Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT İRAN PLANLARINI TEYİT ETTİ

Renault Grubu on yılı aşkın bir süredir İran’da aktif durumda ve stratejik tercihleri konusunda son derece tutarlı.  Renault ve İran...

Renault Grubu on yılı aşkın bir süredir İran’da aktif durumda ve stratejik tercihleri konusunda son derece tutarlı. 


Renault ve İranlı ortakları SAIPA ile IRAN KHODRO, 2003’den beri yaklaşık 500 bin araç üretti. 2015 senesinde Logan Pick-up ve Sandero’nun lansmanlarını takiben Renault ve İranlı ortakları işbirliklerini daha da geliştirerek başka modellerin pazara sunmaya hazırlanıyor. 

Bakan Ruhani’nin Fransa ziyareti esnasında Renault Grubu İran’ın şirket stratejisi açısından 2003’den beri son derece önem taşıdığını tekrar teyit etti ve bunu iki kelime ile özetledi: sakin ve tutarlı. 

İran’ın iki büyük otomobil üreticisi Saipa ve İran Khodro’nun kurduğu ortak girişim kesintisiz on yılı aşkın bir süredir Grup’un bu ülkede yaklaşık 500 bin araç üretmesini mümkün kıldı. 

2015’de iki yeni araç üretildi: Iran Khodro ile birlikte Logan Pick-up ve Saipa ile de Sandero. Bu modeller İranlı müşteriler arasında büyük beğeni kazanan serinin son örnekleri. 

16 Ocak’ta İran’a karşı uygulanan ekonomik yaptırımların kaldırılması ve Fransız ve İran bankaları arasında ilişkilerin yeniden oluşturulması sayesinde Renault, İran’daki operasyonlarını yoğunlaştırabilecek ve yerel ortaklarıyla gelecekte yeni modellerin lansmanına hazırlanacak.

 “2020 yılına kadar iki milyona çıkacak bir pazara sahip İran büyük bir potansiyele sahip. Renault’nun İran konusunda büyük planları var. Bu konuda Saipa ve Iran Khodro ile ileri düzeyde görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sayede ülkedeki varlığımızı daha ileriye taşıyacağız ve İran’da hem yapılarımızı geliştireceğiz hem de İran otomobil sektörüne katkıda bulunacağız,” diye konuştu 

Afrika-Orta Doğu-Hindistan bölgesi Direktörü Bernard Cambier. 2015 senesinde İran’daki Grup satışları 2014 yılına kıyasla yüzde 56,1 oranında arttı ve yüzde 4,8 pazar payı ile toplam 51 bin 500 araca ulaştı.