Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Range rover sport alpler’den iniş mücadelesi

154 km/sa hızla, yüzde 75'lik eğimde gerçekleştirilen 2.170 metrelik iniş sırasında Range Rover Sport, birçok kayakçının kabusu olan Al...

154 km/sa hızla, yüzde 75'lik eğimde gerçekleştirilen 2.170 metrelik iniş sırasında Range Rover Sport, birçok kayakçının kabusu olan Alpler’deki kayak pistindeydi. 

Üst düzey lüks performans SUV'u Range Rover Sport, korkutucu bir kayak pistine çıkan ilk seri üretim araçtır. 

Tanınmış yarış ve akrobasi pilotu Ben Collins tarafından kullanılan her türlü zemine uygun süper SUV, İsviçre, Mürren’deki tehlikeli araziyle mücadele ederek 14,9km’lik parkuru 21 dakika 36 saniyede tamamladı. 

2.170m’lik iniş sırasında Range Rover Sport, kayakçıların kullandığı, dünyanın en eski ve en zorlu iniş yarışlarından biri olan Inferno Mürren rotasını izledi. Araç Land Rover’ın öncü Terrain Response teknolojisinin desteğiyle kar, buz, gevşek kayalar, çamur, bozuk asfalt, çimen ve mıcır gibi koşullarla mücadele etti. 

 2013’te tanıtılan Range Rover Sport, normalde bir spor otomobille ilişkilendirilebilecek performansını, büyük bir SUV’dan beklenen kalite ve kapasiteyle birlikte sunan gerçek bir Land Rover başarı öyküsüdür. 

Top Gear televizyon programındaki “The Stig” rolüyle tanınan İngiliz yarışçı Collins, keskin virajlarda ve dik yamaçlarda aracın sınırlarını zorladı. “Bu gerçekten sürücülük kariyerimdeki en zorlu testlerden biriydi. 

Parkur olağanüstüydü ve kesinlikle şimdiye kadar tamamladığım en zor parkurdu. Sizi her çeşit engelle zorluyordu. Yamaç erimiş lavdan oluşuyordu ve hava koşulları da olabildiğince zorlaştı; sağanak yağmur, uçurumlar, ağaçlar ve çarpmayı asla istemeyeceğiniz birçok şey birbirine karıştı. 

Bu mücadelede ya araç kazanacaktı ya da dağ. Parkurun anahtarı hassasiyetti. Aşağı doğru inerken tıpkı kayakçıların yaptığı gibi dönüşlerde hızı korumak ve bu hızı yokuş aşağıya taşımak gerekiyordu. Range Rover Sport bana çok yardımcı oldu. 

Çimenler buz pateni sahası gibi olduğundan Terrain Response özelliğini kullanmak zorunda kaldım ve bu özellik gerçekten beni büyük bir zorluktan kurtardı. 

Araca güvendim ve bu pistte bize çok zaman kazandırdı. Dürüst olmak gerekirse araca gerçekten kötü davrandım ama o yola devam etti. Bu iş için daha iyi bir makine isteyemezdim.” 

Tehlikeli ancak kusursuz bir manzaraya sahip dağ parkuru, Collins’in 120km/sa hıza ulaştığı zirvede, buz ve karla karışık yağmurla, 120 km/sa hızı gördüğü eteklerde sis ve ıslak çimenle Range Rover Sport’un kapasitesini test etti. Öncü Terrain Response teknolojisi aracın ayarlarını ilgili yüzeye göre uyarlayacak altı mod içerir. 

Örneğin Dynamic modda gövdenin savrulmasının önüne geçmek üzere Devrilme Çubukları daha sertleşir, Grass/Gravel/Snow (Çimen/Mıcır/Kar) modunda motor freni sayesinde önden veya arkadan savrulma riski azaltılır, Mud and Ruts (Çamur ve Balçık) modunda ise daha iyi bir çekiş için kontrollü patinaja izin verilmesi amacıyla arka diferansiyel kilitlenir. 

Aşağıya doğru giden yolda üstün performanslı SUV, dondurucu soğuk koşullarında, Chamonix gibi ünlü kayak merkezlerindeki birçok siyah pistten daha dik, maksimum 75 derecelik eğimlerin üstesinden geldi. 

Bu görev, devrilme kafesi ve desteklenmiş lastikler dışında standart özellikler içeren, 510bg gücünde 5,0 litre Supercharged V8 benzinli motora sahip bir Range Rover Sport araçla gerçekleştirildi. 

Bu mücadele de Range Rover Sport’un 2013 yılında seri üretim bir SUV araçla gerçekleştirdiği rekor kıran tepe çıkışını ve aynı yıl Arap Yarımadasında “Empty Quarter” çölünde gerçekleştirdiği yine rekor kıran performansını izledi.