Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

üç milyonuncu mını üretildi

MINI Oxford Tesisi, 2001 yılından bu yana üç milyon otomobil üretimi gerçekleştirdi. Üç milyonuncu otomobil bir MINI John Cooper Works Club...

MINI Oxford Tesisi, 2001 yılından bu yana üç milyon otomobil üretimi gerçekleştirdi. Üç milyonuncu otomobil bir MINI John Cooper Works Clubman oldu. 

Oxford tesisinde otomobillerin %80'i ithalat amaçlı olarak üretiliyor. Dönüm noktası niteliğindeki otomobil BMW'nin yüzüncü, MINI'nin ise 15. yılında üretim hattından çıktı. 

Oxford Tesisi, bugün 2001 yılında başlayan üretimden bu yana üç milyonuncu MINI'nin üretim hattından çıkışını kutluyor. 

Oxford Tesisinde üretilen üç milyonuncu MINI, son teknoloji John Cooper Works performans geliştirmeleri ile yeni 4-çeker sistemi bir araya getirildiği ilk model olan bir John Cooper Works Clubman oldu. 

Siparişe yönelik üretim 2001 yılında günde yaklaşık 300 iken günümüzde yaklaşık olarak 1.000 adedi buluyor ve Oxford Tesisi'nde 4.500 kişilik iş gücü ile neredeyse her bir dakika içinde yeni bir MINI üretiliyor. 

Bu tesiste üretilen MINI'lerin yüzde sekseni, dünya genelinde 110'dan fazla pazara ihraç ediliyor. 2001 yılında MINI'leri ilk üretmeye başladığımızdan bu yana bu otomobil, müşteriler arasında dünya çapında son derece popüler bir hale geldi. 

Tesisteki herkesin yüksek kaliteli bir ürün ortaya koymak üzere tutku ve bağlılıkla çalışması, söz konusu başarının temelini oluşturdu. Oxford tesisinde üretilen üç milyonuncu MINI, son derece dikkate değer bir başarıdır. 
Hem İngiltere'de hem de uluslararası arenadaki MINI satışları, son 15 yıl içinde git gide daha da güçlendi. Üretiminin ilk yılında, dünya çapında yaklaşık 40.000 MINI satışı gerçekleştirildi. 2015 yılı itibariyle, bu rakam yaklaşık 340.000 adede ulaştı. Üretimde üç İngiltere tesisi de önemli bir rol oynuyor. 

Birmingham yakınlarındaki Hams Hall Tesisi’nde motorlar üretilirken, Swindon Tesisi’nde ise MINI'nin gövde presleme ve ara montaj işlemleri gerçekleştiriliyor. Ardından bunların tamamı Oxford Tesisi’nde gövde üretimi, boya ve son montaj işlemleriyle bir araya getiriliyor. 

Söz konusu tesisler, geniş bir tedarik zinciri ve yetkili satıcılar aracılığıyla dolaylı ya da doğrudan binlerce kişinin istihdamının oluşturulmasını ve sürdürülmesini sağlıyor. 2000 yılından bu yana bu üç tesise BMW Group tarafından 1,75 milyar Pound yatırım yapıldı; 

Oxford tesisinde son teknoloji bir boya atölyesi, yüksek teknolojili bir gövde üretim tesisi, yeni bir son montaj alanı, yeni lojistik merkezi ve Kalite ve Mühendislik Merkezi'nin yanı sıra tesis stajyerlerinin eğitimine yönelik bir MINIcademy tesisi de bulunuyor. MINI üretiminin kalbi ve merkezi olan Oxford, zengin bir motor üretimi geçmişine sahiptir. 

Oxford Tesisi’nde, olağanüstü tasarımcı, girişimci ve filantrop William Morris'in (daha sonra Lord Nuffield) şimdiki son teknoloji MINI üretim tesisi yakınında, ilk otomobili "bullnose" Morris'i ürettiği 1913 yılından bu yana, otomobil üretimi gerçekleştiriliyor. 

Otomotiv dünyasında devrim yaratan ve Sir Alec Issigonis tarafından tasarlanıp 1959 yılında tanıtılan Klasik Mini’nin üretimi, 1968 yılına kadar Oxford Tesisi’nde gerçekleştirilmiştir. 1966-1967 yıllarında da 94.889 adetle üretim açısından zirveye oturmuştur. 

Bugün Oxford Tesisi’nde üretilen modeller arasında MINI 3 Kapı ve MINI 5 Kapı modelleri, MINI Clubman ile ilk 4-çeker modeli ALL4 ve yüksek performanslı MINI John Cooper Works otomobili yer alır.