Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Bom E-Team 2019 Gt Şampiyonası Yeni Sezonun İlk Startını Verdi

Borusan Otomotiv Motorsport tarafından ‘Sanaldan gerçeğe’ sloganı ile hayata geçirilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen BOM E-Team GT Şampiy...

Borusan Otomotiv Motorsport tarafından ‘Sanaldan gerçeğe’ sloganı ile hayata geçirilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen BOM E-Team GT Şampiyonası, Monza Sanal Pisti’nde kıran kırana bir mücadele ile sezonun ilk startını verdi.


Borusan Otomotiv Motorsport’un 12 yıldır gerçek pistlerde gösterdiği başarıyı sanal ortama taşımak ve takımın vizyonu doğrultusunda genç yeteneklere destek olmak amacıyla başlattığı BOM E-Team GT Şampiyonası, e-sporcuların yoğun ilgisiyle birlikte 2019’daki ilk startını verdi.

BOM’un bu sezon takip ettiği uluslararası yarış takvimine paralel olarak Monza, BrandsHatch, Paul Ricard ve Nürburgring pistlerinin sanal versiyonlarında gerçekleştirilecek yarışlarda ilk 5 dereceyi elde edecek e-sporcular, BOM Akademi’den Performans Sürüş Eğitimi almaya ve 13 Ekim 2019’da İstanbul Park Sanal Pisti’nde gerçekleşecek finale çıkmaya hak kazanacaklar. 

Şampiyonanın önemli iki ödülü bulunuyor. Finalistler arasından seçilecek BOM E-Team 2020 e-sporcuları ülkemizi yurtdışı yarışlarda temsil ederken, 1 finalist ise BOM renkleri ile Türkiye Pist Şampiyonası’nın bir ayağında start alarak, gerçek pistlerde yarışma hayalini gerçekleştirecek. 

Şampiyonanın ilk ayağı olan ve 19 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşen MonzaYarışı’na yüzlerce e-sporcu başvurdu ve yapılan eleme yarışları ilestart alacak 23 yarışmacı belirlendi. 

Borusan Otomotiv MotorsportYouTube kanalından canlı yayınlanan ve motor sporlarının duayen spikeri Yiğit Top’un anlatımıyla gerçekleşen yarışta, Monza’da start alan BOM’un şampiyon pilotlarından İbrahim Okyay da yorumları ile yer aldı. 

Süratli düzlükleri ve arkasından gelen virajları ile ünlü Monza Pisti, sanal versiyonunda da gerçek yarışları aratmayan bir mücadeleye sahne oldu. 

Yarışın galibi Emre Cihan, sıralama turlarından itibaren sergilediği başarılı ve istikrarlı performansıyla dikkat çekerken, finale hak kazanan diğer isimler de Hakan Demir, Eralp Kumartaşlıoğlu, Semih Emre Ekinci ve Ege Altınel oldu. 

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda gerçekleştirilen BOM E-Team’in diğer sponsorları Borusan Lojistik, Shell, Securitas ve Glasurit’tir.

Hiç yorum yok