Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ CITROËN C4 CACTUS HATCHBACK TÜRKİYEDE SATIŞTA

Citroën’in kompakt hatchback segmentinin beklentilerine göre yenilenen Yeni C4 Cactus modeli, sıra dışı karakterini C4’ün konforu ve ferahl...

Citroën’in kompakt hatchback segmentinin beklentilerine göre yenilenen Yeni C4 Cactus modeli, sıra dışı karakterini C4’ün konforu ve ferahlığıyla birleştiriyor: 
Yeni C4 Cactus, markanın ikonik geniş ve prestijli ön yüzü, yeniden tasarlanarak aşağıya alınan daha ince Airbump®’ları ve bunlara ek olarak 3D efektli yeni stop grubuyla hatchback bir otomobil olarak konumlanıyor.  

Avrupa’da ilk kez kullanılan Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi), dünyada ilk kez kullanılan yüksek yoğunluklu sünger katkılı Advanced Comfort koltuklar ve güçlendirilmiş akustik yalıtıma sahip Yeni C4 Cactus konforda sınıfının standartlarını yükseltiyor. 

 Yeni C4 Cactus, yüksek konforu, yenilikçi teknolojileri, verimli ve yüksek performanslı dizel ve benzinli motor seçenekleriyle tüketicilerin karşısına çıkıyor. 
Citroën, markanın kompakt hatchback modeli Yeni C4 Cactus’ü satışa sundu. Sıra dışı tasarım unsurları ve sınıfının standartlarını yükselten konforu ile fark yaratan Yeni C4 Cactus, kullandığı yüksek teknolojileri ve verimli motor seçenekleriyle sınıfının bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Citroën Advanced Comfort® programı kapsamında üretilen Yeni C4 Cactus, Avrupa’da Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi) ve Advanced Comfort koltuklarla sunulan ilk Citroën modeli olma unvanını taşıyor. 

Sıra dışı karakteri ve üstün konforuyla hatchback pazarında fark yaratma iddiasını taşıyan Yeni C4 Cactus, Feel ve Shine donanım seviyelerinde benzinli- otomatik ve dizel-otomatik motor şanzıman kombinasyonlarıyla 109.900 TL’den başlayan oldukça avantajlı anahtar teslim fiyatıyla satışa sunuluyor. 
2016’da C3, 2017’de ise C3 Aircross modelini pazara sunan Citroën, kompakt hatchback modeli Yeni C4 Cactus ile yine sınırları zorlamayı ve şaşırtmayı başarıyor. 

Hatchback segmentine taze bir soluk getiren C4 Cactus, sıra dışı tasarımını C4 modelinden gelen özelliklerle harmanlıyor. Yenilikçi teknolojileri, PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorlarla satışa sunulan Yeni C4 Cactus rekabeti farklı bir noktaya taşıyor. 

Yeni C4 Cactus modern ve çarpıcı tasarımının yanı sıra konforuyla da yolcularına yeni bir deneyim sunuyor. Yeni C4 Cactus, Avrupa’da Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi), ultra konforlu oturma pozisyonu ve sürüş sunan Advanced Comfort® koltukların kullanıldığı ilk model olma unvanını da taşıyor. 

Yeni C4 Cactus 109.900 TL’den başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla da oldukça iddialı. Feel donanım seviyesine sahip benzinli 1.2 PURETECH 110 HP EAT6 Tam Otomatik model 109.900 TL’den, aynı motor şanzıman kombinasyonuna sahip Shine donanım seviyesi ise 117.900 TL’den satış sunuluyor. 

Dizel motorlu versiyonda ise, Feel donanım seviyesine sahip Benzinli 1.6 BLUEHDI 100 HP ETG6 Otomatik model 109.900 TL’den, aynı motor şanzıman kombinasyonuna sahip Shine donanım seviyesi ise 117.900 TL’den satış sunuluyor.  
SIRA DIŞI KARAKTERE SAHİP BİR HATCHBACK 
Yeni C4 Cactus, bir önceki C4 Cactus’ün özgün tasarım unsurlarının bir bölümünü korurken, kompakt hatchback otomobillerden beklenen statü ve sadeliğe de kavuşuyor. 

Yeni C4 Cactus’te diğer Citroën modellerinde de karşımıza çıkan markanın yeni tasarım dilini yansıtan iki katlı farlar, logo çizgileriyle birbirine bağlanan ince LED gündüz farları bulunuyor. Daha keskin bir görünüşe sahip yeni farlar kontrast ve derinlik katan parlak siyah çerçevelerle süsleniyor. 

