Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

RENAULT CLIO GT LINE TEST SÜRÜŞÜ

Renault, 4’üncü nesil Clio ile B-hatchback pazarında dengeleri değiştirdi. Markanın başarılı modeli, sportif tasarımı, zengin donanımı ve t...

Renault, 4’üncü nesil Clio ile B-hatchback pazarında dengeleri değiştirdi. Markanın başarılı modeli, sportif tasarımı, zengin donanımı ve tutumlu motor seçenekleriyle kısa sürede segmentinin en çok tercih edilen araçları arasına adını yazdırdı.

  Zengin bir donanım Tasarımı gibi sportif bir sürüş karakterine sahip olan araç, kısa bir süre önce yeni bir versiyona kavuştu. GT Line isimli yeni versiyon, yeni gövde kiti ve zengin donanımıyla ürün gamının zirvesinde yer alıyor. Bu hafta konuğumuz olan Clio GT Line, standart modelin küçük değişikliklerle bile ne kadar farklı görünebileceğini kanıtlıyor. 

Araçta 3 parçaya ayrılmış, geniş hava girişlerine sahip ve büyük bir ağzı andıran yeni bir ön tampon kullanılıyor. Standart modelde farların bitişiğinde yer alan LED gündüz farları, GT Line’da tamponun köşelerindeki hava girişlerinin ortasına yerleştirilmiş. 

Koyu metal renk hakim Araçta versiyona özel koyu metal renkli 16 inç alaşım jantlar, aynı renkte ayna kapakları ve detay kaplamaları kullanılıyor. Aracın arka tasarımındaysa büyük bir difüzöre yer verilmiş. Koyu metal renkli difüzörün sol yanında geniş bir egzoz çıkışı yer alıyor. Aracın iç mekanında Icon’la aynı donanımlar sunuluyor.

Kapı kolları, havalandırma çıkışları ve direksiyonda gövde rengi kaplamalar tercih edilebiliyor. GT Line farkı 2 bin 500 lira Clio’nun başlangıç fiyatı (1.2 litrelik benzinli, Joy) 41 bin 600 lira olarak belirlenmiş. Dizel versiyonsa yaklaşık 10 bin lira daha pahalı. Icon donanımının da üzerine konumlanan GT Line versiyonu, 2 bin 500 liralık fiyat farkıyla sunuluyor. 

Başarılı otomatik şanzımanı, cimri motoru ve yeterli performansıyla dikkat çeken araç, sportif tasarımıyla rakiplerini geride bırakıyor. Hem dizel hem otomatik GT Line versiyonu, 1.2 litrelik benzinli-otomatik ve 1.5 litrelik dizel motor seçenekleriyle sunuluyor. Bize konuk olan otomatik vitesli dizel model, 90 beygir güç ve 220 nm tork üretiyor. 

6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman (EDC) ile kombine edilen motor, 1152 kilogramlık aracı hareket ettirmede zorlanmıyor. 0'dan 100'e 12,9 saniye 0-100 km/s ivmelenmesini 12.9 saniyede tamamlayabilen araç, saatte 176 kilometre sürate ulaşabiliyor. Kağıt üzerindekinden daha performanslı hissettiren araç, ara hızlanmalarda da yüksek torkun avantajını iyi kullanıyor. Sert ayarlı süspansiyon ve net tepkiler veren direksiyon sistemleri sayesinde yol tutuş da oldukça başarılı.

Dizel ünite asıl hünerini yakıt tüketiminde sergiliyor. Fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 3.7 litre olan araç, 45 litrelik depoyla 1200 kilometrenin üzerinde menzil vadediyor. Bizim denemelerimizde ulaştığımız 4.9 litrelik ortalama da aracın iddiasını kanıtlıyor. Gökhan Kara/Bugün