Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

FİAT 500 1.2 FİRE TEST SÜRÜŞÜ

1.2 litrelik motor seçenekleri, 8.0 litrelik test tüketimi ve şehir içi pratik sürüşe uygunluğuyla bu hafta Fiat 500 test konuğumuz oldu. ...

1.2 litrelik motor seçenekleri, 8.0 litrelik test tüketimi ve şehir içi pratik sürüşe uygunluğuyla bu hafta Fiat 500 test konuğumuz oldu. Tasarım ve sürüş pozisyonlarına bakıldığında tamamen bayanları kitle edinen 500’ü gelin yakından inceleyelim...

DIŞ TASARIM Ön tarafta yuvarlak yapı, farlarla çok iyi bir şekilde kombin edilmiş. Krom detaylı mini ızgarası ve yine krom detaylı Fiat logosu ön tarafta dikkatimi çeken detaylar. 

Spor aynalar ve krom kapı kollarıyla birlikte kapı altlarındaki sportif çizgiler ise yan tarafı süsleyen detaylar olmuş. Arka tasarım ise ön tarafa ve yan profile oranla biraz daha ciddi ve erkeksi olmuş. Stop far grubu dışında tasarım konusunda diğer yerlere oranla biraz sönük kalmış. 
İÇ TASARIM İçeride çok güzel detaylar var. İlk olarak koltuk yapısı benim çok hoşuma gitti. Sert bir deriyle kaplanan koltuklar kavramalı özelliği içeriyor. Kadranlar renkli ve göstergeler bir çatı altında buluşmuş, gözü hiç yormuyor. Ekran 5 inç ve dokunmatik. 

Tek taraflı klima, aracın tasarımına hiç yakışmamış diyebilirim. Karoserine göre bolca eşya gözü olan 500’de, pianoblack malzemelere de ön konsolda sıklıkla rastlıyorsunuz. İşçilik orta seviyede ancak kocaman direksiyonu bu minik beyefendimize hiç ama hiç yakışmamış.  

ARTI - EKSİ KÖŞEMİZ 
+ Tasarım o kadar etkileyici ki, 10 sürücüden en az 7 si sizin aracınıza bakabiliyor. 
+ Konsol görünümü çok tek renk olsa da göze hoş geliyor. 
+ Koltuklar muhteşem, uzun soluklu yolculuklar da bile en ufak bir rahatsızlık vermiyor. 
+ Kadranlar renklendirilmiş, bu haliyle çok daha başarılı. + Arka tarafa da hacim ayrılması gayet manidar . 
+ Aracın renk seçenekleri çok başarılı. 
+ Şehir içi çok kullanımlarda pratik. 
+ Park etmek için kocaman alanlara ihtiyacınız yok. 
+ Ses yalıtımı başarılı. 
+ Motor sesi çok agresif kullanımlar dışında oldukça sessiz. 
+Yakıt tüketimi İstanbul trafiğine ve test denemelerimize rağmen 8.0 litrelerdeydi. ( Benzinli otomatik ve agresif kullanımlar… ) 

 - Dualogic şanzıman hemen değiştirilmeli aracın seriliğine engel olabiliyor. (Robotize şanzıman ) 
 Yokuşlarda yavaş davranırsanız sıkıntılar yaşayabilirsiniz. 
- Direksiyon biraz kaba kalmış. 
-Vites geçişlerinde yarım saniyelik süre sizleri memnun etmeyebiliyor.  

TEKNİK VERİLER Silindir Hacmi: 1242 cc Beygir Gücü: 69 HP Maksimum Tork: 102 Nm Maksimum Hız: 160 km/s 0-100 Km Hızlanma: 12.9 sn Yakıt Türü: Benzin Vites Tipi: 5 İleri Otomatik Şehir İçi Ortalama Tüketim: 6.0 lt Şehir Dışı Ortalama Tüketim: 4.1 lt Karma Yakıt Tüketimi: 4.8 lt Bagaj Hacmi: 185 lt Boş Ağırlık: 865 kg Yakıt Deposu: 35 lt Serkan Saraç / Haber7