Bir diğer Citroën dokunuşu ise sis farlarını süsleyen çerçeveler. Ön tamponda yer alan havalandırma ızgarası ise krom çizgiyle daha da vurgulu hale geliyor. Üçte biri cam yüzeyden oluşan C4 Cactus’ün ideal oranları ve 1.48 metrelik yüksekliği otomobilin güçlü aerodinamiğini yansıtıyor. 

Aracın iç mekânını aydınlık hale getiren cam tavan 360° cam yüzeyle çevreleniyor. A sütunundaki parlak siyah camlı bölüm, gövdenin tamamını kaplayan, özgün bir biçimde tasarlanan yan camlar ve arka camla bir bütün oluşturuyor. 

Gövde rengi iki parlak siyah bileşenle klasik Citroën tasarımına incelik ve zarafet katıyor. Özellikle şehir içinde ideal koruma sağlamak adına kapı altlarında yer alan ince Airbump®’ların yanı sıra taban boyunca gövdenin etrafını saran çamurluk ve taban koruması Yeni C4 Cactus’ü kompakt hatchback sınıfının en korumalı aracı haline getiriyor. 

Airbump® otomobil sahipleri ve özellikle de şirketler için hayati önem taşıyan onarım ve kaporta masraflarını düşürmeye de yardımcı oluyor. Airpump®’ların yeni konumu gövde tasarımının canlılığını ve prestijini artırırken gövdenin yanlarındaki renk dokunuşlarıyla da tasarıma hareket getiriyor. 

3D efektli LED stop grubu, tasarımı ve teknolojisi ile özgün bir görünüme sahip. Dikkat çekici stop grubu markanın diğer yeni modellerinde olduğu gibi aracın anında tanınmasını sağlamanın yanı sıra Yeni C4 Cactus’ün genişliğini de vurguluyor. 

Stop grubu, gövde rengindeki yeni bagaj kapağına uzanarak canlılık ve genişlik algısı katıyor. Gövde rengindeki tampon, bagaj kapağındaki akışkan kıvrımlar yeni modelin pürüzsüz ve sade görünüşünü güçlendiriyor.  

“UÇAN HALI” KONFORUYLA KEYİFLİ YOLCULUKLAR Yeni C4 Cactus, Citroën’in Avrupa’da Progressive Hydraulic Cushions™ (Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi) ile donatılan ilk Citroën modeli. 

Aynı süspansiyon 2019 Ocak ayında satışa sunulacak olan C5 Aircross modelinde de kullanılacak. Süspansiyon konusundaki uzmanlığıyla rakipsiz olan Citroën, bu yeni teknolojisiyle müşterilerinin neredeyse 100 yıldır alıştığı sarsıntısız süspansiyon konforunu bir adım ileri taşıyor. Geliştirmesi sırasında 20’ye yakın patente konu olan yeni süspansiyon sisteminin çalışma prensibi ise oldukça basit. 

Geleneksel süspansiyon sistemi bir amortisör, bir yay ve mekanik bir baskı yatağından oluşurken, tamamen Citroën tarafından geliştirilmiş olan süspansiyon sistemine her iki yönden (birisi sekme diğeri de sıkıştırma için) destek sağlayan iki hidrolik baskı yatağı ilave edildi. Bu sayede süspansiyon, sürüşe göre iki aşamada çalışıyor.  

Hafif kompresyon ve dekompresyon için süspansiyon yayı ve amortisör, hidrolik baskı yatağı desteğine ihtiyaç olmadan düşey yönlü hareketi birlikte kontrol ediyor. Fakat bu yataklar, mühendislerin aracın yerle mesafesini artırmaları konusunda daha özgürce hareket etmelerini ve böylece aracın bozuk yolda kayarcasına ilerlemesini sağlayarak “uçan halı” etkisini sağlıyor. 

 Yoldan gelen büyük darbelerde, süspansiyon yayı ve şok emici hidrolik kompresyon veya dekompresyon yatakları birlikte çalışarak darbe sonunda oluşan sarsıntılardan kaçınmak için hareketi kademeli olarak yavaşlatıyor. Darbe enerjisinin bir kısmını geri döndüren sıradan mekanik tamponların aksine hidrolik baskı yatağı bu enerjiyi emiyor ve dağıtıyor. Böylece aracın kontrolsüz hareket etmesi önleniyor.  

