Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

HONDAJET’TEN DÜNYA HIZ REKORU

Kara ve deniz endüstrisi dışında Honda Aircraft Company adı altında havacılık endüstrisine yönelik çözümler de üreten Honda, HondaJet ile A...

Kara ve deniz endüstrisi dışında Honda Aircraft Company adı altında havacılık endüstrisine yönelik çözümler de üreten Honda, HondaJet ile ABD’nin en yoğun dört havacılık rotasında yaptığı uçuşlardan ikisinde dünya hız rekoru kırdı. 

HondaJet, 1.000 milden uzun mesafeyi üç saatin altında bir sürede tamamladı. Her iki rekor da Uluslararası Havacılık Federasyonu’ndan dünya rekoru olarak onay bekliyor. 

Honda ilk HondaJet teslimatını AERO 2016 kapsamında Nisan 2016’da gerçekleştirmiş ve ses getirmişti. Teslimatın ardından uçuşlarına başlayan Honda Jet, bu sefer de hız rekoruyla adından söz ettiriyor. 

HondaJet ile New Jersey Teterboro’dan Florida Fort Lauderdale’e ve Massachusetts Boston’dan Florida Palm Beach’e olmak üzere iki farklı rotada hız rekoru kırdı. 

Rekorlar Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık Derneği tarafından Ulusal Sivil Havacılık’ın Orlando, Florida’da organize ettiği Sivil Havacılık Kongre ve Sergisi esnasında Honda Aircraft Company’ye teslim edilecek. 

HondaJet 9 Nisan 2016 tarihinde saat 14.15’te Teterboro, New Jersey’den havalandı ve 16.06’da Fort Lauderdale, Florida’ya indi. HondaJet böylece 960 mil mesafeyi 43 bin fit irtifada uçarak 2 saat 51 dakikada tamamlamış oldu. 

Karşı yönden esen 60 knot hızındaki rüzgar ve yüksek hava sıcaklığı altında gerçekleşen uçuşta HondaJet 396 knot (456 mil/s, 734 km/s) ortalama hıza ve 414 knot (478 mil/s, 769 km/s) maksimum hıza ulaştı. 

Boston-Palm Beach uçuş rekoru için 19 Temmuz 2016 tarihinde saat 07.18’de New Bedford’dan havalanan HondaJet, 09.16’da Palm Beach’e indi. Böylece HondaJet 1.060 mil mesafeyi 2 saat 58 dakikada tamamlamış oldu. 

Karşı yönden esen 30 knot hızındaki rüzgara karşı başarılı bir uçuş gerçekleştiren HondaJet 385 knot (443 mil/s, 713 km/s) ortalama hıza ve 422 knot (486 mil/s, 782 km/s) maksimum hıza ulaştı. 

Rekoru değerlendiren Honda Aircraft Company Başkan ve CEO’su Michimasa Fujino, “HondaJet’in müşterilerini gitmek istedikleri yere diğer hafif jetlerden daha hızlı götürebileceğini kanıtlamak üzere en popüler rotalara sahip, en işlek havaalanlarından bazılarını seçtik. 

HondaJet kanat üstüne monte edilen motorlarıyla yenilikçi bir tasarım ortaya koyuyor. Bu rekor ile söz konusu tasarımın performans ve yakıt verimliliğine sağlamış olduğu katkıyı teyit etmiş olduk” dedi. 

ABD Ulusal Havacılık Derneği tarafından onaylanan rekorların, İsviçre’de bulunan Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından Dünya Rekoru olarak onaylanması bekliyor. Her iki uçuşta da HondaJet, pilotlar Peter Kriegler ve Glenn Gonzales tarafından uçuruldu.