Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Ford Explorer Plug-In Hybrid tanıtıldı

Ford, Hollanda’nın Amsterdam kentindeki “Go Further” etkinliği kapsamında yeni Ford Explorer Plug-In (Şarj edilebilir) Hybrid’i tanıttı.  ...

Ford, Hollanda’nın Amsterdam kentindeki “Go Further” etkinliği kapsamında yeni Ford Explorer Plug-In (Şarj edilebilir) Hybrid’i tanıttı. 




 Yedi koltuklu SUV bu yılın sonlarında Avrupa’da satışa sunulacak. 3,0 litre hacimli EcoBoost benzinli motoru destekleyen elektrik motoru ve batarya kiti 450 PS ve 840 Nm sistem gücü üretirken, hibrit sistem 40 km salt elektrikli sürüş menzili sunuyor. 

Standart olarak sunulan yeni Geri Manevra Fren Asistanı dışında Dur-Kalk özelliğine sahip Adaptif Hız Kontrol sistemi, Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama Sistemi gibi özellikler sürüş güvenliğini artırıyor. 

 Standart olarak FordPass modeme sahip 10,1 inç dokunmatik ekranlı SYNC 3 bilgi ve eğlence sistemi ile B&O ses sistemi yolculukları keyfe dönüştürüyor. 

Kullanışlı koltuk sistemiyle üstün fonksiyonellik özellikleri sunan yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid; 10 vitesli otomatik şanzıman, Akıllı 4x4 çekiş sistemi ve farklı Sürüş Modlarına sahip Arazi Yönetim Sistemi sürüş keyfine ve verimliliğine katkı sağlıyor.

Amsterdam kentindeki “Go Further” etkinliği kapsamında yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid’i tanıttı. Amerikan’ın en çok satan SUV modelinin şarj edilebilir hibrit versiyonu bu yılın sonlarında Avrupa’da satışa sunulacak. 

Yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid; sportif karakterli ST-Line ve premium detaylara sahip Platinum olmak üzere iki farklı donanım paketiyle otomobil severlerin beğenisine sunulacak. 


Her iki donanım versiyonunda da 3,0 litre hacimli EcoBoost V6 benzinli motoru elektrikli motor ve jeneratör ile destekleyen bir hibrit sistem kullanıma sunulacak. 

Toplam 450 PS güç ve 840 Nm tork üreten hibrit sistem sıfır emisyonlu salt elektrikli sürüşe imkân tanıyor. Standart olarak sunulan yedi farklı sürüş moduna sahip akıllı 4x4 çekiş sistemi ve 10 vitesli otomatik şanzıman gerek asfalt, gerekse farklı arazi koşullarında mümkün olan en iyi performansı sunuyor. 

Dur-Kalk özelliğine sahip Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama Sistemi gibi gelişmiş sürüş destek sistemleri benzersiz ve güvenli bir sürüş sağlıyor. Son derece geniş, rafine ve konfor odaklı iç mekânı 10,1 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranlı bilgi ve eğlence sistemiyle 12,3 inçlik dijital gösterge paneli tamamlıyor. 

Fonksiyonelliği destekleyen bagaj ve oturma konfigürasyonları kadar kolay şekilde üçüncü sıra koltuklara geçiş kolaylığı gibi aile dostu yenilikler yolculukları keyfe dönüştürüyor. 

Ford Avrupa Pazarlama, Satış ve Servis Başkan Yardımcısı Roelant de Waard yapmış olduğu değerlendirmede: “İknonik Yeni Ford Explorer modelinin Avrupa’ya gelmesinden dolayı büyük heyecan duyuyorum. Yeni Explorer eşsiz tasarım ve özelliklerle geliyor. 

Bölgemizde müşterilere sunduğumuz en kullanışlı SUV olan Explorer, yedi kişilik oturma alanına sahip, 2.500 kg römorku kolaylıkla çekebiliyor ve yine de 40 km sıfır emisyonlu şehir içi menzil sunuyor.” dedi ve ekledi “10,1 inçlik dokunmatik ekran ve Avrupa’da ilk kez kullanıma sunduğumuz Geri Manevra Fren Asistanı gibi teknolojilerle Explorer Plug-In Hybrid kullanımı kolay bir sürüş sunuyor.”

