Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MAZDA CX-4 SUV PEKİN AUTOSHOWDA SERGİLENDİ

Son dönemlerde gözde olan coupe formlu SUV ailesine Mazda CX-4 de katıldı. CX-5’e göre daha sportif görünen otomobil, kardeşiyle aynı dingi...

Son dönemlerde gözde olan coupe formlu SUV ailesine Mazda CX-4 de katıldı. CX-5’e göre daha sportif görünen otomobil, kardeşiyle aynı dingil uzunluğuna(2700 mm) sahip. 

CX-5’e göre 78 mm daha uzun olan otomobil, coupe formundan dolayı yüksekliği 175 mm daha alçak. 

Mazda’nın Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Koeru konsepti üzerine inşa edilen CX-4, tıpkı markanın en son nesil otomobilleri gibi KODO tasarım dilini yansıtıyor. 

Geniş bir ızgaraya yer verilen CX-4’te LED teknolojisine sahip farlar kullanılıyor. 

Alçak tavan çizgisi ve spoylerın yanı sıra büyük sis farlarıyla karakterini ortaya koyan otomobilde çift çıkışlı egzoz sistemi de motor seçeneğine göre değişiklik gösterecek. İç mekanda ise CX-5’ten tanıdık, tablet şeklindeki 7 inçlik ekrana yer veriliyor. Orta konsolda ise çift bölgeli klima sistemi kullanılıyor. 
CX-4’ün kaputunun altında Skyactiv-G 2,0 lt’lik benzinli motora yer verilecek. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla gücünü ön aksa aktaran bu seçeneğin yanında 2,5 lt’lik 192 HP üreten, dört tekerlekten çekiş sistemine sahip benzinli motor da yerini alacak. CX-4’ün Avrupa’da hangi motorlarla satışa sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Kaynak : Otohaber