Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ FORD KA GELİYOR

Amerikalı otomobil üreticisi Ford, en ufak modeli Ka'yı Avrupa için yenileme hazırlıkları yapıyor.  Tamamen yenilenerek 4 kapılı...

Amerikalı otomobil üreticisi Ford, en ufak modeli Ka'yı Avrupa için yenileme hazırlıkları yapıyor. 

Tamamen yenilenerek 4 kapılı versiyonunun da Avrupa'da satışa sunulacağı öğrenilen yeni Ford Ka'yı, markanın Operasyon Genel Müdürü Barb Samardzich de AutoNews sitesine yaptığı açıklama ile doğruladı. 

Ford'un Mobil Dünya Kongresi teknoloji etkinliğinde bir açıklama yapan Samardzich, yeni Ford Ka için "Evet geliyor, bunu söyleyebilirim." dedi. Samardzich'in açıklamadığı şey ise yeni Ford Ka'nın ne zaman satışa sunulacağı oldu. 

Şuanda Fiat 500 tabanlı olarak satışa sunulan Ford Ka, artık farklı bir platform ile tanıtılacak. Abisi Fiesta şasisi üzerine konumlandırılması beklenen yeni Ford Ka'nın, resimlerde görünen Brezilya'da hala satışta olan Ka modeli ile oldukça benzer olacağı konuşuluyor. 

Ford Avrupa Genel Müdürü Jim Farley, Ocak ayında yaptığı bir açıklamada, giriş segmentinin Ford için çok önemli olduğu ve bu segmentte farklılık yaratacak markanın kendileri olacağının altını çizmişti. Ford tarafından yapılan açıklama ile, Brezilyalı Ford Ka'nın Avrupa pazarına uyarlanması için büyük değişiklikler yapıldığı belirtildi. 

Ford Ka, Brezilya'da 1.0 litre 3 silindir benzinli, 1.5 4 silindir benzinli ve 1.5 4 silindir dizel motor seçenekleri ile birlikte sunuluyor. 

Yeni Ford Ka modelini muhtemelen 2016 yılının son aylarında satışa sunacak olan marka, yeni modelin bayilerdeki yerini ne zaman alacağı bilgisini henüz resmi olarak açıklamadı.Arabalar