Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Merzouga Rallisi'nde zafer Honda pilotu Joan Barreda oldu.

Fas'ta düzenlenen kapsamlı ve zorlu Merzouga Rallisi'nde pilotların dayanıklılıkları ve kabiliyetleri sıkı bir teste tabi tutuldu. ...

Fas'ta düzenlenen kapsamlı ve zorlu Merzouga Rallisi'nde pilotların dayanıklılıkları ve kabiliyetleri sıkı bir teste tabi tutuldu. 

Çetin geçen mücadelenin galibi bilek kırılması ve diz sakatlığından muhteşem bir dönüş yapan Monster Energy Honda pilotu Joan Barreda oldu. 

Dakar'da podyuma çıkan Kevin Benavides'in ikinci olması ve Ricky Brabec'in de ilk beşe girmesiyle birlikte HRC geçirdiği yenilenmenin meyvelerini toplamaya başladı. 


İspanyol sporcu yön tarifi ve navigasyon için kullanılabilecek çok az sayıda noktanın yer aldığı, kum tepelerinin ve kayalık zeminin hâkim olduğu çöl şartlarında (sürücülerin çölde özel bir kamp alanında uyumaları zorunluydu ve Parc Ferme'de motosikletleri üzerinde çalışmalarına izin verilen tek kişi sürücülerdi) zorlu bir maratonu içeren beş günlük takibin sonuna ulaştı. 

Son aşamada, 100'ün üzerinde motosikletin kumu ve tozu yararak ilerlediği "motokros" tarzı hat bile bulunmaktaydı. Sürücülerin önünde beş günde kat edilmesi gereken 1000 km vardı. 

Barreda, başlangıçtan itibaren yarışa damgasını vuran bir performansla birlikte son zamanlardaki iyileşmesinin ve antrenmanlarının ne kadar faydalı olduğunu gösterdi.

 “Birinci aşama, çok fazla dolaşma gerektirmesi ve kurtulması zor olan engeller içermesi nedeniyle zorluydu.” ifadesini kullandı. “İlk günde iyi bir sonuç almayı başardık ancak hâlâ kat etmemiz gereken uzun bir yol var. 

Sıkı çalışmak, yol bulmaya odaklanmak ve aynı zamanda pistte hızlı olmaya devam etmek zorundayız.” Barreda takım arkadaşı Benavides, Dakar Rallisi eski galibi Toby Price ve hatta mevcut FIM Ülkeler Arası Ralli Dünya Şampiyonu Pablo Quintanilla'nın yarattığı baskıya rağmen istikrarını korudu. 

Barreda, ayrıca, ikinci en uzun aşama olan 3. Aşama'da birinci olarak zaferinin temelini attı. “Yarış kazanmaya kaldığım yerden devam ettiğim ve özellikle de artık sakatlıklarla geçen bir yılı geride bıraktığım için çok mutluyum.” dedi. 

“Fiziksel olarak %100 performansa geri dönmek ve acısız bir şekilde sürüş yapmak için daha yapmam gereken çok iş var. Böyle bir geri dönüş yapmaktan, büyük bir mücadele vermekten ve yarışı galibiyetle bitirmekten çok memnunum. 

Bu başarı, kendimi ileri götürmeye devam etmem ve yıl sonu itibariyle en üst düzeye ulaşmam konusunda bana büyük bir motivasyon sağlayacak.”

2019 Yılı Dakar Rallisi'nin ilk ışıkları ufukta görünene değin, Barreda'nın sağlık durumunu ve sürüşünü geliştirme konusunda zamanı olacak. 

Monster Energy Honda, Ağustos ayında Şili'de FIM Dünya Şampiyonası'nın üçüncü turuna katılacak, sonrasında yeni yılın ayak seslerinin duyulmaya başlandığı dönemde rotasını Güney Amerika'ya çevirecek.

Hiç yorum yok