Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Citroen C4 Cactus 2018

Dünyada ve Avrupa’da iki önemli ilkle gelen Citroen C4 Cactus, yüksek konforlu bir sürüş için aklınızda yer edinmeye aday.  Citroen...

Dünyada ve Avrupa’da iki önemli ilkle gelen Citroen C4 Cactus, yüksek konforlu bir sürüş için aklınızda yer edinmeye aday. 


Citroen’in 2014 yılından itibaren piyasaya sunmaya başladığı kompakt crossover modeli C4 Cactus, üç yıllık aradan sonra ilk ciddi güncelleştirmesini 2018 model yılıyla birlikte alıyor. 

Düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen model C5 Aircross‘un başarılı geri dönüşlerinden yararlanılarak önemli güncelleştirmeleri beraberinde getirdi. 

Citroen’in konfor odaklı parçalarla donattığı C4 Cactus, katmanlı hidrolik yapısına sahip süspansiyonla Avrupa’ya sunulan ilk model olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda ileri seviyede konfor vadeden koltuklara sahip dünyadaki ilk otomobili olan model sürüş deneyimi olarak artık çok daha ileride.  
Yeni süspansiyonlarla kusursuza yakın sürüş 
C4 Cactus’ün tasarım ve donanımından evvel sahip olduğu teknoloji hakkında konuşmak daha doğru olur diye düşünerek büyütecimizi ilk olarak bu noktalar üzerinde gezdirmeye başlıyoruz. 

Karakteristik farklarla diğer üreticilerden ayrılma parolası üzerine modellerini şekillendiren Citroen’in buradaki iki ana teması konforlu sürüş ve kişiselleştirme üzerine. Özellikle konfor odaklı olarak önemli geliştirmeler alan C4 Cactus, katmanlı hidrolik süspansiyon sistemiyle bu konuda ciddi anlamda iddialı. 

C5 Aircross ile tanıtımı gerçekleştirilen patentli teknolojide, süspansiyon içerisindeki iki uca bir dizi ikincil hidrolik amortisör ekleniyor. Darbe emiş yeteneğini gözle görülür şekilde artıran bu sistem sayesinde araç içerisinde bozuk zeminlerde bile sürüş deneyiminden ödün verilmiyor. 

Dünyada ilk konfor koltuklar Konfor odaklı olarak C4 Cactus’e eklenen en önemli ikinci parçaysa koltuklar. Dünyada ilk olarak nitelendirilen bu koltukların kullanıcı deneyimi olarak aracı yeni bir seviyeye çıkardığı iddia ediliyor ki bunu test etmeden söylemek şu aşamada doğru olmaz. 
Dış bölümündeki 31 farklı renk kombinasyonu zenginliğini kokpitinde de devam ettiren aracın merkezinde ndroid Auto ve Apple CarPlay destekli 7 inç‘lik multimedya ekran yer alıyor. 

Sürücü asistan desteği olarak da zengin seçeneklerle donatılan C4 Cactus’te; aktif güvenlik freni, hız limiti algılama, şerit takibi, yorgunluk algılama, kör nokta uyarı, park asitanı, geri görüş kamerası, grip control çekiş sistemi, anahtarsız erişim ve çalıştırma gibi donanımlara yer veriliyor. 

Dış bölümünde makyaj niteliğinde değişimlerin yapıldığı otomobilde en dikkat çeken parçanın yan taraflarda konumlanan airbumpların kaldırılması olarak nitelendirilebilir.
Artık çok daha küçük şekilde yan kısmın alt bölümüne kendisine yer bulan airbumplarla birlikte tamponlar ve 3D efektli yeni arka LED ışıklandırma grubu dış tarafta yapılan değişimlerin başını çekiyor. 

C4 Cactus’un motor seçenekleri kısmına geçtiğimizde bizi yeni bir seçenek karşılıyor. Grubun diğer modellerinden hatırlanabilecek olan 1.2 litrelik turbo motor 130 beygir güç üretiyor. 

Bu motorun atmosferik versiyonu 82 beygirlik güç değeriyle opsiyonlar arasındaki yerini alıyor. Aracın dizel motor seçeneğiyse (2018 eylül ayına kadar satışa çıkması beklenmiyor.) 100 ve 120 beygirlik iki versiyonla sunuluyor. 

Kullanıcılar benzinli ve dizel motorda da beş ileri manuel ve altı ileri otomatik şanzımanları seçebilecek. Henüz fiyat bilgisi paylaşılmayan 2018 C4 Cactus önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak satışa çıkacak.Kaynak:LOG

Hiç yorum yok