Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

LEXUS GS VE RC TÜRKİYEDE SATIŞTA

Bu yılın Mart ayından itibaren Türkiye pazarına girecek olan premium segmentin dikkat çekici markası Lexus, heyecan verici modelleriyle far...

Bu yılın Mart ayından itibaren Türkiye pazarına girecek olan premium segmentin dikkat çekici markası Lexus, heyecan verici modelleriyle farkını ortaya koymaya devam ediyor. 



Lexus’un yenilenen sedan modeli GS ve yeni spor modeli RC, 80 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla İstanbul’daki Lexus showroomunda yerini almaya hazırlanıyor. 

Türkiye’de satışına başlanacak 6 Lexus modeli arasında yer alacak olan RC ve GS ile birlikte, premium segmentte kendini kanıtlamış IS, NX, RX ile LS modelleri de beğenilere sunulacak. 

Lexus’un Türkiye’de satılmaya başlamasıyla birlikte hem hizmet hem de ürün anlamında müşterilerin çok farklı bir deneyim yaşayacaklarını söyleyen Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, “Global premium marka olan Lexus, Türkiye’de uzun zamandır bekleniyordu. 

Bu markanın her modeli kendine has ve sınıfında fark yaratacak özelliklere sahip. Lexus modelleri lüks özellikleri, tasarımı, performansı ve hibrit versiyonlarıyla bu segmentte bir boşluğu dolduruyor. Bu yüzden ürün gamımıza sonuna kadar güveniyoruz. 

Yeni GS ve RC modelleri ise markanın sportif, lüks ve konfor odaklı yanlarını kusursuz biçimde temsil ediyor. Sedan ve coupe pazarlarında fark yaratacak iki modelle birlikte Türkiye pazarında güçlü bir konumda olacağımızı düşünüyoruz” dedi. 

“HER YÖNÜYLE DİNAMİK BİR SEDAN” LEXUS GS 
 Lexus’un üstün özelliklerini bir basamak daha ileriye taşıyan GS sedan modeli, markanın imzası olan Lexus’a özgü ön panjuru, güçlü ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. 

GS modelinin DNA’sını daha agresif ve daha cesur bir noktaya taşıyan yeni GS, GT (Gran Turismo) otomobillerinin uzun yol konforunu ve sportif çevikliğini en iyi biçimde kombine ediyor. Ön, arka ve yan tasarımı güncellenen GS, yeni ön panjur ve yeni tampon tasarımıyla birlikte önceki versiyona göre 30 mm uzayarak toplamda 4880 mm uzunluğa ulaştı. 

Avrupa’da ve Türkiye’de üç farklı versiyona sahip olan GS ürün gamında, GS 450h ile GS 300h olmak üzere iki hibrit ve Lexus’un ilk kez tanıttığı GS 200t yer alıyor. GS ürün gamının en üzerinde yer alan hibrit GS 450h, 3456 cc V6 benzinli ünite ve elektrikli motorla birlikte 345 HP güç ve 352 Nm tork üretiyor. 

Otomobil ayrıca 5.9 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına sahip. Buna karşılık sadece 5.9 lt/100 km yakıt tüketimi ve 137 g/km CO2 emisyonu bulunuyor. Diğer hibrit model GS 300h ise 2494 cc dört silindirli motoru ve elektrik motoruyla 223 HP ve 221 Nm tork üretiyor. 

Hem GS 450h hem de GS 300h, hibrit sistem için geliştirilen E-CVT şanzımana sahip. Her Lexus hibrit modelinde olduğu gibi GS 300h ve GS 450h de, tamamen benzinli, tamamen elektrikli veya her ikisini kombine ederek çalışabiliyor. Sahip olduğu özelliklerle kullanıcılarına sessiz, rafine ve sofistike bir sürüş deneyimi sunuyor. 

