Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ OPEL ASTRA SPORTS TOURER 80 BİN 200 TLDEN SATIŞTA

Opel’in kompakt sınıftaki kilit oyuncusu Astra'nın 10. nesil station wagon versiyonu Nisan ayında Türkiye’deki Opel müşterilerinin beğe...

Opel’in kompakt sınıftaki kilit oyuncusu Astra'nın 10. nesil station wagon versiyonu Nisan ayında Türkiye’deki Opel müşterilerinin beğenisine sunulacak. 

Türkiye’de 1,4 litre 150 beygir benzinli otomatik ve 1,6 litre 136 beygir dizel otomatik motor seçeneklerine sahip olacak Astra Sports Tourer’ın tavsiye edilen satış fiyatları ise benzinli seçeneklerde 80 bin 200 TL, dizel seçeneklerde ise 92 bin TL’den başlıyor. 

Avrupa’da Astra’nın beş kapılı ve Sports Tourer modelleri 130 binin üzerinde siparişe ulaştı. Türkiye’de Dynamic ve Excellence donanım seviyelerinde pazara sunulacak yeni Astra Sports Tourer, daha hafif, daha tutumlu ve daha konforlu yapısıyla kompakt sınıfa yeni standartlar getiriyor. 

Beş kapılı kardeşi gibi Astra Sports Tourer’da da yeni IntelliLink bilgi ve eğlence sistemlerinin yanında üst segmentte bulunan güvenlik ve sürücü destek sistemleri bulunuyor. 

Eski modelden yaklaşık 190 kilogram daha hafif olan yeni Astra Sports Tourer, aynı zamanda eski modele göre iç kısımda daha geniş, dış kısımda ise aynı boyutlara sahip. Bagaj hacmi de 80 litre artırılarak toplamda 1.630 litreye yükseltildi.

 “Anahtarsız Açma” özelliği sayesinde arka tamponun altına doğru yapılan küçük tekmeleme hareketi bagaj kapağını açmak için yeterli. Opel, 1963’te satışa sunduğu Kadett A Caravan ile kompakt sınıfta station wagon geleneğini sürdürüyor. Bugüne kadar 5,4 milyon Kadett ve Astra'nın station wagon versiyonu satıldı. 

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik “Yeni Astra Sports Tourer Avrupa’da yakaladığı sipariş adedi ile dikkat çekiyor. Konforu ve işlevselliği ile hem iş hem de aile otomobili diyebiliriz. Daha hafif, daha tutumlu ve daha konforlu yapısıyla station wagon versiyonu beş kapılı kardeşi gibi verimliliğe daha fazla odaklanıyor. 

Sports Tourer modelimiz hafifliği, sürücü destek sistemleri ve bunlara ek olarak küçük bir ayak hareketi ile otomatik olarak açılan ve kapanan elektrikli bagaj kapağı gibi akıllı ekipman özellikleri ile kompakt sınıfta station wagon'ın nasıl olması gerektiğini gösteriyor,” dedi.