Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ TOYOTA COROLLA HAZİRAN SONUNDA TÜRKİYEDE SATIŞTA

2016 yılında üretiminin 50’nci yılını kutlayan Toyota Corolla yenilendi.  Dünyada tüm zamanların en çok tercih edilen otomobili olan...

2016 yılında üretiminin 50’nci yılını kutlayan Toyota Corolla yenilendi. 

Dünyada tüm zamanların en çok tercih edilen otomobili olan Corolla, şimdi çok daha Premium ve çok daha prestijli bir görünüme kavuştu. 

Yeni Corolla Haziran ayının son haftasında Türkiye yollarına çıkacak. Toyota ürün gamının en popüler aracı olmayı sürdüren Corolla şimdi 50. yılını kutluyor. 

1966 yılından bu yana 150 ülkede 44 milyondan daha fazla satış adedine ulaşan Corolla, Toyota’nın toplam global satışlarının da yüzde 20’sini oluşturuyor. Güçlü tasarım ve üstün kaliteyi daha fazla ön plana taşıyan Yeni Corolla, Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dilini kullanarak yeni bir ön yüze kavuştu.

yeni Corolla’nın kabininde ise yalnızca araç içi teknolojik özelliklerde değil, aynı zamanda premium algısında da önemli iyileştirmelere imza atıldı. Güçlü tasarım ve üstün kaliteyi daha fazla ön plana taşıyan Yeni Corolla, D segment araç görünümünü, sunduğu daha geniş ön alt ızgara, yeni tampon tasarımı ve yenilenmiş bagaj üstü krom detayı ile kuvvetlendirdi. 

Dış tasarımında göz alıcı yeni LED farlar, kusursuz LED ışık çizgisi, LED arka stop lambaları ve karartılmış arka ve arka yan camlar ile kapı kollarındaki yeni krom detaylar prestij algısını en üst seviyeye taşıdı. 

Yeni Corolla’nın kabininde ise yalnızca araç içi teknolojik özelliklerde değil, aynı zamanda premium algısını arttıran önemli iyileştirmelere de imza atıldı. 


Kabinde yapılan bu kapsamlı düzenlemeyle birlikte yenilenen özellikler arasında, sportif klima paneli, 7” Toyota Touch 2 dokunmatik ekran, 4.2” renkli (TFT) çok fonksiyonlu ekran yer alıyor. 

Ayrıca yumuşak doku malzemeler, saten krom detaylar ve lake siyah kaplamalar iç kabin dizaynında sofistike görünümü güçlendirdi. Ayrıca benzinli modellerde geliştirilmiş yeni nesil Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HAC3) Yeni Corolla’da sunulan bir diğer özellik. 

 Bozkurt “Hedef 35 bin adetlik satış” Yeni Corolla’nın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2013 yılında 11’inci neslini piyasaya sundukları Corolla’nın şimdi çok daha prestijli bir otomobil haline geldiğini belirterek “50 yıl önce otomotiv dünyasına merhaba diye Corolla, bugün artık bir efsane. Hiçbir otomobil modeli Corolla’nın yakaladığı başarıya ulaşamadı. 

Türkiye’de de Yeni Corolla yükselen hedeflerimize ulaşmada anahtar rol oynayacaktır. 2016 yılında toplam 35 bin Corolla satışı hedefliyoruz ” dedi. 

Bozkurt şunları söyledi; “Yeni Corolla kıyasıya bir rekabetin yaşandığı otomotiv pazarında yerini alacak. Corolla itici gücümüz ve olmaya da devam edecek. 

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 34.961 adetlik satışla filo hariç en çok tercih edilen model olan Corolla ile perakende pazarında yine birinci olmayı hedefliyoruz. Türkiye’de de üretilecek olan Corolla yerlilik oranının yüksekliği ile de aynı zamanda filo pazarında da çok daha fazla tercih edilmeye başladı. 

Özellikle kamu alımlarında dikkat çekici bir seviyeye ulaştık. ” Bozkurt, Türkiye'de ki Corolla araç parkının 400 bin olduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Corolla’nın yıllık ortalama satışı 1990’lı yıllarda 14 bin civarındayken bugün 35 bin adetlere çıktı. Önümüzdeki seneden sonra konjonktürel bir sorun olmazsa Corolla 40 binler bandına ulaşacaktır.” 

