Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Ds Techeetah Şampiyonadaki Liderliğini SürdürüyorDs Techeetah Şampiyonadaki Liderliğini Sürdürüyor

DS TECHEETAH pilotları Jean-Éric Vergne ve André Lotterer, 8. ve 21. sıradan başladıkları Almanya’nın başkentinde gerçekleşen yarışta üstün...

DS TECHEETAH pilotları Jean-Éric Vergne ve André Lotterer, 8. ve 21. sıradan başladıkları Almanya’nın başkentinde gerçekleşen yarışta üstün bir çaba göstererek kısa sürede ön sıralara tırmandılar. 


Jean-Éric, 2018/2019 ABB FIA Formula E Şampiyonası'nın onuncu ayağı olan Berlin E-Prix’sini üçüncü olarak tamamladı ve Pilotlar Klasmanında şampiyonluk mücadelesi için 15 puan kazanarak hem Pilotlar Klasmanında kendi liderliğini sürdürdü, hem de takımın liderliğine katkı sağladı. 

2018/2019 ABB FIA Formula E Şampiyonası bütün heyecanıyla devam ederken DS TECHEETAH hem takım olarak hem de her iki pilotuyla şampiyonadaki iddiasını sürdürüyor. 

Jean-Éric Berlin’de üçüncü olurken, sıralama turlarındaki hatası nedeniyle yarışa arka sıralardan başlamak zorunda kalan André Lotterer,11. pozisyona kadar yükselmiş olsa da batarya sorunu nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. 

Berlin’de elde edilen sonuçlarla DS TECHEETAH, markalar şampiyonasındaki liderliğini daha da güçlendirdi ve en yakın rakibi ile arasında 25 puan fark bulunuyor. 

Şampiyonanın pilotlar klasmanında Jean-Éric liderlik yaparken takım arkadaşı André Lotterer üçüncü sıradan onu takip ediyor. DS TECHEETAH Takım Müdürü Mark Preston yapmış olduğu değerlendirmede: “Pilotlarımız bugün bir kez daha benzersiz bir performans sergilediler. 

Çabalarıyla gurur duyuyoruz. Gerek takım olarak, gerekJean-Éric olsun her iki klasmandaki liderliği sürdürüyor olmak harika. Ne yazık ki André batarya sorunu nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. Oysa sıralama turlarında yaşamış olduğu soruna rağmen çok iyi bir yarış çıkartıyordu ve ön sıralara yükselmişti. 

Çok kıymetli puanlar toplayabilirdi. Şampiyonadaki sıralamaya baktığımızda çok iyi durumdayız. Bern’e takım olarak lider ve pilotlar sıralamasında ise lider ve üçüncü olarak gidiyoruz.” dedi. 

 DS Performance Xavier Mestelan Pinon ise: “Formula E bizlere bir kez daha oldukça hareketli, harika bir yarış sundu. Heyecan dolu yarışın ardından Jean-Éric bir kez daha podyuma çıkarken, hem markalar, hem de pilotlar klasmanında lider olduğumuz için çok mutluyuz. 

DS Automobiles ve DS TECHEETAH olarak Almanya’dan mutlu ayrılıyoruz.” dedi. DS TECHEETAH Pilotu Jean-Éric Vergne yarış sonrası yapmış olduğu değerlendirmede: “Berlin’de güzel bir yarış ve güzel bir gün yaşadık. 

Üçüncü oldum ve pilotlar şampiyonasında liderim. Tüm ekibe çabaları ve destekleri için teşekkür ederim. Dün otomobilimde bir sorun vardı, bulup hemen giderdiler. Muhteşem bir otomobille yarıştım. 

Yarışa sekizinci sıradan başlayarak liderlik için mücadele etmek çok keyifliydi. Eğlendim.” diyerek duygularını ifade etti. DS TECHEETAH Pilotu André Lottererise:“Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki kariyerimin en güzel günlerinden biri değildi.

Aslında hafta sonu iyi başladı ve antrenmanlarda en hızlı zamana imza attım. Ancak bugün sıralama turlarında bir hata yaptım ve bu nedenle yarışa arka sıradan başlamak zorunda kaldım. 

Yine de yarış oldukça eğlenceliydi. Birçok yarış otomobilini geçerek 11. sıraya kadar da yükselmiştim. Ancak bir batarya sorunu ortaya çıktı ve bu nedenle yarışı terk etmek zorunda kaldım. İşe pozitif tarafından bakmak gerekirse hala şampiyonada çok iyi konumdayız ve çok iyi çok hızlı bir yarış otomobilimiz var. Dolayısıyla Bern’de yarışa devam etmek için heyecanlıyım.”dedi.

Hiç yorum yok