Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

O sürenin uzaması otomotiv sektörünü memnun etti

Kasım ayının başında yürürlüğe giren ÖTV ve KDV düzenlemesi ile tüm otomotiv sektörü adeta uçurumun kenarından döndü.  201...

Kasım ayının başında yürürlüğe giren ÖTV ve KDV düzenlemesi ile tüm otomotiv sektörü adeta uçurumun kenarından döndü. 




2018 yılının ikinci yarısında başlayan büyük daralma %78’lere varınca vergisel önlemler alınmadan serbest düşüşü yavaşlatmak mümkün olamayacaktı. 

Devlet tarafından yapılan ve paraşüt görevi gören ÖTV ve KDV indirimi sayesinde sektör nefes almış, dolayısıyla düşüş hızı da yavaşlatılmış oldu. 

Ekonomimizin en büyük sektörlerinden bir tanesi olan otomotiv sektöründe uygulanan bu ÖTV ve KDV düzenlemesinin 3 ay daha uzatılması tüm sektör oyuncularının arzu ettiği bir destekti. 

Bu durum ise sektörümüzü temsil eden tüm derneklerimizin gösterdiği yoğun çabaların hükümetimiz nezdinde karşılık bulmasıdır. 
ÖTV düzenlemesi sonucu ilgili araçlara modele bağlı olarak 20 bin TL’nin üzerinde indirim yansımasının sürecek olması tüketiciler lehine olumlu havanın devam etmesi anlamına geliyor. 

Bu durum yeni araç almak isteyenler için de önemli bir teşvik olacaktır. Buna bir de markaların düzenlediği kampanyalar eklenince avantajlar katlanacaktır. 

Sektörümüzün taleplerini dinleyen ve desteklerini esirgemeyen başta Hazine ve Maliye Bakanımız Dr. Berat Albayrak’a, Bakan Yardımcılarımıza ve tüm Bürokratlarımıza sektörümüz adına bu çok değerli destek için teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok