Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

Audi uzmanları 12 yılı 19 haftada yaşatıyorlar

Audi Kalite Güvencesi ‘nin INKA kalite testlerinde, Audi model araçlar 12 yılda karşılaşacakları tüm çevresel koşullarla 19 haftada karşıla...

Audi Kalite Güvencesi ‘nin INKA kalite testlerinde, Audi model araçlar 12 yılda karşılaşacakları tüm çevresel koşullarla 19 haftada karşılaştırılıyor. 

Bu süreçte araçların üzerine tuzlu su yağmurları yağdırılıyor, kaportaları 90 dereceye kadar ısıtılıyor, yüzde 100 nemli veya eksi 35 derece soğuk ortamlarda mekanik aksamları limitlerine kadar zorlanıyor. 

Tüm Audi model otomobillerin dayanıklılığını test etmek ve markanın üstün standartlarına yeterliliğini kontrol etmek için düzenlenen Audi Kalite Güvencesi INKA testlerinde, her model otomobilin 12 yıl boyunca Audi standartlarını koruyup korumadığı belirleniyor. 
 14 yıldır, Audi modellerinin zamana karşı dayanıklılığını ölçmek ve artırmak için yapılan testlerde, Audi modellerine 12 yıl boyunca karşılaşacakları tüm hava ve yol koşullarını, 19 hafta süren testlerde yaşatılıyor. Audi dayanıklılık testi, beş aşamadan oluşuyor. 

Öncelikle test otomobili 35 derece sıcaklığı bulunan bir odada tuzlu su yağmuruna maruz bırakılıyor. Sonrasında da tropik iklimin canlandırıldığı 50 derece sıcaklıkta ve yüzde 100 nemli bir ortamda, tutuluyor. Ardından otomobilin kaportası 1200 Watt’lık ampüller ile 90 dereceye kadar ısıtılıyor. 

Bu süreçte boyasında bir bozulma olup olmadığı veya malzemelerin kırılgan hale gelip gelmediği belirleniyor. Tropik ortamdan, kutuplara Dördüncü aşamada, kutup ortamı oluşturuluyor. Eksi 35 derece soğukta dört hidrolik makine, aracı belli bir süre sallıyor. 

Böylece mekanik aksamın bu ekstrem durumda düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol ediliyor. Son aşamada ise, otomobil birçok zorlu yol koşulunda limitlere kadar zorlanıyor. Araç tüm testler boyunca 12.000’den fazla kilometre yapıyor. 

Testin sonunda teknisyenler 600 noktayı tek tek inceliyor. 100’üncü testin misafiri A4 oldu Audi Kalite Güvencesi, bu zamana kadar 100 otomobil testi gerçekleştirdi. 100’üncü INKA testinin misafiri, Audi A4 oldu. Audi A4 teknisyenlerden kalitesi ve güvencesi nedeniyle tam not aldı.