Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

MERCEDES BENZ 100. YAŞINI KUTLUYOR

1915 yılında uçak motoru üretimi için kurulan ve ilk otomobili 1919’da üreten Mercedes-Benz Sindelfingen Fabrikası, 100’üncü yaşını kutluyo...

1915 yılında uçak motoru üretimi için kurulan ve ilk otomobili 1919’da üreten Mercedes-Benz Sindelfingen Fabrikası, 100’üncü yaşını kutluyor. 

Günde 2 bin 250 adet otomobil üretilen Sindelfingen Fabrikası, bu yıl 20 milyonuncu aracı banttan indirmeye hazırlanıyor. Fabrikanın 100. yılında Türk gazetecileri ağırlayan, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, “Sindelfingen bizler için sadece büyük bir fabrika değil, Mercedes-Benz otomobillerin hayat bulmasını sağlayan araştırma-geliştirme, tasarım ve satın alma gibi en önemli bölümlerin tamamını bünyesinde bulunduran bir üretim üssüdür” dedi. 

TÜRKİYE'YE 885 MİLYON EURO YATIRIM 
Türkiye’nin de hem üretim hem de satış hacmi olarak Daimler dünyasında çok önemli bir yere sahip olduğunun da altını çizen Rainer Genes, Türkiye’de 48. yaşını kutlayan şirketin, bugüne kadarki yatırım tutarının 885 milyon euroya, cironun ise 3 milyara ulaş-tığını söyledi. 

Türkiye’de 1967’den beri 72 bin otobüs ürettiklerini belirten Genes, ülkeyi sadece üretim üssü olarak görmediklerini ve İstanbul’da 140 kişinin çalıştığı bir küresel bilişim merkezi kurduklarını söyledi. 

YERLİ ÇOK ZOR 
Yerli araç tartışmalarına da değinen Rainer Genes, şöyle devam etti: “Dünyada ciddi rekabet var ve buna cevap vermek hacimlerle ilgili ve hiç kolay değil. Yeni markanın önündeki en büyük engel dünya devleri ile rekabettir. Bunun için çok ciddi yatırıma ihtiyaç var. Bunu yapsanız bile dünyadaki müşteri sizi kabul edecek mi? Müşteri Mercedes veya VW mi tercih eder yoksa bunu mu alır?” 

TL'NİN DEĞER KAYBI MÜŞTERİLERİ TEDİRGİN ETTİ Türkiye’de ilk çeyrekte otomotiv satışlarındaki artışa değinen Genes, şunları söyledi: “Türk Lirası değer kaybediyor bu müşterileri tedirgin etti. Bu kadar dalgalı olması hem bizi hem de müşterileri endişelendiriyor.” 

 FİYAT ARTAR KORKUSU İLE ALIYORLAR 
Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Türkiye Müdürü Şükrü Bekdikhan, 2015’in ilk çeyreğindeki pazar büyümesinin baz etkisi ve model yılı geçişinden kaynaklandığını söyledi. Döviz kurlarının hareketli olduğu dönemlerde müşterinin fiyat artar korkusu ile de araç almaya yöneldiğini belirten Bekdikhan, “Bu sebeplerden ilk çeyrekte doğal büyümenin üstüne çıkıldı. Bu kadar hızlı sene sonuna gitmez bu, hızını kaybedecektir” dedi.bugün