Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

2016 MAZDA 6 TEST SÜRÜŞÜ

Japonlar’ın prens adaylarından biri olan Mazda 6‘yı bu hafta çok detayları bir şekilde inceleme fırsatı bulduk.  Tasarım, konfor, te...

Japonlar’ın prens adaylarından biri olan Mazda 6‘yı bu hafta çok detayları bir şekilde inceleme fırsatı bulduk. 

Tasarım, konfor, teknoloji, motor özellikleri, yol tutuşu ile artılar ve eksileri acaba neler?  

DIŞ TASARIM 
Bazı araçlar vardır , dışarıdan bakıldığında bile bir üst sınıfta olmayı hak eder. Mazda 6 da bunlardan bir tanesi. Heybetli yapısının yanı sıra , keskin hatları ve bombeli yapıları aracın dışarıdan görünümünü bir hayli başarılı kılıyor. 

 - Modelde balık ağzı şeklinde uzayan bir ızgara ver ve bu ızgara krom detaylarla süslenmiş , daha şık olmuş 
- Kocaman bir logo , ön tarafı daha dikkat çeker hale getirmiş. 
- Farlar karartılmış daha keskin bakışlara kavuşmuş. 
- Rüzgarlık da aracın aerodinamik yapısına katkılar sağlamış. 

Araca yan profilden baktığımızda neler görüyoruz, peki ? 
 - Elektrikli aynalar - Camlar krom çıtalarla süslenmiş - Krom kapı kolları ve 19 inç alışım jantları da yan tarafta etkili olan detaylar. 

- Kapılar parmak okuyucu sistemle açılıyor Ön ve Yan tasarım kadar Arka tasarım da gayet başarılı olmuş. 
- Krom detayları çok abartılı olmayan şekilde arka tasarımda da görüyoruz. 
- Ön far grubu gibi arka far grubu da çok heybetli değil ve ancak çok modern bir görünüme kavuşmuş. - 489 lt’lik bagaj kapasitesi de aile aracında beklentilerin başlangıcı oluyor MAZDA6 ‘da.

İÇ TASARIM 
İçeride bizleri ilk olarak konfor karşıladı . Nasıl mı? 6 ,7 farklı şekilde ayarlanabilen , deri koltuklar. 
- Orta sınıf bir malzeme kalitesi bulunan modelde , özellikle yolcular artık daha rahat . Neden mi? Bacak dayadığımız bölümlerde deri malzeme kullanılması… 
- Mazda 6 eşya gözleri bakımından oldukça cömert. Her alanda kocaman eşya gözlerine denk gelebiliyorsunuz.  

Peki, araçta teknoloji nasıl? 
- Dokunmatik hassasiyeti ve konumlandırılması çok başarılı bir ekran var ortada. Bu ekrandan yol bilgisayarına , navigasyona , güvenlik seçeneklerine , medya bölümlerine ulaşabiliyorsunuz. Ayrıca ekranı hem dokunmatik hem de vitesin arkasında bulunan joystickle kontrol edebiliyorsunuz. 

- Koltuk ısıtıcıları , çift taraflı ayarlanabilir dijital kliması , eller serbest şekilde kullanılan start stopu ve elektrikli park freni diğer teknolojik donanımlar. 

Güvenlik ağırlıklı tuşlarda modelde bolca kullanılan seçenekler olmuş - Kör nokta uyarıcısı , şerit takip asistanı , park yardım asistanı , park sensörleri , öndeki araçla oran hız mesafesi gibi donanımlar…. Son olarak kadran yapılarının göze hoş geldiğini ve özellikle hacmin çok başarılı olduğunu söyleyip artık test bölümümüzdeki artı ve eksilere geçelim.  

ARTILAR VE EKSİLER 
 Mazda 6 ülkemizde 2 LT’ lik motorlarla satılıyor. 2.0 Power At , 2.2 D Power Sense At . Bizim test konuğumuz, 2lt’lik motora 165 beygir güce ve yaklaşık 210 nm tork gücüne sahip. Bu motor seçeneklerinde artı ve eksi gördüğüm unsurlar nelerdi?  

ARTILAR + Konfor hem yol tutuşuyla hem de araç içerisinde çok başarılı. + Yol tutuşu demişken , aracın viraj performansları o kadar iyi ki en ufak bir kayma yaşamadık. ( Çok keskin virajlar dahil.) 

Araç yola çok başarılı bir şekilde hakimiyet kurabiliyor. + Motor sesi kulağa çok hoş geliyor, bu tür agresif motor severleri içeride çok eğlendiriyor. + Yumuşak süspansiyonlar aracı daha konforlu kılabiliyor. + AT şanzıman geçişlerde sarsıntısız 

 EKSİLER - Şanzıman geçişleri sarsıntısız ancak , 7000 dd’dan itibaren kesiciye girmesi performansı biraz aşağıya çekiyor. - Aerodinamik dışarıda çok başarılı ANCAK … 100 km’nin üstünde içeride rüzgar sesi var. - Malzeme kalitesi daha başarılı olabilirdi.  

Motor Özellikleri Ve Teknik Veriler 
Silindir Hacmi : 1998 cc Beygir Gücü : 165 hp Maksimum Tork : 210 nm 0-100 km hızlanma : 10.1 sn En yüksek güvenli hız : 209 km/s Yakıt Türü : Benzin 

Şehir İçi Tüketim : 7.5 lt - TEST TÜKETİMİ : 9.7 lt 
Şehir Dışı Tüketim : 4.9 LT - TEST TÜKETİMİ : 7.6 LT 
Karma Tüketim : 5.9 LT - TEST TÜKETİMİ : 8 LT 

Şanzıman : AT &6 ileri otomatik Bagaj Hacmi : 489 LT Yakıt Deposu : 62 LT 
YILLIK VERGİSİ : 2.772 TL 
FİYATLAR 2016 Mazda 6 2.0 Power AT : 146.300 TL 2016 Mazda 6 2.2 D Power Sense AT : 238.100 TL (Serkan Saraç/Haber7)