Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

YENI ALFA ROMEO GIULIETTA TEST SÜRÜŞÜ

İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, kompakt hatchback modeli Giulietta için yüksek performanslı bir versiyon sunuyor. Makyajla birl...

İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, kompakt hatchback modeli Giulietta için yüksek performanslı bir versiyon sunuyor. Makyajla birlikte otomatik şanzımana kavuşan QV, dikkat çekmeyi sevmeyenleri mutlu ediyor. 

Alfa Romeo’nun ilk kez MiTo’da uygulamaya başladığı tasarım hareketi, Giulietta (Jülyet) modeliyle daha da etkili hale geldi. Markanın C sınıfındaki temsilcisi Giulietta, tasarımıyla olduğu kadar zengin donanımı ve ekonomik motor seçenekleriyle de markanın satışlarına ciddi katkı sağladı. 

Motorun sesi gür çıkıyor Son derece şık ve sportif çizgilerle oluşturulan araçta sunulan motor seçenekleri yeterince güçlü olsa da, marka yüksek performanslı bir versiyon da ürün gamına sunuyor. 

İtalyan üreticinin sporcu modellerini tanımlayan Quattrofoglio Verde (QV) isimli versiyon, kuzu postundaki bir kurt gibi gücünü gizliyor. Dış tasarım olarak standart modellerden pek de farklı olmayan QV, güçlü motoru, yüksek performansı ve dikkat çekici sesiyle kendine bağlamasını iyi biliyor. 

Markanın en güçlü serisini temsil eden QV, Giulietta elbisesinin altında sadece birkaç küçük farklılık sunuyor. Dikkatli gözlerden kaçmayacak bu farklılıklar 18 inçlik özel Alfa jantları, çift egzoz çıkışı ve bu çıkışları çevreleyen difüzör, yan etekler, yeşil QV logosu ve güçlendirilmiş kırmızı fren kaliperleri olarak sıralanıyor. Bir başka değişle QV, trafikte fazla dikkat çekmek istemeyenler için biçilmiş kaftan. 
DNA ve elektronik Q2 standart İç mekana geçildiğinde ise yeşil dikişli kumaş/deri spor koltukların dışında bir değişiklik bulunmuyor. Son derece ferah olan iç mekanda kalınlığı iyi ayarlanmış deri direksiyon simidine yer verilmiş. Elektronik Q2 diferansiyelin yer aldığı araçta DNA sistemi kullanılıyor. 

Sistem D konumundayken (dinamik) gaz tepkileri ve direksiyon yönlendirmeyi keskinleşiyor. N (normal) günlük kullanıma uygunken ve A (all weather) özellikle kış aylarında elektronik sistemleri sınırlayarak hareket kabiliyetini artırıyor. Manuel vitesli modelden daha hızlı Giulietta QV’nin en önemli farkı aslında motor kaputunun altında yatıyor. 

Makyajdan önce de kullanılan 1.75 litrelik turbo beslemeli benzinli motorun gücü 5 beygir artmış. 240 beygir güç ve 340 nm tork üreten motor, artık 6 ileri TCT (çift kavramalı otomatik) şanzımanla sunuluyor. Şanzıman, başarılı oranları ve çekiş sisteminin de yardımıyla makyajdan önceki manuel şanzımanlı versiyona göre çok daha hızlı hissettiriyor. Bu his, performans verilerine de yansımış. 

Araç 0-100 km/s ivmelenmesini 6.0 (manuel versiyon 6.8 saniyeydi) saniyede tamamlarken, saatte 240 kilometre hıza ulaşabiliyor. Performans verileri kağıt üzerinde olduğu kadar kullanım sırasında da etkileyici. İzinden çıkarmak zor Yüksek tork sebebiyle tam gaz girilen virajlarda önden kayma başlasa da Q2 sistemi sayesinde araç izinden çıkmadan yola tutunuyor. 

Yol tutuş konusunda sınıfının en iyisi olmasa başarılı bir iş çıkarıldığını söyleyebiliriz. Aracın frenleri de oldukça başarılı. Hızlanma ve vites değişimlerinde motor ve egzozlardan gelen sesler performanslı sürüşlere teşvik ediyor. Fabrika verilerine göre 7 litre seviyesindeki ortalama tüketimi tutturmak zor. 

Bizim kullanımımızda 9 litrelik ortalama tutturan araç, sakin sürüşlerde 8 litrenin altına inebiliyor. 135 bin 500 liradan satılıyor Son derece zengin bir donanımla satılan aracın fiyatı, mevcut kampanya kapsamında 135 bin 500 lira olarak belirlenmiş. Yüksek vergi dilimine giren motor ve Premium bir marka olduğu düşünüldüğünde fiyat makul seviyede. Öyleki bu fiyata sunulan Premium olmayan modeller de var. 

6 hava yastığından DNA’ya, çift bölgeli otomatik klimadan Elektronik Q2 diferansiyele kadar eksiksiz bir paketle sunulan araç, bize göre 5 kapılı spor bir otomobil arayanlar için en başarılı seçimlerden.bugün


Hiç yorum yok