Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışmasında finale kalan otomobiller belli oldu

TÜRKİYE’DE YILIN OTOMOBİLİ BU 7 MODELDEN BİRİ OLACAK  Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl dördüncüsü düzenl...

TÜRKİYE’DE YILIN OTOMOBİLİ BU 7 MODELDEN BİRİ OLACAK 



Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının finalistleri belli oldu. 

İki aşamalı olarak düzenlenen yarışmanın ilk etabında otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD üyeleri, yaptıkları oylama ile 7 finalist otomobili belirledi. 

Aday olan 21 yeni model arasından Dacia Duster, Ford Focus, Honda CR-V, Mercedes Benz A Serisi, Toyota Corolla Sedan, Volkswagen T-Roc ve Volvo XC40 finale kalmaya hak kazandı. 

Yarışmanın ikinci etabında finale kalan 7 otomobil için 9 Nisan tarihinde İntercity İstanbul Park’ta test sürüşü düzenlenecek ve ardından ikinci oylamaya geçilecek. 


7 finalist otomobili son bir kez daha test etme şansı bulacak olan OGD üyelerinden oluşan her jüri üyesi sahip olduğu 250 puanı adaylar arasında dağıtacak. En fazla puan alan finalist, Türkiye'de Yılın Otomobili seçilecek. 

Birinci olan otomobil, 16 Nisan 2019’da düzenlenecek gala gecesiyle açıklanacak. OGD üyeleri oylarını “tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat/değer oranı” kriterlerini göz önüne alarak kullanacaklar. 

“Türkiye’de Yılın Otomobili 2019” PPG Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda, Bridgestone, Intercity ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Hiç yorum yok