Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENİ RENAULT MEGANE RS ORTAYA ÇIKIYOR

Fransız üretici Renault’un en başarılı model serilerinden biri olan Megane ailesi, baştan aşağı yenilendi.  2016 yılının ilk çeyre...

Fransız üretici Renault’un en başarılı model serilerinden biri olan Megane ailesi, baştan aşağı yenilendi. 



2016 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de de satışa sunulmaya hazırlanan yeni Megane Hatchback’in en güçlü versiyonu olan Megane RS de, şirket tarafından yayınlanan teaser fotoğraflarla yüzünü az da olsa gösterdi. 
Önümüzdeki günlerde tanıtımı gerçekleştirilmesi beklenen Megane RS’i parça parça da olsa tanıtan Renault, Nurburgring’deki en hızlı önden çekişli hatchback unvanını Honda Civic Type-R’dan geri almayı hedefliyor. 

Seat’ın Leon Cupra ile Megane RS’in elinden aldığı en hızlı tur zamanını daha sonra Honda, yeni Type-R ile egale etmişti. 2.0 litre hacminde ve 300 hp güç üreten turbo motorun görev yapması beklenen yeni Megane RS’te yeni bir şanzıman sistemine yer verilip verilmeyeceği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmış değil. 
5 Kapılısı da olacak 
Fotoğraflardan göründüğü kadarıyla agresif bir ön yüze sahip olan yeni Megane RS, standart versiyonlardan geniş ön tamponu ve RS logosu ile farklılaşacak. Aracın belki de en dikkat çekici özelliği ise 5 kapılı seçeneğinin de sunulacak olması. 
Daha önce sadece 3 kapılı versiyon üzerinde üretilen Megane RS, yeni neslinde rakipleri Leon Cupra ve Honda Civic Type-R’da da olduğu gibi 5 kapılı olarak da tercih edilebilecek. 

Önceki RS versiyonlarında da olduğu gibi daha geniş bir iz açıklığı sunacak olan araç, şişkin çamurluklarının arkasına hava çıkış kanalları da eklemiş. Aracın arka kısmında ise çift çıkışlı egzoz sistemi ve spoyler göze çarpıyor.Shiftdelete