Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES YENI E-CLASS'IN PARK YETENEĞINI GÖSTEREN VIDEO YAYINLADI

Şehirlerin kalabalıklaşması ile otomobil sayısının giderek attığı günümüzde park yeri bulmak ve park etmek ayrı bir sorun haline geldi. Bun...

Şehirlerin kalabalıklaşması ile otomobil sayısının giderek attığı günümüzde park yeri bulmak ve park etmek ayrı bir sorun haline geldi. Bunu gören otomobil firmaları teknolojinin de yardımıyla birbiri ardına çözümler sunmaya başladı.
Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, geleceğin modelleri olarak anılacak saatte 130 kilometre hıza kadar yollarda tam otonom olarak gidebilecek yeni E-Class'ın park yeteneğini bir video ile sergiledi. 

Kamuflajlı prototip model üzerinde gösterimi yapılan park teknolojisi akıllı telefon yardımıyla kullanılıyor. Sürücü, aracı telefon uygulaması yardımıyla gaz, fren ve direksiyonu adeta uzaktan kumandalı oyuncak araba gibi kontrol edebiliyor. 

Geliştirilen bu sistem aracın kapılarını açarak iniş ve biniş imkanı olmayan alanlarda büyük kolaylık sağlıyor.
Range Rover'ın da kullandığı benzer bir teknolojiyi geçtiğimiz günlerde sizlere tanıtmıştık. 

Yine BMW, Audi ve Tesla gibi firmalarda bunu kendi araçları için geliştirme aşamasında. Öte yandan Mercedes-Benz'in prototipte kullandığı kamuflajlı yeni E-Class'ı önümüzdeki yılın başlarında Detroit Otomobil Fuarı'nda sergilemesi bekleniyor.zaman