ADVANCED COMFORT KOLTUKLAR İLE BENZERSİZ KONFOR 
Yeni C4 Cactus’te kullanılan koltuklar yolcuların oturma konforunu iyileştiren yüksek yoğunluklu sünger katkısına sahip. 

Yeni yüksek yoğunluklu sünger aynı zamanda direksiyon başında geçirilen uzun yolculuklardan sonra çökme veya uzun yıllar kullanımdan sonra yıpranma oluşmasını engelleyerek benzersiz konfor sunuyor. Buna ek olarak, Yeni C4 Cactus’te Advanced Comfort koltuklara sahip Metropol Kırmızı, Wild Gri, ve Hype Kırmızı olmak üzere üç yeni iç ambiyans seçeneği sunuluyor. 

Yapılan bu iyileştirmeler yolculara adeta evlerindeki koltukların konforunu sunuyor. Ön ve arka koltuklar, görsel ve fiziksel konforun sağlanması için 15 mm daha kalın yüksek yoğunluklu süngerle donatıldı:  

Gözle görülür dolgunun oluşması için koltuğun malzemesi üzerinde titizlikle çalışıldı. Markanın CX ve Xantia’nın da aralarında bulunduğu efsanevi aile otomobillerinden esinlenilen dolgusu, konfor hedefi gözetilerek gözle görülür ve hissedilir özgün bir tasarım oluşturmak için yeniden tasarlandı. 

Yeni C3, Yeni C3 Aircross ve Yeni C5 Aircross’ta aynı tasarım diliyle tasarlanan koltuklar ek dolgu malzemesine ek olarak, üst dikişler ve görsel bileşenlerle güçlendirildi. 

 Yeni C4 Cactus’ün geniş koltuk minderleri ve sırtları, sürücü ve ön yolcular için yükseklik ayarı ve ideal oturma pozisyonu sağlayan bel desteği ayarları sayesinde üstün yolculuk konforu sunuyor. Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon simidiyle sürücüler ideal sürüş pozisyonunu kolaylıkla bulabiliyor.  

AKUSTİK YALITIM İLE SESSİZ VE KONFORLU YOLCULUKLAR 
Sürüş konforunun vazgeçilmez unsuru akustik yalıtım için Citroën mühendisleri yoğun şekilde çalıştı. Yeni C4 Cactus’ün akustik yalıtımı için daha kalın camlar ve arka cam kaplaması kullanıldı, bütün açılır panellerde ek yerlerinin yalıtımında iyileştirme yapıldı, akustik ön cam ve zeminde yalıtım sağlayan malzemeler kullanıldı. 

Gerçekleştirilen akustik yalıtım ile Yeni C4 Cactus, yol ve rüzgâr gürültüsünü azaltırken motor bölümünde ve zeminde yalıtım önemli ölçüde iyileştirildi.  

BENZERSİZ BİR YAŞAM ALANI 
Yeni C4 Cactus, yaratıcı tasarımı sayesinde ferah bir kabin sunuyor. 2.60 metrelik aks mesafesiyle Yeni C4 Cactus beş yolcuyu kusursuz bir konforla taşıyor:

 • Özenle tasarlanan orta konsol ve arkası oyuk ön koltuklar bütün yolculara hem önde hem de arkada geniş diz mesafesi sağlıyor. Tavana yerleştirilen hava yastığı sayesinde önde oturan yolcu için bacak mesafesi artırılırken arkadaki yolcular ayaklarını ön koltukların altına uzatabiliyor. 

• İçi oyuk kapı panelleri sadece dirsek mesafesini artırmakla kalmayıp yolcuların kollarını yumuşak malzemeden yapılan bölümlere doğal oturma pozisyonunda koymalarını sağlıyor. 
• 358 litre olan bagaj hacmini 60/40 oranında yatırılabilen arka koltuklar sayesinde 1170 litreye kadar artırmak mümkün. Konforun, yolculuk sırasında günlük hayatı kolaylaştıran ekipmanlara bağlı olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Yeni C4 Cactus’ün hayatı kolaylaştıran bazı özellikleri şöyle:

• Kusursuz kabin aydınlatması için ön ve arka tavan LED ışıkları. 
• Gece yolculuklarında rahat sürüş için parlamayı önleyen elektrokrom iç dikiz aynası. 
• Dar sokaklarda park edildiğinde olası hasarı önlemek ve aracın kilitlendiğinden görsel olarak emin olunmasını sağlayan katlanan elektrikli yan aynalar. 
• Özellikle otoyol ve otopark gişelerinde hayatı kolaylaştıran ve parmak sıkışmasını önleyen tek dokunuşlu elektrikli camlar.  

