Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW MOTORRAD İLE DÜŞME TEHLİKESİ'NE YENİ BİR SİSTEM GELİŞTİRDİ

BMW’nin Vision Next 100 akımı motosiklete de sıçradı. Üzerinden sürücüyü düşürmediği iddiasıyla dikkatlerini üzerine çeken makineye Motorra...

BMW’nin Vision Next 100 akımı motosiklete de sıçradı. Üzerinden sürücüyü düşürmediği iddiasıyla dikkatlerini üzerine çeken makineye Motorrad Vision Next 100 ismi verildi. 

BMW, geçtiğimiz ay Lit Motors ile ortak bir projeye girişmişti. Elektronik denge sistemine sahip olan şirket, BMW'ye bu noktada katısını sundu ve oldukça iddialı olan bu motosikletin perdesi Los Angeles'ta kaldırıldı. 

Motorrad Vision Next 100 projesi, BMW'nin 1923 yılında imal ettiği R32 modeli baz alınarak geliştirdi. Birçok motosiklet sürücüsünün korkulu rüyası olan 'düşme tehlikesi'nin üzerine gidilmesi sonucu ortaya çıkan model karbon fiber gövdeye sahip. Mat siyahın hakim olduğu motosiklet, tasarımıyla da bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi. 

GÖZLE KONTROL 
Motorrad'ın konsolunda mavi bir ekrana yer verilmiş. Bu ekranda navigasyon ve hız göstergesi gibi birçok bilgiye ulaşılabiliyor. Yine opsiyon olarak geliştirilen gözlüğün ekranından da bilgiler takip edilebiliyor. Üstelik göz hareketleriyle kontrol edilebiliyor. 

OTOMATİK DÜZELTME SİSTEMİ 
Peki, düşürmeme işinin üstesinden nasıl geliyor? Motorrad'da aktif asistan sistemleri ve geliştirilmiş otomatik denge sistemi bulunuyor. Eğer motosiklet güvenli pozisyonda değilse ilk olarak sürücüyü uyarıyor. Sürücü bu uyarıya rağmen belirlenen ürede pozisyonu düzeltmezse motosiklet otomatik olarak kendini güvenli pozisyona getiriyor. 

 ÖZEL KIYAFETİ DE VAR 
BMW Motorrad Vision Next 100 için bir de özel kıyafet tasarlandı. Bu kıyafet, sürücünün el ve ayaklarına çeşitli titreşimler gönderilerek mesajlar verilebiliyor. Belirlenen konuma yaklaşılınca veya dönüş açısında tehlike hissedilirse titreşimler devreye giriyor. haber7