 Baştan aşağı yenilenen altıncı nesil yeni Ford Explorer bu yılın başlarında ABD pazarında satışa sunuldu. İlk olarak 1991 yılında yollara çıkan Ford Explorer ABD pazarında SUV pazarının hızla büyümesini sağlarken, bu segment bugün gelinen noktada tüm dünyada büyük bir başarı yakalamış durumda.  

Sıfır emisyonlu sürüş imkanı 

Yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid bünyesinde barındırdığı elektrikli sistem sayesinde performans ile yüksek yakıt verimliliğini bir arada sunarken geleneksel içten yanmalı motorun uzun menzil özeliğini de sunuyor. 

Gelişmiş hibrit güç ve aktarma organı 40 km sıfır emisyonlu sürüşe imkân tanıyor. Sistemde Ford’un 350 PS güç üreten 3,0 litre hacimli EcoBoost V6 benzinli motoru 100 PS gücünde bir elektrikli motor tarafından destekleniyor. 

Elektrikli motoru besleyen 13.1 kWh kapasiteli lityum-ion batarya sol bölümdeki entegre şarj bölmesi aracılığıyla şarj edilebiliyor. Batarya ayrıca sürüş esnasında fren enerjisini elektrik enerjisine dönüştüren rejeneratif şarj teknolojisiyle de şarj edilebiliyor. 

Yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid’de sürücüye var olan şarjı ne zaman ve ne şekilde kullanacağını seçme imkânı sunan; EV Auto, EV Aktif (Now), EV Sonra (Later) ve EV Şarj (Charge) olmak üzere dört farklı elektrikli sürüş modu bulunuyor. 

Bataryanın şarjı en düşük seviyeye indiğinde sistem otomatik olarak içten yanmalı motoru elektrikli motorun desteklediği EV Auto sürüş moduna geçiş yapıyor. Explorer Plug-In Hybrid 78 g/km CO2 emisyon salım ve 3,4 lt/100 km yakıt verimliliği değeriyle son derece çevreci bir yapı ortaya koyuyor. 

Yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid’de kullanılan hibrit sistem yüksek güç ve tork üretimiyle gerek asfalt yollarda, gerekse de farlı yol koşullarında ve aynı zamanda 2.500 kg römork çekme kapasitesiyle etkileyici bir performansı beraberinde getiriyor. 

Ford’un gelişmiş 10 vitesli otomatik şanzıman yakıt verimliliğine katkı sağlıyor. “Explorer gerçekten de maceracı bir ruha sahip aileler için tasarlanan gerçek bir SUV. 

Bu nedenle Explorer Plug-In Hybrid'in teknelerden römorklara kadar her şeyi çekebilecek bir güç ve aktarma organına sahip olması şarttı.” diyen Avrupa Explorer Programı Baş Mühendisi Matthias Tonn, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“450 PS güç ve 840 Nm tork kullanıma sunan paralel hibrit bir sistem seçtik. 10 metrelik bir karavanı kapsayan Kör Nokta Uyarı Sistemimizin daha gelişmiş bir versiyonunu bile ekledik.” Akıllı 4x4 çekiş sistemi ilave çekiş gerekip gerekmediğini belirlemek için her on milisaniyede bir onlarca sensörden gelen araç hızı, yalpalama, ortam hava sıcaklığı, lastik yol tutuş kaybı ve yük çekme durumu gibi verileri değerlendirerek lastiklerin çekişini analiz ediyor. 

Yeni elektromekanik kavrama tork dağılımını 100 milisaniye gibi kısa bir sürede ön ile arka aks arasında ayarlıyor. 10 vitesli otomatik şanzıman gibi, bu sistem de çekişi optimize etmek ve sürekli ayarlamak için uyarlamalı öğrenme algoritmaları kullanıyor. 

Arazi Yönetim Sistemi sürücüye; Normal, Spor, Patika, Kaygan, Çekici, Eko, Derin Kar ve Kum olmak üzere yol, hava ve arazi koşullarına uygun sürüş modunu seçme imkânı sunuyor. Her bir sürüş modu özgün bir grafikle 12,3 inç büyüklüğündeki gösterge panelinde gösteriliyor. Eğim iniş kontrolü de asfalt dışı yollarda kolaylık sağlıyor. 

