Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MİTSUBİSHİ DEN ÇİNLİ İŞÇİLER İÇİN ÖZÜR VE TAZMİNAT

Mitsubishi Materials Corporation, 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'ya götürülerek kötü koşullarda zorla çalıştırılan Çinli işçiler içi...

Mitsubishi Materials Corporation, 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'ya götürülerek kötü koşullarda zorla çalıştırılan Çinli işçiler için özür diledi. 

Şirket tazminat ödemeyi de kabul etti. Çin Uluslararası Radyosu (CRI) 2 Haziran 2016 Mitsubishi’den Çinli işçiler için özür ve tazminat Mitsubishi Materials Corporation, 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya'ya götürülerek kötü koşullarda zorla çalıştırılan Çinli işçiler için özür diledi. 

Şirket tazminat ödemeyi de kabul etti. Çinli işçilerden "içtenlikle özür dilediğini" belirten Mitsubishi, 3 bin 765 Çinli işçinin her biri için 100 bin yuan (15 bin dolar) tazminat ödeyecek. Hayatını kaybeden Çinli işçiler için Japonya'da anıt inşa edilecek. 
Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying dünkü olağan basın toplantısında konuyu değerlendirdi ve Japonya'nın sorumlu bir tavırla tarihi hadiselere yaklaşarak geçmişten kalan sorunları çözmesi gerektiğini belirtti. 

Hayatta kalan 200 Çinli işçi 1990'lı yıllarda Mitsubishi hakkında dava açmış, özür ve tazminat talep etmişti. Bugün bu işçilerden çok azı hayatta bulunuyor. İşçiler tazminat miktarının önemli olmadığını, Japon şirketin gerçeği tanıması ve suçunu kabul ederek özür dilemesininin önemli olduğunu ifade ediyor. 

1943-1945 yılları arasında yaklaşık 40 bin Çinli işçi Japonya'ya götürülerek son derece ağır şartlarda zorla çalıştırıldı. Çin Uluslararası Radyosu (CRI)