Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Araçla saldırıları engellemede hızölçer sistem dönemi

Arma Kontrol, sunduğu dünya standartlarındaki güvenlik çözümleri ile sektörünün önde gelen aktörlerinden biri olmayı sürdürüyor.  İn...

Arma Kontrol, sunduğu dünya standartlarındaki güvenlik çözümleri ile sektörünün önde gelen aktörlerinden biri olmayı sürdürüyor. 

İnovasyon ve Ar-Ge’ye aralıksız yatırım yapan Arma Kontrol, Road Blocker ve mantar bariyer sistemlerine entegre olarak hızölçer sistemi ve otomasyon odasıyla da güvenlik zafiyetini minimuma indirecek. 

2006’dan bu yana güvenlik endüstrisindeki çalışmalarıyla Türkiye’nin dünyaya açılan markası haline gelen Arma Kontrol özellikle bina, tesis veya çeşitli alanların araç giriş-çıkışlarına entegre güvenlik sistemleriyle çözüm sunuyor. 

Arma Kontrol’ün Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüğü yeni hızölçer sistem, güvenlik noktalarında yaşanması muhtemel insan odaklı zafiyetlerin önüne geçecek. 


Arma Kontrol’ün mühendisleri tarafından geliştirilen yeni sistem, Road Blocker, mantar bariyer ve hidrolik yer tuzakları ile entegre çalışma prensibine sahip olacak. 

Güvenlik noktasına yaklaşan aracın hızını ölçen sistem, normal şartlar altında yavaşlaması gerekirken hızlanan veya hızını düşürmeyen bir araç algıladığında entegre olduğu diğer güvenlik ürünlerine sinyal göndererek, Road Blocker veya mantar bariyerin araç geçişine izin vermesini önleyecek.

Özellikle dikkat dağınıklığı veya insan odaklı hataların önüne geçmesi hedeflenen sistem otomasyon odasından kontrol edilebilecek. 

Güvenlik zafiyetinin de önüne geçiyor Sistemin Ar-Ge çalışmasının devam ettiğini ve şimdiye kadar başarılı sonuçlar aldıklarını dile getiren Arma Kontrol Yurtiçi Satış Pazarlama Müdürü Serdar Süzer, hızölçer sistemin çalışma prensibini şu şekilde açıklıyor; ‘’Üzerinde çalıştığımız yeni hızölçer sistem daha çok EDS sistemiyle benzer bir konumda. Bu sistem sayesinde araç giriş-çıkışlarında mutlak güvenliği en üst seviyeye çıkaracağız. 

Sistem, aracın yavaşlamadığını algıladığı zaman giriş noktasındaki mantar bariyer, road blocker veya hidrolik yer tuzaklarına sinyal gönderecek şekilde tasarlandı. Sinyali alan ürünler pasif konumdaysa aktif konuma geçecek. 

Böylece hızla yaklaşan araçların alana veya bölgeye girişi engellenmiş olacak. Bu sistem sadece dışarıdan gelen tehditleri değil içerde oluşan güvenlik zafiyetinin de önüne geçecek. Yetkili biri müdahale ettikten sonra sistem acil durum senaryosundan çıkıp normal faaliyetine geri dönebilecek.’’

Hiç yorum yok