Hem şehir içinde, hem de şehir dışında stresten arındırılmış sürüşler 

Yeni Ford Explorer Plug-In Hybrid bünyesinde barındırdığı gelişmiş sürüş destek sistemleriyle daha güvenli ve stresten arındırılmış bir sürüş sunuyor ve büyük boyutlara sahip aracın şehir içi kullanımını kolaylaştırıyor. 

Aktif Park Asistanı paralel ve dikey park yerlerine tamamen otonom giriş ve çıkış özelliği ile park manevralarını kolaylaştırıyor. Sistem, uygun park yerini belirliyor. Sürücü vitesi ‘N’ konumuna alarak orta konsoldaki bir düğmeye basıyor. 

Sistem vites geçişlerini, gaz veya fren ve direksiyon hareketleri de dahil olmak üzere park manevrasını tamamen otonom bir şekilde gerçekleştiriyor. Sistem ayrıca Park Yerinden Çıkma özelliği ile tamamen otonom paralel park yerinden çıkma desteği de sunuyor. 

Çapraz Trafik Uyarı Sistemi özelliğine sahip Kör Nokta Uyarı Sistemi geri manevra esnasında aracın arkasından geçmekten olan bir başka aracı algılaması halinde sürücüyü uyarıyor ve sürücünün uyarıya bir reaksiyon göstermemesi halinde fren de yapabiliyor. 

Geri Manevra Fren Asistanı radar ve ultrasonik sensörleri kullanarak otomobilin hareket alanındaki nesneleri belirliyor ve çarpışmayı önlemek üzere otomatik olarak fren yapabiliyor. 



Entegre yıkama sistemine sahip ön ve arka kameralarla kapı aynalarının altına entegre edilen kameraların oluşturduğu 360 derece görüş orta konsoldaki ekranda gösterilerek geri manevralar daha güvenli hale getiriliyor. 

Yolda ilerleyen veya yoldan karşıya geçen yayalar dışında bisikletlileri de algılayan Çarpışma Önleme Yardımcısı olası bir çarpışma riski algılaması halinde sürücüyü uyarıyor ve sürücünün reaksiyon vermemesi halinde otomatik olarak fren yapıyor. 

Dur-Kalk özelliğine sahip Adaptif Hız Kontrol Sistemi, Trafik Levhası Tanıma Sistemi ve Şerit Hizalama Sistemi yoğun dur-kalk trafikte, otoyol kullanımlarında ve uzun yol sürüşlerinde daha dingin ve stresten arındırılmış bir sürüş sağlıyor.

 Teknoloji, Explorer Plug-In Hybrid'in öndeki araç ile olan güvenli takip mesafesini ayarlamaya ve aracı şeridin ortasında tutmaya yardımcı oluyor. Sistem ayrıca trafik levhalarındaki hız bilgilerini algılayarak ve araç navigasyon verilerini kullanarak aracın hızını yasal sınırlara uyarlayabiliyor. 

Dur-Kalk özelliğine sahip Adaptif Hız Kontrol Sistemi dur-kalk trafikte aracı tamamen durduruyor ve 3 saniye içerisinde tekrar hareket ettiriyor. 3 saniyeden daha uzun duraklama sürelerinde sürücü aracı hareket ettirmek için direksiyondaki düğmeye dokunabiliyor veya hafifçe gaz pedalına dokunabiliyor. 

 Şerit Hizalama Sistemi yol çizgilerini takip ederek Adaptif Hız Kontrol Sistemi etkin olduğunda hafif direksiyon müdahaleleri ile aracı şeridin ortasında tutmak üzere sürücüye yardımcı oluyor. Sürücüyü 200 km/s hıza kadar destekleyecek şekilde tasarlanan teknoloji, sürücünün direksiyona hakim olmadığını algılaması halinde görsel ve işitsel olarak uyarıyor. 