2.0 LİTRELİK VERİMLİ VE PERFORMANSLI BİR MODEL: LEXUS GS 200t 
Lexus GS model gamında yer alan kompakt 1998 cc’lik dört silindirli turbo motor, sunduğu özelliklerle en çok tercih edilecek modellerden biri olmaya hazırlanıyor. Düşük yakıt tüketimini, düşük devirlerdeki yüksek tork ve hızlı gaz tepkileriyle birleştiren GS 200t, 245 HP güç ve 350 Nm tork üretiyor. 

8 ileri SPDS (Sport Direct Shift) şanzımanla donatılan GS 200t, 100 km/s'ye 7.3 saniyede çıkıyor ve maksimum hızı ise 230 km/s. Buna karşılık yakıt tüketimi 7.9 lt/100 km ve CO2 emisyonu 183 g/km. 8 ileri şanzıman aynı zamanda direksiyondaki kulakçıklarla da manuel olarak kullanılabiliyor. 

D-4ST turbo motoru, yüksek basınçlı direkt silindir enjeksiyonunu, düşük basınçlı emme manifoldu enjeksiyonuyla birleştiriyor. Sürekli olarak yakıt enjeksiyon basıncını kontrol eden motor, bu sayede soğuk hava şartlarında ve hatta yüksek güç gerektiren anlarda bile optimum tüketimi sağlıyor.

İKİ KAPILI PREMIUM COUPE OTOMOBİL: YENİ LEXUS RC Lexus'un premium coupesi Yeni RC modelinde, kışkırtıcı tasarım, keyifli ve heyecan verici bir sürüş deneyimiyle birleşiyor. 

Lexus markasına genç müşterileri çekmeyi hedefleyen sportif RC modeli, 2.5 litre motora sahip hibrit RC 300h ve 2.0 litre turbo benzinli motorlu RC 200t versiyonlarıyla satışa sunuluyor. Yeni Lexus RC 300h 2.5 litre 4 silindirli benzinli motoru ve kuvvetli bir elektrikli motoru bir arada sunuyor. 

Toplamda 223 HP üreten RC 300h, bu sayede 100 km/s'ye 8.6 saniyede çıkıyor. Yüksek performansına karşın ortalama yakıt tüketimi sadece 4.7 lt/100 km ve CO2 emisyonu 108 g/km. RC 300h’de geliştirilmiş elektrik destekli direksiyonu ve süspansiyon sistemi yer alıyor. 

Bu sayede hibrit güç ünitesinin getirdiği sofistike ve sessiz sürüş deneyimi, çevik bir yol tutuşa sahip konforlu bir sürüşe kavuşuyor. 6 kademli Shiftmatic otomatik şanzımanlı RC 300h, istendiğinde sadece elektrikle yol alabiliyor. 

2.0 LİTRELİK TURBO COUPE KEYFİ: YENİ RC 200t Türkiye'de büyük ilgi görmesi beklenen 2.0 litre motor hacmine sahip RC 200t, Lexus'un geçtiğimiz yıl farklı modellerde kullanmaya başladığı çift salyangozlu turbo üniteyi kullanıyor. 

Geliştirilmiş Üstün Termal Verimliliğe sahip motor teknolojisiyle düşük devirlerde dahi yüksek tork ve hızlı gaz tepkileri sunabiliyor. 245 HP ve 350 Nm tork üreten RC 200t, 100 km/s'ye 7.5 saniyede ulaşıyor ve 230 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. 

2.0 litre turbo motorun gücü, orijinal olarak yüksek performanslı RC F için üretilen 8 ileri SPDS şanzımanla arka tekerleklere iletiliyor. Direksiyondaki kulakçıklarla da manuel olarak kontrol edilebilen şanzıman sürüş zevkinizi artırıyor. 

Yeni RC 200t'nin hem süspansiyonları hem de elektrik destekli direksiyon sistemi, sportif bir iki kapılı coupe'den beklendiği gibi üstün sürüş dinamikleri, hassas direksiyon tepkileri ve yüksek yol tutuşu getiriyor.