Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Audi modelleri ödüle doymuyor

Audi modelleri, Mart ayından bu yana Avrupa’nın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen otomobil yarışmalarında birçok ödüle layık görüldü.  ...

Audi modelleri, Mart ayından bu yana Avrupa’nın farklı ülkelerinde gerçekleştirilen otomobil yarışmalarında birçok ödüle layık görüldü. 

Audi modellerinin tasarımından, sahip olduğu teknolojiye, konforundan, sürüş dinamiklerine kadar birçok kriterde elde ettiği başarılar, Audi beğenisinin tüm dünyada ortak olduğunu gösterdi. Audi modelleri, Mart ayından bu yana farklı ülkelerin otomobille ilgili birçok yarışmasında ödüllere layık görüldü.  

Ödüllerin ilki Dubai’den geldi 
Mart ayında gerçekleştirilen Dubai’de Yılın Otomobili Ödülleri’nde Audi A8 ve RS 5 Coupé ile birinciliği elde etti. 
Modeller, “Wheels” dergisi tarafından düzenlenen 2018 Yılın Otomobili Ödülleri’nde kendi kategorilerinde birinciliğe ulaşmayı başardı. Jüri üyeleri, 60 aday model arasında birinciyi, test sürüşlerindeki performanslarını baz alarak belirledi. 

Audi’nin lüks sedanda kullandığı ileri teknolojiler ve coupé’nin sportif ruhu ve güvenlik odaklı donanımı, jüri üyelerinden övgü topladı. Daha önce de “Automobile” dergisi tarafından en iyi büyük premium sedan seçilen A8, bu birincilikle birlikte bu yıl bölgedeki ikinci zaferini kazanmış oldu. 

Abu Dabi’de düzenlenen Orta Doğu Yılın Otomobili Ödülleri’nde Audi’ye üç birincilik  
Audi, Nisan ayında Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de düzenlenen Orta Doğu Yılın Otomobili Ödülleri’nden (MECOTY) üç ödülle döndü. En iyi spor coupé ödülünü TT RS kazanırken, en iyi kompakt sedan unvanını RS 3 sedan elde etti. 

En iyi premium spor coupé ödülü ise S5’in oldu. Bu sonuçla dört halka logolu marka, bulunduğu beş kategorinin üçünde birinciliğe ulaşmayı başardı. 

Farklı Orta Doğu ülkelerinden gelen basın temsilcilerinden oluşan 16 kişilik jüri, aday otomobilleri 10 ay süren çok aşamalı bir seçme sürecine tabi tuttu. Audi, 2018 yılında beşincisi düzenlenen MECOTY’de önceki senelerde de en çok ödül kazanan markalardan biri konumunda. 

Tayvan Yılın Otomobili Ödülleri’nde Audi A5 Sportback en iyi sedan seçildi  
Nisan ayında Audi’nin kazandığı bir diğer başarı Tayvan’dan geldi. 2018’in en iyi büyük sedanı, Tayvan Yılın Otomobili Ödülleri jürisinin kararıyla Audi A5 Sportback oldu. A5 Sportback zarif dış tasarımı, Audi sanal kokpit gibi ileri teknoloji özellikleri ve üstün sürüş dinamikleri ile jürinin beğenisini kazandı. 

Ödül, ülkenin en popüler otomotiv yayını olan “CarNews” dergisi tarafından verildi. 30’dan fazla üyeden oluşan jüride ise otomotiv ve yaşam tarzı alanlarından gazeteciler, otomobil tutkunları ve akademisyenler yer aldı.  

İspanya’da düzenlenen Schibsted Motor Ödülleri’nde zafer Audi A8’in 
Audi A8, İspanya’da Nisan ayında gerçekleştirilen Schibsted Motor Ödülleri’nde en iyi sedan kategorisinde 2018’in en iyi otomobilleri arasındaki yerini aldı. Popüler otomotiv portalı Coches.net tarafından düzenlenen yarışmada kullanıcılar 8 kategoride 50 modele oy verdiler. 

Lüksemburg’da Yılın Otomobili ödüllerinde Audi’ye beş ödül Nisan ayında Audi, Lüksemburg’da düzenlenen Yılın Otomobili ödüllerinden kazanılan beş ödülle döndü. Kompakt sınıfında oyların yaklaşık dörtte birini alan A3 zirveye ulaştı. 

A8 lüks sınıfta, Q2 kompakt SUV sınıfında ve Q5 ise orta büyüklükte SUV sınıfında ikinciliği elde etti. Audi A5 Coupé ise spor otomobil, cabrio otomobil ve coupé segmentinde üçüncü oldu. 

Yarışmada adaylar Saint-Paul Luxembourg medya şirketinin otomotiv editörleri tarafından belirlenirken, sıralama ise 21 bin okuyucunun verdiği oylarla şekil aldı. 

Automovil Panamericano Dergisi, Audi A3’ü en iyi kompakt sedan seçti 
Audi Mayıs ayında da hız kesmedi; Audi A3 sedan, Meksika’da yayınlanan Automovil Panamericano dergisi tarafından düzenlenen 2018’in En İyi Otomobilleri yarışmasında “Kompakt sedan” kategorisinde üst üste üçüncü kez birinciliğe ulaştı. 

Yarışma tarihinde bu yıl ilk kez olarak, dergiyi sosyal medyadaki takipçileri de okuyucular ile birlikte oy kullandılar. Bir ödül de model filmine; Dünya Medya Festivalinde Audi A8 filmleri iki ödül birden aldı Dünya Medya Festivali jürisi, iki Audi filmini ödüle layık gördü. 

Hamburg merkezli prodüksiyon şirketi M4 Automotive tarafından n-tv için üretilen uzun metrajlı belgesel “Making of the Audi A8” (Audi A8’in Yapımı), “Teknoloji Belgeseli” kategorisinde altın ödül kazanırken, Audi A8’in dünya prömiyeri öncesi gerçekleştirilen iletişim kampanyası kapsamında yayınlanan Audi A8 Örümcek Adam filmi ise “Web TV - Ürün Sunumu” kategorisinde gümüş ödüle kavuştu. Ödül töreni, 19’uncu Dünya Medya Festivali sırasında gerçekleştirildi. 

 “Auto Zeitung”: Audi A7 Sportback’e Design Trophy tasarım ödülü 
Audi’ye son ödül, Almanya’dan geldi. “Auto Zeitung” dergisi okuyucuları arasından 13 binden fazlasının oylarıyla beş otomobil sınıfındaki en iyi yeni tasarımları belirleyen Design Trophy yarışmasında yeni Audi A7 Sportback, oyların yüzde 13,5’ini alarak “Sedan/Station wagon/Minivan” kategorisinde birinci oldu. Geniş, dört kapılı coupé aynı zamanda “Tüm Sınıfların Şampiyonu” sıralamasında da üçüncülüğü aldı. 

Bu galibiyet, Audi’nin Design Trophy’deki başarı hikayesinin bir devamı niteliğinde. Audi 2016 yılında R8 ile spor otomobil kategorisinde birinciliği elde ederken, 2017 yılında da A5 Sportback ile sedan kategorisinde zirveye ulaşmıştı.

Hiç yorum yok