Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

UZUN YOLA ÇIKACAKLARA TAVSİYELER

22 ülkede, 25 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, kendi araçlarıyla şehirler arası y...

22 ülkede, 25 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, kendi araçlarıyla şehirler arası yolculuğa çıkacaklara daha güvenli, rahat ve eğlenceli bir yolculuk geçirmeleri için ipuçları ve tavsiyeleri sıraladı. 

BlaBlaCar, yaklaşan yaz ve 19 Mayıs tatili öncesi kendi aracıyla yolculuk planlayan sürücülere yol üzerindeki en lezzetli noktalardan benzin kullanımına, müzik tercihlerinden ayakkabı kullanımına kadar geniş bir liste hazırladı. 

 1. Araç güvenliği ve tasarruf önemli 
• Arabanızın güvenlik standartlarını karşılaması, şehirler arası yolculuk için en önemli kriter. Seyahatinizden önce aracınızın gidilecek mesafe için uygun olup olmadığını test etmek amacıyla aracınızı bakımdan geçirin. Bakımlı ve ayarlı motor, yakıtı daha verimli tüketir. Bakımsız araç hem fazla yakıt tüketir hem de havayı kirliliğine neden olur. 
• Doğru basınçtaki lastikler ise hem daha uzun süre kullanılabilir hem de daha güvenlidir. Asfaltın ısısının aşırı sıcaklardan yükseldiği durumlarda araç tekerlerinin daha az hava dolu olması yolculuğunuzun daha güvenli geçmesini sağlayacaktır. 

• Yakıtı tasarruflu kullanmak için hep aynı hızda gitmeye çalışın, radara yakalanıp yol masrafınızdan fazla ceza ödemeyin. 90 km/s’den daha hızlı gittiğinizde yakıt tüketimini de artıracağınızı unutmayın. 
• Yolculuğunuzda bir B planınız hazır olsun. Trafikte ya da feribot sırasında mahsur kalmayın, kaçış yollarınızı önceden planlayın. 

 2. Eğlenceyi ve yol üstündeki lezzetleri de göz ardı etmeyin 
• Yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre yol arkadaşlarınızla görev dağılımı yapın. Kimi harita okuma konusunda, kimi ise mekan konusunda iyidir. En lezzetli mola yerlerinde durmak ve kestirme yolları keşfetmek için görev dağılımı pratik bir çözüm olabilir. 
• Sürücünün dinlenmesi, yolcuların da sabırsızlıkları bekledikleri yeme-içme ihtiyaçları için 2 saatte bir mutlaka mola verin. Yolda gördüğünüz doğal ya da tarihi güzelliklerin fotoğrafını çekmek de mola vermek için iyi bir neden olabilir. 

• En sevdiğiniz yol şarkılarınızı önceden hazırlayın, enerji veren parçalar kadar dinlendirici ve sakin şarkılar da seçmeye çalışın. Yol arkadaşlarınızın eşlik edebileceği şarkılar eklemeyi de unutmayın. 
• Her tür ara kabloyu yanınızda bulundurun. Sonra telefonunuzun şarjı bitip yolu şaşırdınız ya da akıllı telefonunuzda en sevdiğiniz şarkıyı dinleyemediniz diye üzülmeyin. 
• Uzun yolu daha eğlenceli hale getirecek oyunlar oynayın. Plaka oyunu, bir harf seçip o harfle başlayan tüm ünlüleri sıralama oyunu, sıradaki şarkı sana gelsin gibi oyunlarla yolculuğu daha neşeli hale getirebilirsiniz. 

3. Sağlıklı ve rahat bir yolculuk için şunlara dikkat edin 
• Ayaklarınızın şişmemesi ve bileklerinizin ağrımaması için en rahat ayakkabınızı giyin. Altı kalın tabanlı olan ayakkabılardan ve terliklerden kaçının. Her şeyden önce rahat bir yolculuk yapmanın önemli olduğunu unutmayın. 
•Kesinlikle uykusuz araç kullanmayın. Uykusuzluğun ve yorgunluğun Türkiye’deki trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu unutmayın. 
• Çok güneşli ve parlak havalarda UV filtreli ve polarize özellikli güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyin. 
• Yolda aniden acıkma, kan şekeri düşmesi gibi durumlar için mutlaka yanınızda atıştırmalıklar bulundurun. 
• Uzun yolculuğun sonunda arabadan koltuğun şeklini almış şekilde inmek istemiyorsanız arada küçük egzersizler yapın. 

Aynı yöne giden sürücülerle yolcuları buluşturarak şehirler arası yolculuğa hesaplı ve eğlenceli bir çözüm getiren BlaBlaCar’la son dakikada bile hesaplı yolculuk yapmanın özgürlüğünü ve rahatlığını yaşayabilirsiniz. 

Güvenilir yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar ile yolculuk yapmanın maliyetleri ise yaklaşık olarak şöyle: İstanbul- Bursa 11 TL, İstanbul- Ankara 32 TL, İstanbul- İzmir 34 TL, Ankara- Antalya 34 TL, İzmir- Ankara 41 TL.