Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu kış mevsimine hazır

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu kış mevsiminde ve karlı havalarda sürücülerin konforlu ve güvenli bir ortamda yolculuk ya...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu kış mevsiminde ve karlı havalarda sürücülerin konforlu ve güvenli bir ortamda yolculuk yapmaları için hazırlıklarını tamamladı. 

İşletmeden sorumlu şirket ICA, uzman ekibi ve ileri teknoloji ekipmanları ile kış mevsimine hazır bir şekilde 7/24 hizmet verecek. 161 no’lu Otoyol Acil Yardım hattı da kesintisiz hizmet sunmaya devam edecek. 

İstanbul’da önümüzdeki günlerde etkisini hissettirmesi beklenen kış mevsimi şartlarından sürücülerin olumsuz etkilenmemesi için Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda hazırlıklar, AKOM ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile koordinasyon içinde tamamlandı. 

Buzlanma Erken Uyarı Sistemi ve trafik kontrol kameraları sistemleriyle çalışmaların aksatılmadan sürdüğü köprü ve otoyolda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ile koordinasyon halinde hareket ediliyor. 
Çalışmalar kapsamında, kar yağışı veya don olayı beklenmeden, ileri teknoloji sistemlere sahip kışla mücadele araçları ile asfalt sıcaklığı ölçümleri yapılıyor ve önleyici tuzlama çalışmaları gerçekleştirilerek yol yüzeyinin donmasına karşın önlemler alınıyor. 

Herhangi bir kar yağışı durumunda, kar küreme araçları ve kar küreme ekibi ile yolun 7/24 açık halde tutulması için gerekli organizasyon yapılmış durumda. Yapılan çalışmalar ile yol yüzeyinin donma sıcaklığı sabit tutulurken donma riski ortadan kalkıncaya kadar sürekli ringler yapılarak çalışmanın etkili olması sağlanıyor.  

161 Otoyol Yardım Hattı 7/24 hizmet veriyor 
Kar küreme ve tuzlama araçlarına ilave olarak, çekici özelliğe sahip vinçler, her 10 kilometrede bir otoyol güzergahı üzerindeki kritik noktalarda görevlendirilecek ve olası bir kaza durumunda trafik akışını aksatmayacak şekilde yönlendirilecek. 

Kuzey Çevre Otoyolu’nda bakım ekiplerinin dışında 7/24 güzergahta görev yapan ve Trafik Güvenliğini sağlayan devriye ekip ve ekipmanları da bulunuyor. 

Bu araçlarda bulunan ikaz levhaları ile otoyol üzerinde bulunan VMS panellerden verilen bilgilendirici dijital yazılar ile trafik güvenliğini riske atacak her türlü durumu önlemek amacıyla çalışıyor. 

 Sürücüler, otoyol güzergahında seyahat ederken arıza, kaza, yangın ve benzeri durumlarla karşılaşılması halinde yardım talep etmek için 7/24 çalışan 161 no’lu Otoyol Acil Yardım hattını ücretsiz olarak arayabilirler.

ICA Ana Kontrol Merkezi 7/24 takipte 
Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda tüm otoyol güzergahı ve köprü geçişleri, ICA işletme binasında yer alan Ana Kontrol Merkezi’nden yönetiliyor ve ihtiyaç anında sürücülere müdahale edilebiliyor. 

Karla mücadele için özel olarak tasarlanan araçlarda bulunan GPS sistemi ile konum, ısı/sıcaklık algılayıcı, hız, atılan/püskürtülen malzeme miktarları ve malzeme cinsi, kalan miktar, gidilen yol ile ilgili tüm veriler hem sürücü operatörünün hem de Ana Kontrol Merkezi’nin her an ulaşılabildiği veri ağında gösteriliyor. 

 Ayrıca kurulan meteoroloji istasyonu ile hava durumu 7/24 takip ediliyor ve yapılan ölçümler doğrultusunda anında önlemler alınıyor. İleri teknolojiye sahip ekipmanlarla kısa sürede etkili çözüm sağlanıyor

İleri teknoloji bakım ekip ve ekipmanları ile donatılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda karla mücadele araçları da özel olarak tasarlanmış durumda. Solüsyon Tankı ve Püskürtme Tesisatı takılı araçlar otoyola anında müdahale edebilecek özelliklere sahip.

Hiç yorum yok