Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

ANAHTARSIZ ARAÇLARDA GÜVENLİK AÇIĞI

Anahtarsız otomobil giriş sistemleri, gelişen otomobil teknolojisi beraberinde çeşitli firmalar tarafından kullanıcılarına hizmet vermeye b...

Anahtarsız otomobil giriş sistemleri, gelişen otomobil teknolojisi beraberinde çeşitli firmalar tarafından kullanıcılarına hizmet vermeye başlamıştı. 

Firmalar tarafından, olası hırsızlıklara karşı tam güvenlik sunduğu ifade edilen sistemler ise; yapılan araştırmaya göre güvenlik açığı barındırıyor. 

Anahtarsız araçlar pek de güvenilir değil! Alman Otomobil Kulübü ADAC, anahtarsız giriş sistemlerin barındırdığı güvenlik açığı nedeniyle; bir süredir hırsızlık olaylarında artışın yaşandığını ifade etti. Söz konusu güvenlik açığı nedeniyle, sistemlerin anahtarlı sistemlere oranla daha fazla hırsızların tercihini oluşturduğu konusu da yapılan araştırmada yer aldı. 

ADAC, güvenlik açığını göstermek adına anahtarsız giriş vericisi tuşları ile donatılmış sistemleri içeren bir dizi deney gerçekleştirdi. 225 dolar maliyetine sahip giriş sistemlerinin kullanıldığı deneyde, anahtarsız otomobil motorunun giriş fob alanı dışına çıkması sonucunda, sürücü sistemi uzaktan kontrol edebiliyor. 

Yani sürücü müdahalesi olmadan otomobil kontrol edilebiliyor. Sürücülerin de gerçekleştirebildiği bu olguyu hırsızlar odaklarına aldıkları takdirde; hırsızlık kaçınılmaz oluyor. Araştırma çerçevesinde detaylar açıklandığında sonuçlar daha da çarpıcı hale geldi. 

Sistem; Audi, BMW, Ford, Toyota, Kia, GM firmalarının araçlarında çalışabiliyor. Bu hack sürümünün yeni olmadığı; fakat ADAC araştırmasının sistemin son model otomobillerde de kullanılabildiği Engadget'ta yer aldı. 

Hacki etkisiz hale getirmek için gözüken tek yol ise, anahtarın kullanımında olmayan bir çanta ya da Faraday kafesini sinyal bloklama cihazı olarak kullanmaktan geçiyor. Sürücüler açısından kullanışlı olmayacağı düşünülen sistemin; hırsızları engellemek adına hayati bir öneme sahip olduğu belirtiliyor.