Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

BAYRAMNDA UYGULANACAK TRAFIK ÖNLEMLERI BELLI OLDU

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, bayram tatillerinde, karayollarında trafik yoğunluğunun ...

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, bayram tatillerinde, karayollarında trafik yoğunluğunun ve trafik kazalarının artış gösterdiği belirtilerek, vatandaşların güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla, ek trafik tedbirleri alındığı kaydedildi. 

Genelgeye göre, görevliler etkin, duyarlı ve kesintisiz bir şekilde trafik tedbirleri uygulayacak. Ramazan Bayramı öncesi ve sonrasında şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin denetimlerine ağırlık verilecek. Trafik hizmetlerinde görevli personelin izinleri 

Ramazan Bayramı'nda alınacak trafik tedbirlerine göre ayarlanacak. Trafikte görevli ekipler , trafik tescil birimlerinde görevli personel ile bölge ve şehiriçi trafik denetleme birimlerinin büro hizmetlerinde görevli personel ile takviye edilecek. Trafik hizmetlerinde ihtiyaç duyulması halinde genel hizmet personelinden de yararlanılacak. 

Sorumlu emniyet müdür yardımcısı ve sıralı birim amirleri, 14-21 Temmuz tarihleri arasında sorumlu oldukları güzergahlarda alınan tedbirleri denetleyecek. Özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerindeki yoğunluk nedeniyle trafik ışıklarından dolayı tıkanıklık yaşanan karayollarında gerekli tedbirler alınacak, buralarda ilave ekipler görevlendirilerek, gerekiyorsa trafik ışıklarına müdahale edilmek suretiyle trafik akışı sağlanacak. 

 Önem arz eden yol kesimlerinde veya bölge trafik şube müdürlüğü amirliklerinde olası kaza sonucu kapanan yolun, en kısa sürede trafiğe açılabilmesi amacıyla yeterli sayıda çekici ve kurtarıcı araçlar hazır bekletilecek. 
YORGUN SÜRÜCÜLERİN DİNLENMESİ İSTENECEK Genelgede, son yıllarda bayram tatillerinde meydana gelen trafik kazalarının önemli bir bölümünün hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi gibi nedenlerle meydana geldiği kaydedildi. 

Bu nedenle radarlı hız denetim ekipleri, başta otoyol ve bölünmüş karayolları olmak üzere, hız ihlallerinin ve bu ihlaller sonucu trafik kazalarının yoğunlaştığı yerlerde seyir halinde denetimlerini sürdürecek. 

 Özellikle sabaha karşı uykusuzluk ve yorgunluk belirtilerinin yoğunlaştığı ve doğu istikametine gidişte güneşin de etkisiyle sürücülerin olumsuz etkilendiği 04.30-06.30 saatleri ve batı istikametinde akşam 18.00-20.00 saatleri arasında uzak yerlerden geldiği anlaşılan araç sürücülerinin denetim noktalarında kısa süreli araç dışında dinlenmeleri istenecek. 

Bu esnada görevlilerce aracın teknik şartlara uygunluğuna, sürücünün gerekli belgelerinin bulunup bulunmadığına yönelik kontroller yapılacak, aracın iç mekanındaki havanın değişmesi, hareket ederek kan dolaşımı normale dönen sürücünün uyku ve yorgunluğunun giderilmesi sağlanacak. 

Çalışma ve dinlenme süresi ihlali tespit edilen ticari araç sürücülerinin taşıt kullanmalarına izin verilmeyecek. Yorgun ve uykusuz olduğu gözlenen özel araç sürücülerinin de dinlenmeleri için telkinde bulunulacak. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araç şoförlerinin takograf kayıtları denetlenecek. 

YOLCU OTOBÜSLERİNİN YEDEK ŞOFÖR DENETİMİ Ramazan Bayramı tatili süresince uzun mesafeye gidecek olan yolcu otobüslerinde yedek şoför bulunup bulunmadığı, çalışma ve dinlenme süreleri ile hız sınırlarına uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Ayrıca takograf cihazında takılı sürücü belgesinin aracı kullanan şoföre ait olup olmadığı ve korsan taşımacılık yapılıp yapılmadığı denetlenecek.

Otobüslerde ve özel araçlarda sürücü ve yolcuların emniyet kemeri kullanımı ile gece seyahatlerinde bozuk ve standart dışı ışık donanımı kullanımı denetlenecek. Arife ve bayram günlerinde vatandaşların yoğun ziyaret edeceği şehitlik ve mezarlıklar civarında trafik düzeni sağlanacak. 

10 NUMARA YAĞ VE ALKOL DENETİMİ 
Toplu taşıma araçlarında standart dışı yakıt, 10 numara yağ ve benzerinin kullanılıp kullanılmadığı incelenecek. Madeni yağların yetkili satış yerleri dışında satışının engellenmesi amacıyla terminal içindeki ve yakınındaki tamir ve bakım servisleri, akaryakıt istasyonları ile karayolu üzerinde yetkisiz satış yapılan yerlerde ilgili kurum görevlileri ile denetimlere ağırlık verilecek. 

Terminallere giriş ve çıkış yapan tüm otobüslerin takografları, şoförün alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, şoförlerin sürücü belgeleri ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek. 

HAVADAN HELİKOPTER İLE İZLEME VE DENETLEME YAPILACAK Trafiği kontrol etmek, hatalı davranışları görülen araç ve sürücülerini trafik denetim ekiplerine bildirmek ve gerektiğinde karayolları üzerinde ek tedbirler aldırmak üzere Ankara-Eskişehir-Afyonkarahisar, Ankara-Konya-Aksaray ve Ankara-Bolu-Düzce güzergahlarında havadan helikopter ile izleme ve denetleme yapılacak. Sürücülere hitap edilirken saygılı ve kararlı olunacak, halkla ilişkileri zedeleyecek diyalog ve tartışmalara girilmeyecek.haber7