Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

PEUGEOT 208 T16 R5 İLE YAĞIZ AVCI & BAHADIR GÜCENMEZ İKİLİSİNDEN MUHTEŞEM BİR ZAFER DAHA

4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Ege Rallisi birinciliği ile başladığı 2016 sezonunda Marmaris Rallisi’ni de kaza...

4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Ege Rallisi birinciliği ile başladığı 2016 sezonunda Marmaris Rallisi’ni de kazanarak iddiasını sürdürdü. 

Peugeot Sport Türkiye desteğinde Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan ikili, 2 günlük zorlu rallide zafere ulaşarak şampiyona liderliğini sürdürüyor. 

Bu liderliğin devamını hedefleyen milli sporcular Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez, Marmaris Rallisi’nin ardından 11-12 Haziran tarihlerinde Peugeot 208 T16 R5 ile Kocaeli’de tekrar podyum mücadelesine girecekler. 

Ülkemizin en eski uluslararası motorsporları organizasyonu Türkiye Rallisi, 13-15 Mayıs tarihlerinde Marmaris Rally Turkey adıyla ilk kez Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleştirildi. Ralli haricinde, Marmaris Offroad Yarışı ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı’ndan oluşan Marmaris Auto Sport Fest, 150 araç ve 300 sporcunun katılımına ev sahipliği yaptı. 
Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde Avrupa Ralli Kupası’na da puan verecek olan ralli, 13 Mayıs Cuma günü 15:30’da izleyenlerin yoğun ilgisi altında Atatürk Meydanı’ndan verilen seramonik start ile başladı. Toplam 60 ekibin katıldığı rallini ilk günü, 14 Mayıs Cumartesi sabahı saat 12:00’de İçmeler’den başlayacak. 

Rallinin ilk gününde Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde yer alan 5 özel etabı geçen ekipler, saat 18:00’den itibaren İçmeler Servis Alanı’nda günü noktaladılar. Zorlu rallinin ikinci günü ise, 15 Mayıs Pazar sabahı 08:30’da başladı. 

Ekipler ikinci günde ise, Asparan, Hisarönü ve Kufre bölgesindeki 6 özel etabı geçerek saat 15:00’den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı’ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele ettiler. Peugeot Sport Türkiye desteğinde Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile mücadele eden Avcı, yarışın ardından “Ege Rallisi ile iyi bir başlangıç yaptığımız 2016 sezonunda ikinci yarışımızı da kazandığımız için çok mutluyuz. 

Peugeot 208 T16 ile toprak zeminde de çok iyi bir uyum yakaladık ve Rallisi ilk kez yapıldığı için bilinmezlerle dolu, zorlu Marmaris Rallisi’ni kazanmayı başardık. Tüm ekipleri ve organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum.” açıklamasını yaptı.