Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Formula E Lideri Ds Techeetah, Andrélotterer’in Ulusalyarışı İçin Berlin’e Gidiyor

FIA ABB Formula E Şampiyonasının lideri olan DS TECHEETAH, 2018/2019 takviminin 13 yarışının dokuzuncusunun ardından 38 puan önde.  ...

FIA ABB Formula E Şampiyonasının lideri olan DS TECHEETAH, 2018/2019 takviminin 13 yarışının dokuzuncusunun ardından 38 puan önde. 


Monako’da, Jean-Éric Vergne bu yıl iki kez yarış kazanan ilk pilot olarak pilotlar sıralamasında birinciliğe oturdu. Takım arkadaşı André Lotterer ikinci olurken Avrupa voestalpine yarışlarında liderliğini korudu. 

Şampiyonanınkuruluşundan beri, Berlin her yıl bir E-Prix yarışına ev sahipliği yapıyor. 2018/2019 sezonunda, yarış 2008’de hava ulaşımına kapatılan Tempelhof Havaalanında koşulacak. 

İki dünya savaşı arasındaki dönemin en simgesel üç havaalanından biri olan Tempelhof Havaalanı, Batılı güçlerin 1948 ile 1949 arasında şehrin 2,5 milyon sakininin ihtiyaçlarını karşılamak için bir hava köprüsü oluşturmak amacıyla istila etmesi üzerine yeni bir statü kazanmıştı. 

2015’te, mekan bir mülteci kampına dönüştürülmüştü. O yıl E-Prix, Alexander Platz’da düzenlenmişti. Tempelhof pisti, 2,38 kilometrede 10virajdan oluşuyor. Atak Modunu başlatacak bölge 6. virajda bulunuyor. 

DS TECHEETAH Takım Başkanı Mark Preston: “Berlin aşındırıcı yüzeyiyle ilginç bir pist sunuyor. Bu özellik, üçüncü sezonda burada ilk kez yarıştığımızda bizi şaşırtmıştı ama artık sağlam verilerimiz var. 

Monako’da birinciliğimizi teyit ettiğimiz için mutluyuz ama gevşemememiz lazım. Devam edeceğiz; çünkü sıralama her yarışta değişebilir.” 

DS Performance Direktörü Xavier Mestelan Pinon: “İki şampiyonanın liderliğini elde ederek sezon başında belirlediğimiz hedeflere ulaşmayı başardık. 

Bundan sonra bu pozisyonu korumamız ve çabalarımızı sürdürerek pilotlarımıza güvenilir ve verimli DS E-TENSE FE19’lar sunmamız gerekiyor. Önümüzdeki sezonun teknik geliştirmeleri üzerinde çalışmaya başlasak bile ekibin devam eden şampiyonaya yatırımı önceliğini koruyor.”

Hiç yorum yok