Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Subaru EyeSight güvenlik teknolojisi en yüksek puanları topladı

Subaru’nun EyeSight güvenlik ve sürücü yardım teknolojisine sahip Impreza, Legacy, Outback, Forester, Levorg ve WRX S4 modelleri JNCAP Önle...

Subaru’nun EyeSight güvenlik ve sürücü yardım teknolojisine sahip Impreza, Legacy, Outback, Forester, Levorg ve WRX S4 modelleri JNCAP Önleyici Güvenlik Performansı Değerlendirmesinde En İyi ASV++ Puanını Elde Etti. 

Standart EyeSight sürücü yardım teknolojisine ek olarak Japonya’da piyasaya sürülen yeni Impreza’da kaza anında yayada kafa yaralanmalarını en aza indirgemek için tasarlanan ve kaput üzerinde yer alan yaya koruma hava yastığı da (Pedestrian Airbag) standart olarak sunuluyor. 

Subaru, EyeSight güvenlik ve sürücü yardım teknolojisine sahip Impreza, Legacy, Outback, Forester, Levorg ve WRX S4 modelleri ile ASVA* tarafından gerçekleştirilen önleyici güvenlik performansı değerlendirmesi olan JNCAP 2016’da (Japon Yeni Otomobil Değerlendirme Programı), İleri Derecede Güvenli Araç (ASV++) kategorisinde en yüksek puanları elde etti. 

2015 yılında test edilen, araçtan araca Çarpışma Önleyici Frenleme Sistemi, Şerit İhlal Uyarısı ve Arka Görüş İzleme Sistemine ek olarak, 2016 yılının değerlendirmesine araçtan yayaya Çarpışma Önleyici Frenleme Sisteminin test edilmesi de dahil edildi. 

Araçtan yayaya çarpışma testi, 10-60 km/s ile giden bir aracın karşıdan karşıya geçen bir yaya görevindeki bir hedefe yaklaştığı bir senaryoda sürücü uyarılarının ve çarpışma önleyici frenlemenin etkinliğini değerlendiriyor. 

Yeni Impreza 68,9 puan, Legacy ve Outback 68.0 puan, Forester 69.5 puan ve Levorg ile WRX S4 ise 68.5 puan olmak üzere test edilen tüm Subaru modelleri en yüksek ASV++ puanlarını aldı. JNCAP önleyici güvenlik performansı değerlendirmesinin 2014 yılında başlamasından itibaren Subaru’nun EyeSight teknolojisine sahip tüm modelleri JNCAP tarafından test edildi. 

Şimdiye kadar olabilecek en yüksek puanları alan bu modeller, Subaru’nun EyeSight sistemiyle geliştirilen araçlarının sahip olduğu güçlü önleyici güvenlik performansının bir göstergesi. 
Standart EyeSight sürücü yardım teknolojisine ek olarak Japonya’da piyasaya sürülen yeni Impreza’da kaza anında yayada kafa yaralanmalarını en aza indirgemek için tasarlanan yaya koruma hava yastığı da standart olarak sunuluyor. 

Subaru, tüm sürücüler ve yolcular için “keyif ve iç huzur" sunan bir sürüş deneyimini sağlayan “360 derece güvence” prensibi kapsamında birincil, aktif, pasif ve çarpışma öncesi güvenlik teknolojilerini geliştirmeye devam edecek.

 *NASVA’nın açılımı: Japonya’da Altyapı, Ulaşım ve Turizm Bakanlığı ile Otomotiv Güvenliği ve Mağdurlarına Yardım Ulusal Ajansı’nın kısaltmasıdır.