KAPSAMLI KİŞİSELLEŞTİRME ÖZELLİKLERİ 
Yeni C4 Cactus’ü sunulan 31 tasarım kombinasyonuyla kişiselleştirmek mümkün. Gövde için sunulan dokuz renk seçeneği zamansız (Beyaz, Siyah, Platin Gri ve Çelik Gri), yenilikçi (Aden Kırmızı, Zeytin Gri) ve zarif (Zümrüt Mavi, Sedefli Beyaz, Derin Mor) tonları ile aracın sıra dışı karakterini vurguluyor. 

Araçlarına daha çok karakter ve zarafet katmak isteyen müşterilerse Parlak Siyah, Gümüş Krom, Metalik Beyaz ve Metalik Derin Kırmızı’dan oluşan dört adet şık Renk Paketi’nden seçim yapabiliyor. 

Bu renkli dokunuşlar gövde rengiyle kontrast oluştururken ön kapı altlarında yer alan Airbump®’lara da zarif bir vurgu yapıyor. Kişiliklerini araçlarına daha da fazla yansıtmak isteyen müşterilere toplam beş alaşım jant seçeneği sunuluyor. 

Sade ve zarif bir görünüş için Gri 16 inç SQUARE, Siyah 16 inç SQUARE ve Siyah 17 inç CROSS arasında seçim yapılabilirken daha kaliteli bir görünüm içinse elmas kesimli İki Ton Siyah/Alüminyum 17 inç CROSS ve İki Ton Beyaz/Alüminyum 17 inç CROSS jantlar arasından biri seçilebiliyor.

İç mekânda, hem görme hem de dokunma duyusuna hitap eden kabin malzemeleri ve özellikle de ön panel, koltuklarla uyum sağlayan yumuşak dokulu malzeme ile kaplanmış. Yeni C4 Cactus, kabinin kişiselleştirilmesi için beş zarif ve sıcak iç mekân seçeneği ile sunuluyor: 

• Standart iç mekân (Hype Gri): Temiz ve sade görünüme sahip mika gri kumaş koltuklar, gri ön panel, gri kol dayamaları ve retro valiz sapı tasarımındaki kayış şeklinde kapı tutamakları ile sunuluyor. 

• Metropol kırmızı iç mekân: Bej silika kumaş koltuklar, koltukların üst kısmındaki koyu kırmızı çizgi, koyu kırmızı ön panel ve bej kol dayanakları, kayış şeklinde kapı tutamakları ve torpido üst gözü ile sunularak hafif tonları ve zarafetiyle alan algısını artırıyor. 

• Wild gri iç mekân: Gri silika kumaş koltuklar, koltukların üst kısmında açık gri çizgi, gri ön panel, gri kol dayanakları, kayış şeklinde kapı tutamakları ve torpido üst gözü ile canlılığı ve dinamizmi vurguluyor. 

• Hype gri iç mekân: Siyah, desenli deri koltuklar, gri ön panel, kol dayanakları, kayış şeklinde kapı tutamakları ve torpido üst gözü ile birinci sınıf zarafet hissi uyandırıyor.

 • Hype kırmızı iç mekan: Bej napa deri koltuklar, koltukların üst kısmında koyu kırmızı Alcantara çizgi, koyu kırmızı ön panel ve bej kol dayanakları, kayış şeklinde kapı tutamakları ve torpido üst gözü ile özel bir prestij sunuyor.  

HUZURLU SÜRÜŞ TEKNOLOJİLERİ KULLANIŞLI SÜRÜCÜ DESTEK SİSTEMLERİ 
Yeni C4 Cactus, sürücülere günlük rutinlerinde huzur ve güvenlik sunan, kullanışlı sürücü destek sistemleriyle geliyor  Park Desteği: Bu sistem park ederken manevra yapmayı daha telaşsız, kolay ve güvenli hale getiriyor. Sistem paralel ve dikine park sırasında da aktif olarak sürücüye yardım ediyor. 