 Bunun dışında Şeritte Kalma Yardımcısı ve olası çarpışmayı önlemek üzere yardımcı olan Acil Durum Manevra Destek Sistemi gibi teknolojiler olası bir kazadan kaçınma veya etkilerini azaltma noktasında sürücüye yardımcı oluyor. İkincil Çarpışma Freni özelliği kaza sonrası fren yaparak olası ikinci bir çarpışmayı önlüyor veya etkilerini azaltıyor. 

 “Bu sadece teknolojiyi kullanmış olmak için aracı teknolojiyle doldurmak ile ilgili bir durum değil.” şeklinde konuşan Ford Avrupa Sürüş Destek Sistemleri ve Güvenlik Teknolojileri Müdürü Torsten Wey: “Bu daha çok sürüş deneyimi geliştirmek, sürüşü daha az stresli hale getirmek ve sürücünün direksiyon başında kendini daha güvende hissetmesine yardımcı olmakla ilgili.” dedi.

Çok yönlü ve konforlu 

Yeni Explorer Plug-In Hybrid 5 metrenin üzerinde uzunluğu, 2 metre yüksekliği, 2 metre genişliği ve yedi kişilik oturma alanı ile geniş konforlu bir yaşam alanını kullanıma sunuyor. 

Birinci ve ikinci koltuk sırasındaki yolcularına 1 metreden fazla baş mesafesi ve diz mesafesi ile 1,5 metre omuz mesafesi sunuluyor. 96 cm baş mesafesi, 1 metrenin üzerinde omuz mesafesi ve 83 cm’nin üzerinde bacak mesafesiyle üçüncü koltuk sırası da yetişkinlere konforlu bir yaşama alanı sunuyor. 

 Standart olarak sunulan elektrikli üçüncü sıra koltuklar ve yeni kolay katlama özelliğine sahip ikinci sıra koltuğun katlanmasıyla 2.274 litrelik bagaj hacmi oluşuyor. 

İç mekânın çeşitli noktalarına konumlandırılan 12 adet bardak tutucu ve toplamda 123 litrelik saklama alanları küçük eşyaların neden olabileceği karmaşa ve kalabalığın önüne geçiyor. 

Standart olarak sunulan 10 vitesli otomatik şanzımana ile sunulan döner vites konsolu, ısıtmalı ve soğutmalı 10 yönlü elektrikli ön koltuklar, ısıtmalı ikinci sıra koltuklar, kablosuz şarj, ısıtmalı direksiyon, katlanabilir ikinci sıra koltuklar, güneşlikler ve ikinci ile üçüncü koltuk sırası için koyu renk camlar kabin içi konforu destekliyor. 


Platinum versiyonunda 14 hoparlörlü 1000 Watt B&O ses sistemi ve ST-Line versiyonunda ise 12 hoparlörlü, 800 Watt B&O ses sistemi sunuluyor. 

FordPass Connect teknolojisi Expolorer’ı 10 adede kadar cihazın bağlanabildiği bir mobil Wi-Fi yayımcıya dönüştürüyor. Navigasyon sistemi üzerinden sağlanan Canlı Trafik güncellemeleri sürücünün daha hızlı, daha az stresli yolculuklar yapmasına imkân tanıyor. FordPass Connect, FordPass mobil uygulama üzerinden birçok konfor özelliği kullanıma sunuyor: 

Araç Bulucu, kullanıcının aracını geniş bir otoparkta bulmasını kolaylaştırıyor  Araç Durumu, yakıt seviyesi, alarm durumu, yağ ömrü ve diğer araç bilgilerine erişim sağlıyor .Kapı Kilitleme Açma, Explorer’ın kapılarını uzaktan kilitleme ve açma imkânı tanıyor 

Uzaktan çalıştırma** Platinum versiyonunda standart olarak sunulan 10,1 inç dokunmatik ekran navigasyonu tam ekran göremeye veya ekranı ikiye bölerek ayrıca ses sistemini görüntülemeye izin veriyor. 

SYNC 3 bilgi ve eğlence sistemine ait kapasitif dokunmatik ekran akıllı telefonlar gibi sürükleme ve tıklama mantığıyla kullanılıyor ve sürücüye; ses sistemi, navigasyon ve iklimlendirme sistemlerini yönetmeye imkân tanıyor. 

