Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RAMAZAN BAYRAMINDA GÜVENLİ SÜRÜŞ İÇİN 6 İPUCU

BP, Ramazan Bayramı’nda artan trafikte yol güvenliğine katkı sağlamak için istasyonlarına gelen müşterilerine güvenli sürüş için 6 önemli k...

BP, Ramazan Bayramı’nda artan trafikte yol güvenliğine katkı sağlamak için istasyonlarına gelen müşterilerine güvenli sürüş için 6 önemli konuya dikkat çeken toplamda 1 milyon broşür dağıtacak. 
Broşürdeki öneriler emniyet kemeri takmaktan trafikte hoşgörülü olmaya kadar bir çok önemli konuya değiniyor. Yol güvenliği konusunda birçok çalışma yürüten BP, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 

BP, Ramazan Bayramı’nda yola çıkan ve BP akaryakıt istasyonlarına uğrayan tüm müşterilerine güvenli sürüş konusunda hatırlatma yapmak üzere bir çalışma başlattı. 

Bu kapsamda hazırlanan ve BP istasyonlarında dağıtılacak güvenli sürüş broşüründe 6 önemli noktanın altı çiziliyor. BP’nin 6 önemli hatırlatması şöyle; 
1. Emniyet kemeri takın- Ön ve arka koltukta emniyet kemeri takmak hayati önem taşır. Eminiyet kemerinin hayat kurtarma oranı yüzde 30’dur, emniyet kemeri takmayan yolcu ani bir frende ağırlığının 40 katı kadar bir ağırlıkla öne doğru savrulur. 

2. Sabırlı ve hoşgörülü olun – Güvenli sürüş için en önemli faktör sürücüdür. Aracı sabırlı ve hoşgörülü sürmek kaza yapma oranını önemli ölçüde düşürür. Öfke kontrol edilemediğinde dikkat dağılır ve direksiyon hakimiyeti azalır. Diğer sürücülerin tepkilerini umursamayın, gaza gelmeyin! 

3. Uykulu araç kullanmayın – Uykulu ve yorgun araç kullanmak kaza riskini artırır, yola dinlenmiş ve uykunuzu almış olarak çıkın. Ölümlü ve yaralanmalı kazaların yüzde 20’si uykusuzluktan kaynaklanır, ayrıca kazaların en büyük kısmı gece 02.00 ile 06.00 arasında meydana geliyor. 

4. Hız limitlerine ve kurallara uyun – Hız limitlerine ve trafik kurallarına uymak hayat kurtarır. Hız 2 katına çıktığında fren mesafesi 4 katına çıkar, önünüzdeki araçla takip mesafesini uygun şekilde koruyun. 

5. 2 saatte bir mola verin – Dikkatiniz dağıldığında ve yorulduğunuzda arabanızı park edin ve araç dışında bir yerde dinlenin. Çay ve kahve gibi uyarıcı bir içecek tükettikten sonra yola devam edin. 2 saatte bir 15 dakikalık molalar sizi zinde tutar. 

6. Lastiklerinizi kontrol edin – Yükü lastiğin kendisi değil, içindeki hava taşır. Lastikleriniz yol ile olan hayat bağınızdır. Lastiklerinizin hava basınçlarını 15 günde bir ve özellikle uzun yolculuklara çıkmadan önce kontrol edin. Uuslararası Yol Federasyonu’nun istatistiklerine göre Türkiye’de her 100 bin km’de 24 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybediyor. 

Bu oranın İngiltere’de 7, Almanya’da ise 8 olduğu belirtilirken, trafik kazalarının yüzde 98’inin sürücülerin bilgi eksikliği ya da uygulama hatasından kaynaklandığı kabul ediliyor.