Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

GÜNEŞ ENERJİLİ AİLE ARABASI STELLA LUX

Güneş enerjisiyle çalışan araçlara yeni bir soluk getirme amacıyla yola çıkan Hollandalı öğrenciler, tamamıyla güneş enerjisiyle çalışan bi...

Güneş enerjisiyle çalışan araçlara yeni bir soluk getirme amacıyla yola çıkan Hollandalı öğrenciler, tamamıyla güneş enerjisiyle çalışan bir aile arabası geliştirdiler. 
Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nin farklı fakültelerinde eğitim gören 21 öğrenciden oluşan Solar Team Eindhoven ekibi tarafından geliştirilen bu araç, Stella Lux adını taşıyor. 
Geleceğin aracı olarak tasarlanan Stella Lux, dört kişiye kadar taşıyabiliyor ve ailelere hem verimli hem de konforlu bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

Üst kısmında yer alan güneş panelleri sayesinde enerji depolayan Stella Lux, tam şarj olmuş haliyle Hollanda ikliminde yaklaşık 1000 km yol alabiliyor.
Stella Lux'ın ulaşabildiği maksimum hız ise saatte 125 km.Aerodinamik ve hafif olması için tasarlanan Stella Lux'ın tasarımında karbon fiber ve alüminyum kullanılmış.Stella Lux'ta yer alan güneş navigasyonu, aracın daha uzun süre yol alabilmesi için en uygun hava şartlarına sahip rotayı belirliyebiliyor.

Stella Lux'ı geliştiren Solar Team Eindhoven'ın projeyi geniş kitlelere ulaştırabilmek için önümüzdeki günlerde Kickstarter veya benzer bir platform üzerinden kampanya başlatması bekleniyor.donanimhaber