Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Güvenli bir sürüş için bunlara dikkat edin

Bayramda yolculuğa çıkanlara, altın değerinde öneriler! Shell, bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, yolculuğa çıkacak olanlara, güvenli...

Bayramda yolculuğa çıkanlara, altın değerinde öneriler! Shell, bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, yolculuğa çıkacak olanlara, güvenli bir sürüş için 5 önemli öneride bulunuyor. 
Bayram için bavullar hazırlanmaya başladı. Shell, bayramda sevdiklerine kavuşacak ya da tatile çıkacak olanlara, yolculuklarının keyifli ve güvenli geçmesi için öneriler sunuyor. Keyifli ve güvenli bir yolculuk için, yola çıkmadan önce bu önerilere göz atabilirsiniz. 

Araç kullanırken telefonla konuşmak, trafik kuralları gereği yasak olmasının yanı sıra dikkat dağınıklığına yol açar ve sürüş konsantrasyonu düşürür. Bu nedenle yolculuk esnasında sürücüler kesinlikle telefon kullanmamalıdır. 

Araç içerisindeki istisnasız tüm yolcuların emniyet kemerlerinin, sürekli takılı olmasını sağlamak ve çocukların kendilerine uygun çocuk koltuğunda oturduklarından emin olmak, güvenli ve rahat bir yolculuk yapmanın ilk adımlarındandır. Bu kurala uymak, güvenli yolculuğun temelini oluşturur. 


Yolculuk esnasında molalar hayati önem taşır. Bu, hem sürücüler hem de yolcular için geçerlidir. Özellikle iyi bilinmeyen güzergahlarda ya da yoğun trafikte, uzun bir sürüşün fiziksel olarak ne kadar yorucu olduğunu göz ardı etmemek gerekir. 

Sürücüler, sürüşe başlamadan önce iyi dinlenmiş olmalıdırlar. Ayrıca ağır ya da yağlı yemeklerin getirdiği doygunluktan kaçınmak için hafif öğünler yemek de bol sıvı tüketmek de yolculuk açısından önem taşır. 

Çocukların, sıvı tüketimi ile artan tuvalet ihtiyaçları da yolculuk esnasında çok önem taşır. Birkaç dakikalığına dahi olsa çocukları araç içerisinde yalnız bırakmamak gerekir. 

bu önerileri hayata geçirdiğinizde hem güvenli hem de keyifli bir yolculuk sizleri bekliyor.

Hiç yorum yok