Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Uzun yola çıkmadan önce nelere dikkat etmeli

9 günlük bayram tatili öncesi aracıyla uzun seyahatlere hazırlanan sürücüleri araçlarının kontrol ve bakımlarını yapmaları önem arzediyor ...

9 günlük bayram tatili öncesi aracıyla uzun seyahatlere hazırlanan sürücüleri araçlarının kontrol ve bakımlarını yapmaları önem arzediyor

yolda direksiyon başında telefon kullanımı gibi kazalara sebep olan alışkanlıklara dikkat etmeli. Bayram tatillerinde trafik ciddi derecede artış gösterirken, güvenli bir yolculuk için sürücülerin de bazı önlemler alması gerekiyor.

Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacak sürücülere tavsiyeler

Aracınızı son bir kez kontrol edin 
 Ramazan Bayramı tatilinde yola çıkacak olanların ilk ve en dikkat etmesi gereken konu, aracın son kez kontrol edilmesidir. Aracın bakımı ve analizleri yapılmadan yola çıkmak tehlikeleri de beraberinde getirmektedir. Bilirkişi yardımıyla direksiyon, pedallar, motor, klima ve lastikler yola çıkmadan mutlaka denetlenmelidir.  

Kasko ve trafik poliçelerini ihmal etmeyin 

Trafik kazalarında artış yaşanan bayram dönemlerinde hem araçların güvenliği hem de bütçelerinin korunması adına yola çıkmadan önce sürücülerin kasko ve trafik poliçelerini yaptırmaları büyük önem taşımaktadır. Her bütçe ve ihtiyaca göre özelleştirilebilen "Benim Kaskom" ürünü sürücülerin hızlı ve zahmetsiz kasko edinmelerine, aynı zamanda bütçeden de tasarruf etmelerine olanak sunmaktadır.  

Yolculuk öncesi iyi uyuyun 

Bayram tatili dolayısıyla çıkılacak uzun yolculuk öncesinde iyice dinlenilmelidir. Aksi takdirde yola çıkıldığında sürücünün dikkat dağınıklığı yaşama olasılığı artış göstermektedir. 

Rahat giysileri tercih edin Yola çıkmadan önce fiziksel olarak rahat olmak gerektiği unutulmamalıdır. Özelilikle de sürüş esnasında rahatsızlık yaratmayacak ayakkabılar tercih edilmelidir.  

Mola vermekten kaçınmayın 
Yorgunluk, sürücünün dikkatinin dağılmasına sebep olmaktadır. Yolculuk sırasında yolun uzunluğuna göre sık sık mola verilmelidir.Az sayıda ve uzun süreli molalar yerine daha fazla ve az süreli molalar tercih edilmelidir.  

Aracınızda aperatif yiyecek ve içecekler bulundurun 

Uzun yolculuklar sırasında her zaman mola verme imkanı olmayabilir. Araçta aperatif yiyecekler ve içecekler bulundurmak özellikle yoğun trafik anlarında araç içindekilere fazlasıyla yardımcı olacaktır. 

Yola çıkmadan önce iyice dinlenin. Uzun bir yolculuk yapacaksanız maksimum 4 saat aralıksız araç kullanın ve ardından minimum 30 dakika dinlenin. 8 saatten fazla sürecek yolculuklarda yedek sürücü ile dönüşümlü olarak araç kullanın. 

Gündüz yolculuklarını tercih edin. 

Emniyet, konfor ve yakıt verimliliğine doğrudan etki eden lastik basınç, diş derinliği, balans, yük ve hasar kontrollerinin yapıldığından emin olun. Araç içinde kapalı alanda uzun zaman geçirileceği için aracın iç temizliğinin iyice yapılması, yolculuk edenler ve özellikle çocuklar için büyük önem taşıyor. 

Araçta mutlaka bulundurmanız gereken bazı ekipmanlar var. 
Bunlar; ilk yardım çantası, sağlam bir yedek lastik, takım ve avadanlıklar (kriko, bijon anahtarı ve varsa şifreli bijon, tornavida ve pense), çekme halatı ve takozlar, reflektörler ve fosforlu yelekler, taşınabilir-çok amaçlı elektrikli çakmak pompası ve takviye kablosu. 

Seyahate başlamadan önce emniyet kemerleri ve tertibatını elle teker teker kontrol edin
sağlam ve çalışır durumda olduklarından emin olun. Sürüş esnasında cep telefonlarınızı ‘handsfree’ özelliğinde dahi kullanmayın; elleriniz serbest olsa bile aklınız telefondayken aracınıza tam olarak hâkim olamazsınız. 

 Küçük yaştaki çocuklarınızın çocuk koltuğunda yanında refakat eden bir yetişkinle birlikte yolculuk etmesi, çocuk ve gençlerin yol emniyeti hakkında bilgilendirilmesi önem taşıyor. 

Onların ani hareketlerinin sizin fren vb. manevra kabiliyetinizi doğrudan etkileyebileceğini unutmayın. Emniyet kurallarından şaşmayın ve alkollü araç kullanmayın.

Hiç yorum yok