Sürücü ayrıca bütün bu fonksiyonları sesli komut üzerinden de kontrol edebiliyor. Dokunmatik ekranı güç kullanımı, şarj durumu ve verimlilik asistanı gibi fonksiyonları da gösteren 12,3 inç büyüklüğünde dijital gösterge ekranı tamamlıyor. ST-Line versiyonlarında 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran sunuluyor.  

Şık ve modern tasarım 

Ford’un bilgi, deneyimi ve sürekli gelişimi sayesinde Explorer 29 yıllık köklü geçmişi boyunca ABD pazarında bilinen ve tanınan bir araca dönüştü. 

Tasarım ekibi yeni nesli tasarlarken bu önemli mirasa bağlı kalmaya çalıştı. Explorer’in uzun zamandır devam eden tasarım özelliklerinin başında karartılmış ön ve arka cam sütünları geliyor. Eğimli tavan çizgisi kadar kısa ön çıkıntı da sportif bir duruşu beraberinde getiriyor. 

 Explorer Plug-In Hybrid, ST-Line versiyonları siyah yüzeye ve Platinum versiyonları füme yüzeye sahip standart 20 inçlik alaşım jantlarla donatılıyor. ST-Line versiyonlarında parlak siyah tek parça ön ızgara, tavan barları ve kapı direk kaplamaları sunuluyor. 

İç mekânda kırmızı dikişli koltuklar, paspaslar ve alt kenarı düz sportif direksiyon ile karbon efektli konsol aplikasyonları sportiflik vurgusunu güçlendiriyor. Platinum versiyonlarında saten tek parça ön ızgara, tavan barları ve kapı direk kaplamaları dikkat çekerken iç mekânda gerçek ahşap konsol aplikasyonları uygulanıyor. 

 “Yeni Explorer Plug-In Hybrid etkileyici bir karizma ve benzeri görülmemiş bir duruşla yollara çıkıyor.” şeklinde konuşan Matthias Tonn sözlerini şöyle tamamladı: “Kendine özgü ST-Line ve Platinum versiyonları ile kullanıcılar kişiliklerine uygun doğru tasarıma sahip olabilecekler” 

Android ve Android Auto, Google Inc.'in ticari markalarıdır. *Beyan Edilen Yakıt/Enerji Tüketimi, CO2 emisyon salım değerleri ve elektrik menzili, en güncel Avrupa Regülasyonları (EC) 715/2007 ve (EC) 692/2008 teknik şartnamelerine ve özelliklerine göre ölçülmektedir. 

Yakıt tüketimi ve CO2 emisyon salım değerleri tek bir otomobil için değil, bir araç tipi için belirtilmiştir. Uygulanan standart test prosedürü farklı araç tipleri ve farklı üreticiler arasında karşılaştırma yapılmasını sağlar. 

Otomobilin yakıt verimliliğine ek olarak, sürüş davranışı ve diğer teknik olmayan faktörlerin yanı sıra otomobilin yakıt/enerji tüketimi, CO2 emisyon salım değerleri ve elektrik menzilinin belirlenmesinde rol oynar. 

CO2 küresel ısınmadan sorumlu temel sera gazıdır. 1 Eylül 2017'den itibaren, bazı yeni araçların tip onayı, yakıt tüketimini ve CO2 emisyon salım değerini ölçmek için yeni, daha gerçekçi bir test prosedürü olan ve (AB) 2017/1151 uyarınca belirlenen Dünya Uyumlulaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) kullanılarak onaylanacak. 

1 Eylül 2018’den itibaren WLTP, mevcut test prosedürü olan Yeni Avrupa Sürücü Döngüsünün (NEDC) yerini alacak. NEDC devreden çıkarken, WLTP yakıt tüketimi ve CO2 emisyon salım değerleri NEDC’ye dönüştürülür. 

Testlerin bazı unsurları değiştiği için, önceki yakıt tüketimi ve emisyon salım değerlerinde bazı değişiklikler olacaktır, yani aynı otomobil farklı yakıt tüketimi ve CO2 emisyon salım değerine sahip olabilir. **Yasaların izin verdiği bölgelerde

Hiç yorum yok