 Toyota’dan Yenilik “Rent A Toyota” Toyota’nın tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hizmet ağını genişletmeye büyük önem verdiğini belirten Bozkurt, Türkiye’deki tüm Toyota bayilerinde araç kiralamaya olanak veren “Rent A Toyota” sistemini başlattıklarını da kaydetti. 

Bozkurt Rent A Toyota ile ilgili şu bilgileri verdi; “KOBİ’ler ve kurumsal müşterilerimiz bu yeni sistemle tüm bayilerimizden; araç sayısına bakılmaksızın en avantajlı fiyatlarla isterlerse 1 araç bile kiralayabilecekler. Özellikle büyük kentlerde işleyen kiralama sistemini Türkiye’nin hemen her kentine yayan Toyota, bu sistem ile özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için çözüm ortağı olacak. 

En uygun fiyat avantajını müşterilerine sunacak olan bu sistem ile kurumsal müşteriler kısa sürede kolayca kiralama yapabilecekler. Bugüne kadar Xchange by Toyota ve Toyota Finans sistemleriyle müşterilerine farklı yenilikler sunan Toyota, Rent a Toyota ile de müşterilerine büyük avantajlar sağlayacak.” 

Yeni Corolla “Daha dikkat çekici ve premium bir tasarım” 11. nesil Corolla’nın yenilenen dış tasarımı, Toyota’nın efsane sedanını daha prestijli ve gelişmiş bir görüntüye kavuşturdu. Otomobilin genel olarak ön tasarımı tamamen değiştirilirken, Yeni Corolla’ya daha geniş bir duruş ve daha premium bir görünüm kazandırıldı. 

Toyota'nın Under Priority tasarım felsefesinin evrimine sahip olan Yeni Corolla, daha büyük ve daha alçak ön ızgara ve yeni tamponla dikkat çekiyor. Yeni Keen Look farların arasında ise daha küçük krom üst ızgara bulunuyor. Akıcı kaput çizgisi ise aracın genişliğini vurgulayan bir tasarıma sahip. Yeni Corolla’nın far kümelerinde halojen farlar veya LED farlar tercih edilebiliyor. 

Ayrıca LED gündüz yanan farları Corolla’ya eşsiz bir görsel farklılık katıyor. Tamponun en alt kısmında yer alan yeni ızgara, tampon spoylerleri ve eğimler otomobilin yere sağlam basan bir duruş sergilemesini sağlıyor. 

Tampon tasarımı görselliğin yanı sıra aracın aerodinamik özelliklerini de ileriye taşıyor. Profilden bakıldığında yeni Corolla’nın ön tarafının daha sert hatlara sahip olduğu, omuz çizgisiyle birlikte otomobilin daha uzun bir çizgiyle akıcı bir siluet oluşturduğu görülüyor. 

Aracın duruşunu geliştiren özellikler arasında krom kapı kolu, karartılmış arka ve arka yan camlar ve 16 inç alüminyum alaşım jant bulunuyor. Arka tarafta Yeni Corolla, güçlü üç boyutlu yatay kesitlere sahip yeni LED arka stop lambaları ile dikkat çekiyor. 

Bu yeni arka far tasarımı, otomobilin geniş ve yere yakın duruşunu destekliyor. Yeni Corolla’da artık dokuz farklı renk seçeneği sunulacak. Platinyum Metalik, Kırmızı Mika ve Günbatımı Bronz renkleri ise eklenen yeni seçenekler olacak. 

Daha kaliteli ve lüks bir kabin Yeni Corolla’nın kabininde, müşterilere daha geliştirilmiş araç içi teknolojileri sunulurken, aynı zamanda kalite algısında da önemli gelişimler kaydedildi. Ön konsol yeni ve daha üç boyutlu bir görünümde tasarlanırken, bağlantı noktaları daha az görünecek şekilde birleştirilerek kalite ve prestij algısı artırıldı. 

