Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

elektrikli araçlar için şarj istasyonu gün geçtikçe sayısı artıyor

Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün daha fazla gündeme gelen çevre kirliliğine karşı mücadele hızla sürerken, hava kirliliğinin önün...

Gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün daha fazla gündeme gelen çevre kirliliğine karşı mücadele hızla sürerken, hava kirliliğinin önüne geçebilmek için üretilen elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor. 

Mandarins Gayrimenkul tarafından 1.2 milyar TL yatırımla iki etap halinde inşa edilen The Mandarins Acıbadem projesinin otoparklarında elektrikli araçlar için şarj istasyonları yer alacak. 

Geçen yılın ilk 9 ayına kıyasla bu yıl 8 kat fazla satılan hibrit araçlar için alışveriş merkezlerinde, benzin istasyonlarında ve otoparklarda şarj istasyonları kuruluyor. 

Dış yüzeyinde solar dış cephe kontrol sistemi kullanarak dairelerin gün ışığını maksimum verimle almasını ve enerji kullanımını düşürmeyi amaçlayan The Mandarins Acıbadem, otoparklarında şarj istasyonlarına da yer vererek çevreci bir proje olduğunu gösteriyor. 


Karbon emisyonu ve yakıt tasarrufunu teşvik etmek için otopark alanına elektrikli otomobiller için araç şarj istasyonları yerleştirilecek olan projede, tüm planlama ve uygulama safhalarında doğa dostu ürün ve çözümler tercih ediliyor. 

Mandarins’in çevreye karşı sorumluluğu var Türkiye’de trafikteki hibrit araç sayısının artmasına rağmen henüz yeterli sayıda şarj istasyonu bulunmadığını belirten Mandarins Gayrimenkul Satıştan Sorumlu İcra Kurulu Üyes Emin Can Aydın, “Dünyadaki çevreci projelerin, elektrikli araçlarla ilgili çalışmalar yapmayı unutmadığını gözlemledik. 

Bu anlamda biz de bu konuya yönelmeyi uygun bulduk. Çevre dostu bir proje olarak elektrikli otomobillerin daha fazla tercih edilebilir olması için neler yapabileceğimizi düşündük. 

Bu çerçevede projemize elektrikli araçların şarj edilebileceği istasyonlar kurmayı kararlaştırdık. Konutlarımızın sahipleri, otoparkımızda yer alacak olan istasyonlarda elektrikli araçlarını şarj edebilecek” dedi.

Hiç yorum yok