Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

3.Nesil Volkswagen Touareg tanıtıldı

Volkswagen , yeni Touareg’in örtüsünü Çin’deki özel bir etkinlikte kaldırdı.  Üçüncü kuşak Touareg, önceki modellerin off-road karak...

Volkswagen, yeni Touareg’in örtüsünü Çin’deki özel bir etkinlikte kaldırdı. 

Üçüncü kuşak Touareg, önceki modellerin off-road karakterinden uzaklaşarak daha şık bir stili benimsemiş. 

Porsche Cayenne ile birlikte MLB platformu üzerine inşa edilmesine rağmen Touareg’in Cayenne ile tek ortak parçasının ön cam olduğu belirtiliyor. 

Yeni modelin boyu 77 mm uzayarak 4878 mm’ye, genişliği ise 44 mm uzayarak 1984 mm’ye ulaşmış. Aracın boyu ise 7.0 mm kısaltılarak 1702 mm’ye indirilmiş. Touareg, genel olarak boyutlarının artmasına rağmen önceki modelden 106 kg daha hafif. 


Yeni Touareg’in en etkileyici özelliklerinden biri “Innovision Cockpit” adı verilen iç mekân tasarımı olarak dikkat çekiyor. Buna göre Touareg’in iç mekânı birkaç tane sık kullanılan düğme haricinde 15 inçlik dokunmatik ön konsol ve 12 inçlik dijital gösterge panelinden oluşuyor. 

Touareg’in şasisi sürüş kalitesini ve aracın dinamiğini geliştirmek amacıyla aktif viraj denge çubuklarıyla desteklenirken, VW müşterileri isteklerine bağlı olarak araçlarını havalı süspansiyon ile de donatabilecek. 

Dört tekerlekten çekiş sistemi ise kilitlenebilir diferansiyel ve beş farklı sürüş modu ile birlikte gelecek. Yeni Touareg dizel ve benzinli motorların yanı sıra plug-in hibrit seçeneğe de sahip olacak. 

3.0 litrelik V6 dizel motor 228 HP ve 282 HP’lik iki versiyona sahipken, zirvede 4.0 litrelik 417 HP gücündeki V8 motor yer alacak. 362 HP’lik plug-in hibrit ünitenin Avrupa’da ne zaman satışa sunulacağı ise açıklanmadı. 

Üçüncü nesil Touareg, led matrix ön farlar, şerit takip sistemi, otonom acil durum frenlemesi, gece görüş kamerası ve daha birçok güvenlik ve sürüş asistan sistemlerine sahip olacak. Aracın yaz aylarında Avrupa’da satışa sunulması beklenirken, Kuzey Amerika’da satılması planlanmıyor.kaynak:automagg

Hiç yorum yok