Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Otomotivin duayeni Oyak Renault’da

Türk otomotiv sektörünün duayenlerinden Dr. Ekber Onuk, Oyak Renault Motorlu Taşıt ve Otomobil Tutkunları Kulübü’nün davetlisi olarak geldi...

Türk otomotiv sektörünün duayenlerinden Dr. Ekber Onuk, Oyak Renault Motorlu Taşıt ve Otomobil Tutkunları Kulübü’nün davetlisi olarak geldiği Oyak Renault’da, otomobil tutkunu yüzlerce çalışana otomobilin geçmişine ve bugününe dair çok zengin bir sunum gerçekleştirdi. 

Türkiye’nin en büyük otomobil üreticisi Oyak Renault, otomobil ve motosiklet kültürü üzerine çalışanlara yönelik faaliyetlerin gerçekleştiği Oyak Renault Motorlu Taşıt ve Otomobil Tutkunları Kulübü MOT’OR’un etkinliğinde,Türk otomotiv sektörü duayenlerinden Dr. Ekber Onuk’u konuk ederek otomobil tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşattı. 

30 Mayıs’ta Oyak Renault çalışanları ile buluşan Ekber Onuk, Mühendislik Proje Şefi olduğu Anadol STC16 serüveninden başlayarak kendi imzasını taşıyan Türk tasarımı spor otomobili Sazan’ın doğuşuna kadar olan süreci anlattı. 


Uçak mühendisi olan Dr. Ekber Onuk, aynı zamanda Türkiye’nin milli, radara yakalanmayan, dünyanın en hızlı hücum botunu üreterek tam 8 ülkeye ihraç ettiğini aktardı. 

Etkinlik sonrasındaDr. Onuk, ürettikleri hücumbotun maketini Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun’a takdim ederken; 1000’den fazla üyesi bulunanMOT’ORkulübü çalışanlarının motor parçalarından hazırladıkları kupa ise Ekber Onuk’a hediye edildi.

Etkinlik kapsamında fabrikaya özel olarak getirilen Sazan da çalışanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Oyak Renault Motorlu Taşıt ve Otomobil Tutkunları Kulübü MOT’OR’ üyeleri için otomobil ve sanayi müzelerine gezilerin yanı sıra söyleşiler düzenliyor, otomobil rallilerine katılım sağlıyor.

Uluslararası patentini aldığı skidcar aracıyla 9 ayda tam 500 çalışanına teorik ve pratik sürüş eğitimi veren MOT’OR, heyecan uyandıracak yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.  

OYAK RENAULT OTOMOBİL FABRİKALARI 
Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, yıllık 360 bin otomobil ve 750 bin motor üretim hacmi ile Renault’nun en yüksek kapasitesine sahip tesislerinden biridir.

 Oyak Renault, Clio IV, Clio Sport Tourer ve Yeni Megane Sedan modellerini, ayrıca bu modellerde kullanılan motor ve mekanik aksamı üretip ihraç etmektedir. 

Bursa’da 582,483 m2 üzerinde kurulu üretim tesislerinde, Karoseri-Montaj ve Mekanik-Şasi Fabrikaları, Arge Merkezi ve Uluslararası Lojistik Merkezibulunmaktadır. 1969 yılında Bursa’da kurulan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, 2017 yılı sonu itibariyle 7 binin üzerindekişiye istihdam sağlamaktadır. 

Oyak Renault, Kalite Güvence Sistemi’ni 1996 yılında ISO 9001 belgesiyle onaylatan ilk Türk otomobil üreticisi olmuştur. Eylül 1999’da “sıfır hata” ile ISO 14001 belgesini alan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, Renault Grubu çevre politikası çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Hiç yorum yok