Sürücünün isteği üzerine boş park alanlarını algılayan sistem Yeni C4 Cactus’ün bu alana sorunsuzca park edilmesini sağlıyor. Sürücü gaz ve freni kontrol ederken gerisini sistem hallediyor.  Geri Görüş Kamerası: C4 Cactus geri vitese alındığında kamera, aracın arka görüşünü 7 inç dokunmatik ekrana aktarıyor. 

Ekranda ortaya çıkan renkli referans noktaları ile otomobilin arkadaki engellere olan mesafesini gösteriyor ve bu kapsamlı görüntü manevraları kolaylaştırıyor.  Yokuşta Kalkış Desteği: Bu sistem, yokuşta kalkışı kolaylaştırmak için eğimlerde fren pedalı bırakıldığında meydana gelen istenmeyen araç hareketlerini önlüyor. 

B işlev, %3 ve üzeri eğimlerde devreye girerek aracı iki saniyeliğine sabit tutarak olası kazaları engelliyor.  Viraj içi Aydınlatma Fonksiyonu: Direksiyon simidinin açısına göre ana farlara ek olarak sol veya sağ sis lambası aracı aktifleşerek aracın sağını veya solunu 75° açıya kadar aydınlatıyor. Bu sistem 40 km/s ve üstü hızlarda devreye giriyor.  

Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma: Bu sistem, sürücülerin araçlarını anahtarlarını ceplerinden çıkarmadan kilitlemesini, açmasını ve çalıştırmasını sağlıyor. Sürücüler kapıyı veya bagajı açmak için ön kapı kollarına veya bagaja yaklaştıklarında araç sürücüleri tanıyor.  

Yol Tutuş Kontrolü: Kullanılan bu sistem aracın ön lastik tutuşunu kar, çamur, kum yüzeylerine göre belirlemesini sağlıyor. Bu sayede değişken şartlara göre otomobilin en iyi şekilde yol alması sağlanıyor. 

BAĞLANTI TEKNOLOJİLERİ 
Rahatlık arayışının bir parçası olarak Yeni C4 Cactus, müşterinin dijital dünyası ve otomobili arasında sürekli bağlantı sağlayan bağlantı teknolojilerine de sahip. 

Apple Car Play™ ve Mirror Link® uyumlu Ekran Yansıtma Fonksiyonu sayesinde araç içindekiler akıllı telefonlarını orta konsoldaki 7 inçlik kapasitif dokunmatik ekranla güvenli bir şekilde kullanabiliyor.  

EKO-VERİMLİLİK VE YÜKSEK SÜRÜŞ KEYFİ SUNAN ÖDÜLLÜ MOTORLAR 
Yeni C4 Cactus birinci sınıf performansa sahip motor seçenekleriyle geliyor. Hafif ve verimli platformun yeni nesil motorla birlikteliği canlılığı, ani hızlanmaları, ivmeleri ve sürüş keyfini daha da artırıyor. 

Yılın motoru seçilen PureTech yeni nesil benzinli motorlar ve BlueHDi dizel motorlar, NOx (Azot Oksit) emisyonlarını ve yakıt tüketimlerini azaltma hedefi olan Euro 6 Avrupa yönetmeliklerini de karşılıyor. 

PureTech 110 S&S motor ile birlikte kullanılan EAT6 Tam Otomatik şanzıman, hızlı vites değişimleriyle mükemmel bir akıcılık ve yüksek seviyede sürüş keyfi sağlıyor. Dizel seçenek olan BlueHDi 100HP motor versiyonu ETG6 6 ileri otomatik şanzımana sahip. 

 Benzin: Yeni C4 Cactus’ün benzinli versiyonu olan turbo motorlu PureTech 110 S&S direksiyon başında azami sürüş keyfi ve konfor için 6 ileri otomatik şanzımanla EAT6 tercih edilebiliyor.  Dizel: Yeni C4 Cactus’un lansmanla birlikte piyasaya sürülen dizel seçeneği BlueHDi 100 S&S ETG6. 

YENİ CITROËN C4 CACTUS TEKNİK ÖZELLİKLERİ Uzunluk: 4.17 m Genişlik: 1.71 m Yükseklik: 1.48 m Dingil mesafesi 2.60 m Bagaj kapasitesi: 358 litre - 60/40 oranında yatırılabilen arka koltuklar sayesinde kapasiteyi 1170 litreye kadar artırmak mümkün.

Hiç yorum yok