Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Skoda Vision iV ve Skoda Kamiq tanitildi

Skoda Cenevre’de Elektrikli Konsepti Vision iV ve Yeni Modeli Kamiq ile Tüm Yeniliklerini Ortaya Koydu Skoda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda m...

Skoda Cenevre’de Elektrikli Konsepti Vision iV ve Yeni Modeli Kamiq ile Tüm Yeniliklerini Ortaya Koydu Skoda, Cenevre Otomobil Fuarı’nda mobilite alanındaki tüm yeniliklerini gösterdi. 


Skoda’nın ilk kez Cenevre’de sergilediği VISION iV konsepti, Skoda’nın tamamen elektrikli modelini temsil ederken, yine ilk kez burada sergilenen Kamiq crossover aracı, markanın SUV aile yelpazesini genişletiyor. 

Skoda’nın Cenevre’de standında, segmentinin iddialı modeli olmaya hazırlanan Scala, marka tarihinin en başarılı yarış aracı olan Fabia R5 ve yenilikçi mobilite çözümü sunan iki tekerlekli elektrikli Klement konsepti de yer aldı. 

 “Skoda’nın geleceğe bakış açısı sergileniyor” 
2019 yılının Avrupa kıtasındaki ilk otomobil fuarı olan Cenevre Otomobil Fuarı’nın bu yıl Skoda markası için özel bir anlam ifade ettiğini belirten Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “Cenevre Fuarı’nda Skoda’nın gelecek vizyonu sahne alıyor. Burada ilk kez sergilenen yüzde 100 elektrikli konseptimiz Vision iV, Skoda’nın elektrikli araç platformu üzerine yapılan ilk aracı olma özelliğini taşıyor. 

Bildiğiniz gibi günümüzde ve yakın gelecekte dizel motorların yerini ilk etapta hibrit teknolojisi, ardından da elektrikli motorlar alacak. 

Skoda, otomotiv tarihindeki uzun geçmişine dayanan tecrübesi ile geleceği bugünden şekillendirmek adına çalışmalarını hızla sürdürüyor.“ dedi. 

Başar sözlerine şöyle devam etti; “Elektrikli konsept modelimiz Vision iV’nin yanı sıra SUV ürün yelpazemizi güçlendirecek ve pazarda bizi daha rekabetçi bir konuma taşıyacak Kamiq modelimiz de, Cenevre’de tanıttığımız ilklerden bir diğerini oluşturuyor. 

Ülkemizde son yıllarda SUV araçların pazar payı yükselmekte. Biz de bu pazarda Kodiaq ve Karoq modellerimizle yer alıyoruz. 

Bugün örtüsünü kaldırdığımız Kamiq de, kompakt SUV segmentine bize pazar payı anlamında ivme kazandıracak bir model. Yüce Auto olarak tüm bu yenilikleri en kısa zamanda Türk kullanıcıları ile buluşturmayı planlıyoruz.“ 


Skoda’nın geleceği: Vision iV 

Skoda, ilk kez Cenevre’de sergilediği Vision iV konseptiyle tamamen elektrikli geleceğe hazır olduğunu gösterdi. 

Skoda’nın MEB modüler elektrikli araç platformu üzerine yapılan ilk aracı olan Vision iV, sportif bir tasarıma, aerodinamik bir gövdeye ve geniş bir kabine sahip. 

22 inç jantları görsel olarak daha fazla dikkat çekerken, aracın şık duruşunun altını çiziyor. Öne çıkan detaylar arasında Skoda ön panjurdaki ışıklandırmalı dikey çıtalar ve geleneksel aynaların yerini alan kameralar yer alıyor. 

 Biri önde, diğeri arkada olmak üzere iki elektrikli motor, Vision iV modeline dört çeker sürüş sağlarken sıfır emisyonla yolculuk yapılıyor. 

Lityum iyon batarya, yerden tasarruf sağlamak adına gövde altına yerleştirilmiş ve 500 kilometre menzil sunuyor. Konseptte sunulan yenilikçi teknolojiler, bilgi-eğlence sistemleri ve dijitalleşme açısından yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. 

Akıllı telefon, direkt olarak araç ile eşleştirilirken, aracın kapılarını açmak için dijital anahtar olarak kullanılabiliyor. 


Markanın tamamen yeni modeli: Skoda Kamiq 

Skoda, SUV atağına başarılı bir şekilde devam ediyor ve 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni crossover’ı Kamiq’i sergiledi. Kodiaq ve Karoq’un ardından markanın Avrupa’daki üçüncü SUV’u olan Kamiq, SUV araçların avantajlarını, kompakt araçların çevikliğiyle birleştiriyor. 

Kamiq’in dikkat çekici tasarımı, son teknoloji sürücü yardımcıları, multimedya sistemleri, geniş kabin ve sayısız pratik Simply Clever özellikleriyle buluşturuluyor. Kamiq bu sayede aktif yaşam tarzına sahip kullanıcıların ve ailelerin beklentilerini karşılıyor. 

Şehir içi ulaşımda devrim: Klement 

Skoda, Cenevre’de farklı elektrikli mobilite çözümleri de sunarak dikkatleri üzerine çekti. Yeni Klement elektrikli mobilite aracı, modern ve çevre dostu yaşam tarzını temsil ediyor. 

Fütüristik iki tekerlekli konsept, şehir içi ulaşımda otomobile ekolojik bir alternatif olarak konumlandırılıyor Frenlemede enerji depolayan sisteme sahip bisiklet, arkada bir elektrik motoruna sahip ve 45 km/s hıza ulaşılmasını sağlıyor. İki batarya sayesinde 60 kilometreden daha fazla menzile ulaşıyor.  


Sınıfına yeni bir soluk: Skoda Scala 

Skoda, Cenevre’de sergilediği Scala modeliyle kompakt hatchback segmentine iddialı bir giriş yapıyor. Yüksek fonksiyonelliği, son teknoloji bağlantı sistemleri ve farklı bir tasarımla birleştiren Scala, marka adına önemli bir adımı temsil ediyor. 

Daha önce Paris’te sergilenen Vision RS konseptinden ilham alarak yeni bir tasarım dilini temsil eden Scala, geniş iç hacmi, konforlu sürüşü ve beş farklı seçenek sunan verimli motorlarıyla öne çıkıyor.


Skoda’nın en başarılı yarış aracı: Fabia R5 

Skoda, Cenevre’de tarihinin en başarılı yarış aracı Fabia R5’i güncellenmiş haliyle sergiledi. Markanın motorsporları geçmişini, özel etapta yarışılacak iki simülatörle de yansıtan Skoda, aynı zamanda 2016-2018 yıllar arasında kazandığı WRC2 Dünya Şampiyonluğu kupalarını da Cenevre’de sergileyecek. 

Güncellenen ve daha da geliştirilen Skoda Fabia R5, üretim versiyonu Yeni Fabia’dan bazı tasarım detaylarını da aldı. Homolagasyonun ardından yenilenmiş Fabia R5, 2019 yılının ortasından itibaren fabrika takımı tarafından kullanılmaya ve müşteri takımlarına sunulmaya başlanacak.

Hiç yorum yok