Page Nav

HIDE
TRUE

Son Haberler:

latest

VW PASSAT DİZEL 2 LT TEMMUZDA TÜRKİYEDE SATIŞTA

Yılın ikinci yarısında 2 litrelik dizel otomatik versiyonu da Türkiye’ye gelecek olan yeni Passat, 2015’e hızlı girdi.  2014’te arac...

Yılın ikinci yarısında 2 litrelik dizel otomatik versiyonu da Türkiye’ye gelecek olan yeni Passat, 2015’e hızlı girdi. 

2014’te aracın D segmentindeki pazar payının yüzde 30’lar seviyesinde olduğunu belirten Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, yeni kasanın yüzde 51’lik paya ulaştığını dile getirdi. 

Geçen kasım sonunda pazara sunulan yeni Passat, bugüne kadar 8 bin 792 adetlik satışa ulaştı. Bu sayede D segmentindeki pazar payını yüzde 30'lardan yüzde 51'e çıkardı. Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Passat, tasarımı ve teknolojik özellikleri sayesinde kullanıcılara sınıfının beklentilerinin üzerinde faydalar sunuyor. 

Artan donanım seviyesi, sürüş destek sistemleri ve yüksek fayda/maliyet oranı sebebiyle kolay tercih ediliyor.” dedi. 1973'ten beri üretilen Passat, 1,1 milyonu 2014'te olmak üzere bugüne kadar dünya genelinde 22 milyon adet satıldı. Volkswagen Ürün İletişim Yöneticisi Christoph Peine ise, “Türkiye, özellikle Passat'ın sedan versiyonu bakımından en önemli pazar. 
Sedan özelinde Avrupa ülkelerinde liderliği Türkiye alırken, variant karoserinde ise Almanya lider konumda.” dedi. Passat'ın yenilenen hali, bir önceki modelinden 85 kg daha hafif. Ortalama yakıt tüketimi de yüzde 20 iyileşmiş. Yeni Passat'a önümüzdeki günlerde birçok opsiyonel teknolojik yenilik eklenecek. 

Trafikte sürüş asistanı ile özellikle dur-kalk sürüşü çok yaşayan sürücüler yaşadığı yorgunluk ve stresi azaltması sağlanıyor. Çevresel görüş sistemi ile ekran üzerinde çeşitli engellerin görüntülenmesi ve risklerin fark edilmesi amaçlanıyor. Römork ile park asistanı ise otomobile takılı olan bir römork ile yapılan geri manevralarda bir düğmeye basılınca direksiyon kontrolünü ele alıyor. 

 2 LT DİZEL VERSİYON TEMMUZDA GELİYOR 
Vedat Uygun, “2 litre TDI motora ve 240 PS güce sahip bu yeni seçeneğimiz, Volkswagen'in otomotiv dünyasına kazandırdığı bir başka teknolojiyi de barındıracak; 4MOTION. Yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunmayı planlıyoruz.” dedi. 

Mart sonu itibarıyla 1,4 litrelik benzinli DSG versiyonunun da eklendiğini kaydeden Uygun, “Daha önce manuel şanzımanla satın alınabilen 125 PS ve 150 PS güç üreten 1.4 TSI motora sahip benzinli modeller DSG şanzıman seçeneğiyle de showroomlardaki yerini aldı.” diye konuştu. 

Passat’ın jantı ‘İstanbul’ imzalı Yeni Passat, bu sene Cenevre Fuarı'nda ‘Car of the Year' ödülünü almıştı. Geçtiğimiz günlerde de modelin ‘iF Tasarım Ödülleri'nde en iyi tasarım ödülünü kazandığını hatırlatan Volks-wagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, “Yeni Passat modelimizde şimdi İstanbul markalı bir parça yer alacak. 

VW AG ile yürütülen ortak çalışmalarımız neticesinde, mevcut jantların arasına, ‘İstanbul' adıyla yeni bir jant seçeneğinin eklenmesi sağlandı. Bu jant, tüm dünyada, bu isim etiketiyle Passat müşterilerinin beğenisine sunulacak.” diye konuştu.zaman

Hiç yorum yok