Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

TOM PAGES MADRİDDE HAT-TRİCK YAPTI

Tom Pagès, Madrid’de üst üste üçüncü Red Bull X-Fighters zaferini kazanarak adını rekorlar kitaplarına yazdırdı.  Uçak Fransız tribün...

Tom Pagès, Madrid’de üst üste üçüncü Red Bull X-Fighters zaferini kazanarak adını rekorlar kitaplarına yazdırdı. 

Uçak Fransız tribünlerini tıklım tıklım dolduran seyirci topluluğu önünde zoru başaran Pagès dünyanın en prestijli Serbest Stil Motorkros yarışmasını üst üste üç yıl kazanan ilk sürücü unvanını elde etti. 

Tom Pagès, 10 Temmuz Cuma akşamı müthiş bir baskı altında olağanüstü bir performansla galip gelene kadar Madrid’de yapılan Red Bull X-Fighters’ın tarihinde daha önce hiçbir Serbest Stil Motorkros sürücüsü gıpta edilen Madrid birinciliğini üst üste kazanamamıştı. 

Pagès, tribünleri tıka basa dolduran 23.000 coşkulu seyircinin önünde Yeni Zelandalı Levi Sherwood’a karşı unutulmaz bir finalin ardından kariyerinin beşinci galibiyetini elde etti. Dünyanın en prestijli FMX turunun beş durağının üçüncüsünde Dünya Turu lideri Clinton Moore üçüncü olsa da Pagès’in az farkla önünde genel klasman birinciliğini korumayı başardı. 
Pagès, son derece kıran kırana geçen Madrid durağında hiç kimsenin üst üste üç kere galip gelemeyeceğini söyleyen yaygın inanışa aldırmayarak FMX kahramanlarıyla dolu dramatik bir akşamı 15 metre yüksekliğe ve 30 metre mesafeye ulaşan, yer çekimine meydan okuyan atlayışlarla dolu büyülü bir performansla taçlandırdı. 

2013 Dünya Turu’nu da kazanmış olan Fransız sürücü, bilinen en zor dört atlayışı (Volt, Special Flip ve kendisinin özel Alley-oop Flair’ı ve Bike Flip’i) içeren muhteşem bir performansla kıymet bilen Madrid seyircisini çılgına çevirdi. Pagès şöyle konuştu: “Çılgın bir geceydi, ama bu çok güzel bir his. Üst üste üçüncü galibiyetimi almaya çalışırken büyük bir strese girdim. 

Burası benim için çok önemli. Burada kazanmayı çok seviyorum ve gelcek yıl yeni numaralarla geri döneceğim.” İkinci Madrid galibiyetini ve kariyerinin dokuzuncu zaferini kazanmaya can atan Sherwood finalde büyük bir mücadele ortaya koydu. 

Heyecan dolu yarı finalde bu sezon Moore’u alt eden ilk sürücü oldu, ama finalde güçlü bir performans sergilemesine ve çarpıcı Transfer Flip Superman hareketini yapmasına rağmen Pagès ile aşık atamadı. 

Geçen yılın şampiyonu Josh Sheenan (Avustralya) ise Double Back Flip’inin sonunda motosikletinden düşünce Çeyrek Finalde yarışmaya veda etti. 

Daha önce Madrid’de iki galibiyeti olan yerel kahraman Dany Torres (İspanya) üst üste 22. Red Bull X-Fighters durağında start alarak rekorunu uzattı, ama çok daha rekabetçi hale gelen diğer sürücülerle boy ölçüşemeyerek 1. Rauntta elendi. 

Red Bull X-Fighters Dünya Turu’nun dördüncü durağı 12 Eylül’de Güney Afrika’nın Pretoria kentinde yapılacak, büyük final ise 30 Ekim’de Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleşecek.