Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BMW M4 GTS VE BMW 3.0 CSL HOMAGE 2015 AUTO BİLD YILIN SPOR OTOMOBİLİ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

BMW, markanın temeli olan Eşsiz Sürüş Keyfi’ni vurgulamak üzere düzenli olarak özellikle dinamik otomobillerden oluşan sınırlı sayıda özel ...

BMW, markanın temeli olan Eşsiz Sürüş Keyfi’ni vurgulamak üzere düzenli olarak özellikle dinamik otomobillerden oluşan sınırlı sayıda özel seriler sunuyor. 
Bunun yanı sıra, markanın genlerini yansıtan dikkat çekici konsept otomobiller ise gelecekteki gelişmelerin bir ifadesi niteliğini taşıyor. Her ikisine yönelik kamuoyu tepkisi, "Auto Bild Sportscars" dergisi tarafından yapılan bu yılki okuyucu oylamasının sonuçlarına da yansıdı. 

Okuyucular "2015 Yılın Spor Otomobili" ödülü için BMW Group modellerini iki kategoride oyladı. "Seri Üretim Coupé" kategorisinde yeni BMW M4 GTS seçilirken "Konsept Otomobiller" kategorisinde ise BMW 3.0 CSL Homage oyların çoğunu toplamayı başardı.  

BMW M4 GTS galibiyet serisini devam ettiriyor. 
 "Seri Üretim Coupé" kategorisini kazanan BMW M4 GTS, 2014'te Yılın Spor Otomobili seçilen BMW M4 Coupé ve 2013 yılında Yılın Spor Otomobili seçilen BMW 435i Coupé modellerinin başarısına bir yenisini ekledi. BMW M4 GTS, efsanevi Nürburgring-Nordschleife pistinde 7:28 dakikalık tur süresi ile spor otomobil özelliğini gözler önüne serdi. 
Bu performans, BMW M4 GTS için özel olarak uyumlu hale getirilmiş üç kademeli yay üzeri süspansiyon, önde 265/35 R19, arkada 285/30 R20 boyutlarındaki Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler, alüminyum, karbon fiber, kompozit malzeme ve dayanıklı çelik kullanılarak tasarlanan akıllı hafif yapı ve M TwinPower Turbo Teknolojisine sahip yüksek performanslı sıralı 6 silindirli benzinli motor sayesinde elde edildi. 

Seri üretim bir otomobilde ilk defa kullanılan yenilikçi su enjeksiyonu sayesinde, 3.0 litre kapasiteli motor 500 bg çıkış gücü ve 600 Nm tork sağlıyor (ortalama yakıt tüketimi: 8,5 l/100 km; ortalama CO2 emisyonu: 199 g/km)*. Bu sayede BMW M4 GTS, 0'dan 100km/sa hıza 3,8 saniyede hızlanıyor ve azami 305 km/sa hıza sahip (kesme).  
BMW 3.0 CSL Homage "Konsept Otomobiller" kategorisinde birinci oldu
BMW 3.0 CSL Homage'ın zaferi bir prömiyer niteliğindeydi. Otomobil ilk defa sunulan "Konsept Otomobiller" kategorisinde en çok oyu toplamayı başararak açık ara farkla birinci oldu. Yakıt tüketimi rakamları ECE test döngüsü uyarınca hesaplanmıştır ve lastik tipine göre değişiklik gösterebilir. 

Bu konsept çalışması, BMW tasarım ekibinin 1970'lerin klasik BMW coupé ikonu olan efsanevi BMW 3.0 CSL'yi anmak üzere düzenlediği bu yılki Concorso d'Eleganza Villa d'Este fuarında sergilendi. BMW 3.0 CSL Homage, orijinal modelin kendine özgü karakterini modern bir görünüme kavuştururken yeni ve heyecan verici bir şekilde yeniden yorumluyor. 

Bu konsept otomobilin üretiminde karbon fiber (CFRP) dahil olmak üzere son teknoloji malzemeler kullanıldı. Hafif yapı felsefesini en son teknoloji seviyesine taşımak amacıyla BMW 3.0 CSL Homage'da ağırlıklı olarak yüksek teknoloji ürünü malzemeler kullanıldı. 1970'lerin orijinal modellerinde olduğu gibi, BMW 3.0 CSL Homage'ın çizgileri, kusursuz dinamik performansı simgeler. 

Çarpıcı hava deflektörleri, güçlü çamurluk davlumbazları, dikkat çekici tavan ve arka spoyler bir araya gelerek uzatılmış bir gövde oluşturur. Ön hava deflektörü, motor bölümünü havalandırma görevi görürken, arka tekerleklerin üzerindeki kanatlar otomobil çevresindeki hava akışını ideal hale getirir. Arka aynalardaki küçük kamera ise aerodinamik sürtünmeyi daha da azaltır. 

Büyük arka spoyler, güç aktarılan arka aks üzerindeki yüzey basıncını artırarak güç aktarımını iyileştirir. Hava Perdesi ve Havalandırma, ideal bir çamurluk davlumbazı havalandırması ve hava tahliyesini garanti eder. 21 inç mat ve parlak iki renk hafif alaşım jantlar, otomobilin tasarımına çarpıcı bir dokunuş katar. Ayrıca, jant boşluklarındaki hava defleksiyon kanatları ise aerodinamikleri optimize eder.  

BMW modelleri için daha fazla birincilik. 
Çeşitli kategorilerde birincilik kazanan otomobillerin yanı sıra dereceye giren başka BMW modelleri de bulunuyor. "Seri Üretim Sedanlar" kategorisinde BMW M5 "30 Years of the M5", "Seri Üretim SUV'ler" kategorisinde ise BMW X6 M ikinci sırada yer almayı başardı. BMW M135i, "Seri Üretim Kompakt Otomobiller" kategorisinde üçüncü sırada yer aldı. 

 "Auto Bild Yılın Spor Otomobili" okuyucu oylaması bu yıl 14. kez yapıldı. "Yılın Spor Otomobili" ödülü, Almanya otomobil sektöründe sportif otomobiller için en önemli ödüller arasında yer alırken tüm otomobil üreticileri arasında son derece saygın bir ödül olarak görülüyor. 2015'te yapılan okuyucu oylamasında 142 model yarıştı. 

Son 12 ayın test ve yol raporlarından seçilen otomobiller, seri üretim otomobiller için sekiz, tuning otomobiller için sekiz, küçük seri otomobiller ve konsept otomobiller için birer kategori olmak üzere toplamda 18 kategoride sınıflandırıldı. Ödüller bugün Essen Otomobil Fuarı Yarış Gecesi'nde sahiplerine takdim edildi.