Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SUV dünyasının gece görüş ve balistik zırh destekli gerçek koruması

Merak edilen önemli parçalarıyla kendisini gösteren Tank, askeri detaylarıyla son zamanların en iddialı SUV modellerinden birisi olarak kar...

Merak edilen önemli parçalarıyla kendisini gösteren Tank, askeri detaylarıyla son zamanların en iddialı SUV modellerinden birisi olarak karşımızda. 

Paylaşılan ipucu detaylarının ardından, sizlerle geçtiğimiz hafta içerisinde değerlendirme fırsatı bulduğumuz hiper otomobil üreticisi Rezvani‘nin ilk SUV modeli Tank, yapbozunun tüm parçalarıyla birlikte nihayet kendisini gösterdi. 

“Her türlü arazi ve yol koşulunun üzerinden gelebilme yeteneğine sahip araç” olarak nitelendirilen Tank, tasarımının yanında sahip olduğu donanımlarla da adının hakkını sonuna kadar veriyor. 

Güç ünitesinde, beklenildiği gibi 6.4 litre hacimli sekiz silindirli bir makineyle gelen Tank, 500 beygirlik toplam gücünü dört tekerlekten çekiş sistemiyle yere aktarıyor. 

BMW i3 ve Mazda RX-8’de gördüğümüz gibi iki taraftan da dışarı doğru açılan “suicide door” yapılı kapılara sahip olan aracın büyük bölümünde askeri kriterler baz alınarak tasarım geliştirmeleri yapılmış. 
Tank’ın detaylarına inmeden önce, Rezvani ekibinin henüz performans ve teknik değerler kısmından herhangi bir bilgi paylaşmadığını hatırlatmakta fayda var. 

Bu yüzden, yaklaşık bir ay öncesinden sipariş alımına başlanan bu canavarla ilgili şimdilik tasarımsal ve öne çıkan donanımsal parçalarla yetinmek durumundayız. 

Dış bölümünde oldukça keskin ve askeri araçlardan ilham alınan çizgilerin uygulandığı Rezvani Tank’ın ön bölümünde gövdeye oranla nispeten ufak bir ızgara, ince formlu uzun menzilli ışıklandırmalar ve tavan bölümünde görüş açısını ciddi oranda artıran LED ek ışıklandırmayı görebiliyoruz.
Görüş kısmını farklı boyuta taşımak konusunda iddialı olan araçta yine askeri modellerde gördüğümüz gece görüş sistemi ve balistik zırh koruması yer alıyor ki bu da meraklılarının dikkatini fazlasıyla çekebilecek bir detay. 

Bir arazi aracı için en önemli kriterler nedir diye sorulduğunda şüphesiz akıllara altyapı desteği, yaklaşma açısı, yüksekliği ve lastikleri gelir. 

Bir anlamda ana iskeleti oluşturan bu parçaların lastik ayağında özel bir tercihe giden Rezvani burada da en kötü koşulların üzerinden gelinebilmesi ve en iyi çekişin sağlanılması adına oldukça büyük lastiklere yer veriyor. Dış tasarımda dikkati çeken şüphesiz aracın arka tarafı.

Ön bölüme oranla çok daha yukarıda konumlanan arka yapıda, çift çizgi şeklinde LED stoplar ve askeri yapıda cam tasarımı genel karakterin oturmasındaki şüphesiz en önemli parçalardan bir tanesi. Aracın kokpit bölümüne girdiğimizde dışarıdaki vahşi yapının bir o kadar evcilleştirilmiş haliyle karşılaşıyoruz. 

Günlük hayatta kullanılan binek otomobil konforu vadeden Tank’ın kokpitinde deri döşeme koltuklar, head-up display (gelen kısa mesajlar, aramalar, yakıt göstergesi ve takvim bilgisine ulaşılabiliyor), oldukça büyük bir multimedya ekran, tek bölgeli otomatik klima gibi parçalara yer veriliyor. 

Başlangıç fiyatı olarak yurt dışında 178.000 dolardan alıcı bulan Rezvani Tank, uzun zamandır açıklık hissedilen Hummer H1’in boşluğunu doldurabilecek en güçlü adaylardan birisi gibi gözüküyor.KAYNAK.LOG

Hiç yorum yok