Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOYOTA TÜRKİYE BAYİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

2015 yılını tarihi rekor satışla kapatmayı başaran Toyota Türkiye Bayileri, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından planlanan Bay...

2015 yılını tarihi rekor satışla kapatmayı başaran Toyota Türkiye Bayileri, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. tarafından planlanan Bayi Ödül Gezisi için kullanılacak 3 milyon TL. tutarındaki bütçeyi bağışlama kararı aldı. 

Türkiye genelindeki 58 Toyota Bayisinin ortak kararıyla, ihtiyacı olan çocuklar için kullanılmak üzere 3 milyon TL. Mehmetçik Vakfı, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) ve LÖSEV kurumlarına bağışlandı. 

 Toyota’nın Kartal’daki Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle 3 milyon TL’lik bağış, üç kuruma birer milyonluk çekler olarak; TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü E. Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, ZİÇEV Genel Başkanı Ülay Karakoç ve LÖSEV Yönetim Kurulu ve Vakıf Başkanı Dr. Üstün Ezer’e Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt ve Toyota bayileri tarafından takdim edildi. 

Vakıf başkanları tarafından törende yapılan konuşmalar duygusal anlara yol açarken, salonu dolduran Toyota Türkiye yöneticileri ve bayilerin temsilcileri göz yaşlarını tutamadılar. 

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Bayilerimize 50 bin satış hedefini geçmemiz halinde bayi ödül gezisi hediye edeceğimizin sözünü vermiştik. 2015 yılı sonunda bu hedefimize ulaştık ve yakın geçmişte yaptığımız bir toplantıda bayilerimiz kendi aralarında almış oldukları bu kararı bize bildirdiler. 

Duyduğum anda çok duygulandım. Toyota olarak misyonumuz insan odaklı bir marka olmak. Öncelikle bayilerimizle sadece gurur duymak değil, onur duyduğumu da ifade etmek isterim. 

Ben bayilerimize ‘Toyota Kahramanları’ diyorum. Şimdi bu söylemimin ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gösterdiler. Çünkü onlar bulundukları illerde yatırımlar yapıyor ve ekonomiye katkıda bulunuyorlar. İstihdam yaratıyor ve vergi ödüyorlar. 

Her Toyota bayisi, kendi illerinde mutlaka en az bir faydalı projenin içerisinde yer alıyor. Tüm bunların yanı sıra bu örnek davranışları da kahramanlıklarının ispatı oldu” dedi. Bozkurt sözlerine şöyle devam etti; “Bir otomotiv markasının yöneticisi olarak hedefim; kendi markamı her anlamda en üst seviyeye çıkarmaktır. 
Ama ben hiçbir zaman sadece bu hedefe odaklanan bir yönetici olmadım. Her zaman topluma, insana ve ülkeme yarar sağlayacak ne yapabilirim diye düşünürüm. Bunu bayilerimiz, kendi çalışanlarımız, iş ortaklarımızla paylaşır ve onların da bu konulara odaklanmalarını beklerim. Her kurumun topluma faydalı bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. 

Sadece kurumların değil, kendi ölçeklerinde her bireyin topluma ve bu ülkeye faydalı en az bir iyi şey yapmasını gerektiğini savunuyorum. Düşünün, 78 milyon kişiyiz, herkesin en az bir iyi şey yaptığı bir Türkiye nasıl bir yer olur? Aslında, bu bağışı sessiz sedasız yapma kararı almıştık. Ancak, toplum yararına çalışan kurumlardan aldığımız bir uyarı, bu tür bağışların duyurulmasının, diğer kurum ve firmalara da örnek olması açısından önemli olduğu yönündeydi. 

Bu nedenle, ben de bunun duyurulmasını taraf oldum. Bayilerimizin bu davranışı umarız ki, başka kurum ve firmalara ve hatta şahıslara örnek olur” Törende Toyota bayileri adına konuşan Serdar Akyurt geleceğimiz olan çocuklarımız için iyi bir şeyler yapmak istediklerini belirterek “Toyota bayileri olarak onurluyuz. 

Yapımıza uygun vizyonumuz doğrultusunda aldığımız bu kararla topluma öncü olmak istedik. Çocuklarımızın geleceği ülkemizin geleceğidir. Bizler buna yürekten inanıyoruz.’’ dedi. 

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü E. Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu da Vakıf’tan 7500 Mehmetçiğin ve yakınının yardım aldığını 1372 çocuk ve gence de eğitim yardımı yaptıklarını söyleyerek “Türk halkının birlik, beraberlik ve paylaşmaya verdiği önemin en güzel örneğini bugün burada yaşadık. Toyota bayilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız’’ diye konuştu. ZİÇEV Genel Başkanı Ülay Karakoç ise “1982 yılında 4 çocukla vakfımızı kurduk. 

Bugün ulaştığımız sayı on binleri geçiyor. Onları eğitimle topluma kazandırmak en büyük arzumuz. Zihinsel engelli çocuklarımızın geleceği için bu bağış en iyi şekilde değerlendirilecektir. Toyota’ya şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi. 

LÖSEV Yönetim Kurulu ve Vakıf Başkanı Dr. Üstün Ezer de bayilere seslenerek, kanserin şu andaki en büyük tehdit olduğunu bir kez daha dile getirdi ve şunları söyledi, “Türkiye’de yılda 200 bin kişi kansere yakalanıyor. 

Bildiğiniz gibi LÖSEV artık çocuklara olduğu kadar yetişkinlerin kanser vakalarıyla ilgileniyor. Kanseri tedavi etmedeki başarı oranımız LÖSEV olarak yüzde 20’lerden, yüzde 92’lere ulaştı. 

Çünkü biz hastalarımıza büyük bir sevgiyle yaklaşıyoruz. Sizler bu çocuklarımızı düşündünüz ve katkılarınızla kansere savaş açtınız. Sizi temin ederim ki; LÖSEV yaptıklarından daha fazlasını yapacak ve vakalardaki başarı oranımızı yüzde 100’e kadar çıkaracak” dedi.