Bu yenilikleri destekleyen yeni orta konsol, lake siyah kaplamalar ve 7 inç dokunmatik ekrana sahip bir multimedya sistemi de barındırıyor. Bu dokunmatik ekranda çift yönlü düğmeler ve Bluetooth bağlantısı gibi özellikler bulunuyor. 

Yeni otomatik klima paneli de daha iyi bir ışıklandırmaya ve kullanışlı bir görünüme kavuşturuldu. Yeni fan sistemiyle artık kullanıcılar Orta, Yumuşak ve Hızlı hava akışı arasında seçim yapabiliyor. Yenilenen Corolla’nın sürücü göstergeleri de güncellendi. Çift analog göstergelerin arasına 4.2 inç renkli TFT çok fonksiyonlu ekran yerleştirildi. 

Yüksek teknolojili multimedya sistemi: Yeni Corolla, Toyota markasının yenilikçi ve kullanışlı dokunmatik ekranlı multimedya sistemi Toyota Touch® 2’yi kullanıyor. 

Standart olarak yer alan Toyota Touch® 2 sisteminin yanı sıra navigasyon özelliğine sahip Toyota Touch® 2 with Go da tercih edilebiliyor. Toyota Touch® 2 with Go yenilenen ekran tasarımı, yazılım güncellemesiyle birlikte kullanıcı deneyimi geliştirildi. 

Aynı zamanda Toyota kullanıcıları, Toyota müşteri portalına kolayca bağlanarak uygulama indirebiliyorlar. Aynı zamanda menüler ve alt menülerin değiştirilmesiyle daha hızlı bir kullanım elde edildi. Geliştirilmiş sürüş dinamikleri Yeni Corolla süspansiyondan direksiyon güncellemelerine kadar sürüşü ve konfor seviyesini artıracak bazı revizyonlar geçirdi. 

Birçok noktada ise gürültü ve vibrasyonu azaltacak çalışmalar yapıldı. Sürüş konforunu geliştirmek adına daha yumuşak amortisör ayarları yapıldı. Önde MacPherson yapısı helezonik yayların tasarımı ve yaylanma oranları değiştirilerek iyileştirildi. Sonuç olarak konfor, denge ve yol tutuş seviyesi artırıldı. 

Arkada hafif burulma kirişi süspansiyonda amortisörlerin absorbe gücünün optimize edilmesiyle konfor seviyesi artırıldı. Ön ve arka süspansiyonların revize edilmesiyle birlikte tümseklerde daha akıcı bir sürüş sağlanırken düzlüklerdeki konfor da üst seviyeye getirilmiş oldu. 

Yeni Corolla’nın Elektrik Destekli Direksiyon Sistemi daha keskin, daha akıcı ve direkt tepkiler vermek üzere yenilendi. Toyota’nın Yeni Corolla üzerinde yaptığı çalışmalarla birlikte kabin gürültüsü ve titreşimi konusunda büyük bir ilerleme gerçekleştirilerek otomobilin hissedilir bir biçimde daha sessiz bir sürüşe sahip olması sağlandı. 

Verimli ve performanslı motor seçenekleri Yeni Corolla’nın motor seçenekleri arasında 1.4 litre D-4D turbo dizel ve iki benzinli motor (1.33 litre Dual VVT-i, hem VVT-I hem Valvematic sistemlerine sahip 1.6 litre benzinli motor). 

1.4 D-4D dizel motor, Toyota’nın MultiMode otomatikleştirilmiş şanzımanıyla sunulurken, 1.6 litre benzinli motorlar düz vitesin yanı sıra Multidrive S otomatik şanzıman seçeneği ile tercih edilebiliyor. 1.6 litrelik motor ise, 132 HP üreten performanslı Valvematic teknolojisiyle sunuluyor. 

Valvematic benzinli motor, VVT-i teknolojisini bir adım ileriye taşıyarak gaz kelebeğini de kontrol altına alarak silindirler içerisine giren havayı supap zamanlayıcısıyla birlikte sürekli olarak en uygun oranda tutuyor. Bu da yüzde 7 daha fazla güç, yüzde 8 daha az yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu anlamına geliyor.