Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

SKODA OCTAVIA 20.YAŞINI KUTLUYOR

Skoda’nın popüler modeli ve markanın kalbi konumundaki Octavia, 20. yılını doldurarak otomotiv endüstrisinin en başarılı modellerinden biri...

Skoda’nın popüler modeli ve markanın kalbi konumundaki Octavia, 20. yılını doldurarak otomotiv endüstrisinin en başarılı modellerinden biri haline geldi. 

Octavia, ilk kez 1996 yılında uluslararası basın mensuplarına tanıtılmıştı. Bu tanıtımın üzerinden geçen 20 yılın ardından Skoda Octavia, dünya çapında büyük bir üne kavuştu ve Çek markanın en çok satan otomobili haline geldi.

 İlk çıktığı günden bu yana dünya çapında beş milyon civarında kullanıcının tercihi olan Octavia, sağlamlığı ve yüksek kalitesiyle de adından söz ettirmeyi başardı. 
20 Yılda Beş Milyon Octavia Satıldı 
Skoda'nın Octavia modeli her jenerasyonunda beklentilerin üzerinde genişlik, modern motorlar ve güvenlik özelliklerini bir araya getirerek başarılı oldu. İlk jenerasyon Octavia 1996'dan 2010'a kadar üretilirken, yaklaşık 1.5 milyonluk satış adedi elde etti. 

Bu başarıyı daha ileriye taşıyan ikinci jenerasyon Octavia 2004-2013 yılları arasında üretildi ve 2.5 milyon kullanıcıya ulaştı. Direkt enjeksiyonlu benzinli motorlar ve DSG şanzıman ilk kez ikinci jenerasyon Octavia'da kullanıldı. Geçtiğimiz mart ayında 1 milyon adedi geride bırakan üçüncü jenerasyon Octavia ise, hem model hem de Skoda markası için önemli bir dönüm noktası oldu. 

Bu araç da 2012'nin sonundan bu yana üretiliyor ve Türkiye'de de satış adetlerini istikrarlı bir şekilde artırıyor. 2010 yılından bu yana performansıyla göz dolduran Octavia, ülkemizde de 30 bin adetlik satışa yaklaşarak en çok tercih edilen Skoda modeli oldu. 

Dizel otomatik tercihi büyük ilgi görürken, Octavia filo şirketlerinin de sıkça tercih ettiği bir model halini aldı. Son jenerasyon Octavia, Türkiye'de 59.900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.